Waarom moet ik invoerkosten betalen voor een barcodenummer dat ik niet ken?

Meestal zal een webshop of afzender je laten weten via welke barcode je je zending online kan volgen. In sommige gevallen wordt er verzonden zonder tracering, bijvoorbeeld bij kleine goederen die in een envelop passen. (bv. een kleine kabel, accessoires ...)

Komt deze zending van buiten de EU, dan doorloopt ze de invoerprocedure bij aankomst in België. Deze zending zonder tracering krijgt dan een barcode die begint met de letter ‘U’. Zo kan je de invoerkosten ervoor betalen via de My bpost app of Track & Trace.

Zodra de invoerprocedure is doorlopen, zal de status van deze barcode (die met ‘U’ begint) niet meer veranderen. Het wordt dan terug een zending zonder tracering, totdat deze bij jou wordt afgeleverd.

Blijf wel op je hoede voor verdachte berichten. Stel je de vraag of je wel een zending verwacht en of de sms of e-mail die je ontving geen phishing is. Ga voor alle zekerheid de barcode na in de My bpost app of via Track & Trace. Je vindt er ook foto’s van je zending. Als ook daar een betaling wordt gevraagd, ben je zeker dat de zending voor jou is bestemd.

Geen antwoord gevonden op je vraag?

 

Neem contact met ons op.

Chatten via Track & Trace

Voor vragen over je pakje

Loader not found
Bellen

Maandag - vrijdag : 
08.00 - 12.30 u.
13.00 - 18.00 u.

Zaterdag :
09.00 - 13.00 u.

Zonaal Tarief. Wachttijden kunnen variëren.