48 vragen
 voor het trefwoord « Ria »

Geld versturen via Ria Money Transfer doe je in 5 makkelijke stappen:

 • Je vult het formulier ‘Geld versturen’ in.
 • Dat geef je samen met je identiteitsbewijs en het bedrag af aan het loket.
 • Je tekent voor akkoord en krijgt een ontvangstbewijs met daarop de pincode van je transactie.
 • Je neemt contact op met je bestemmeling en geeft de pincode door die hij of zij nodig heeft om het bedrag af te halen.
 • Met de pincode en zijn of haar identiteitsbewijs haalt je bestemmeling het geld contant af in een Ria-agentschap.

Met Ria Money Transfer verstuur en ontvang je geld van en naar overal ter wereld. Je kan:

 • cash geld versturen dat je bestemmeling cash afhaalt.
 • cash geld versturen naar de bankrekening van je bestemmeling. Die optie is niet in elk land van bestemming beschikbaar.
 • cash geld versturen naar een virtuele mobiele rekening van je bestemmeling. Die optie is niet in elk land van bestemming beschikbaar.

De loketbediende in je Postkantoor vertelt je op welke manieren je bestemmeling het geld kan ontvangen in het land waar hij of zij woont of verblijft.

Je hoeft alleen de voor- en achternaam van je bestemmeling en je eigen gsm-nummer op te geven.

Je moet altijd weten naar welk land je geld verstuurt. Afhankelijk van het land moet je ook opgeven in welk Ria-agentschap – en dus ook welke stad – je bestemmeling het geld afhaalt. De loketbediende in je Postkantoor vertelt je voor welke landen je een Ria-agentschap moet kiezen.

Het opgestuurde bedrag haal je af in een Postkantoor in je buurt of in een Ria-agentschap.

 • Vul op het formulier ‘Geld ontvangen’ de pincode van de transactie in, de voor- en achternaam van de verzender en het land waar het geld is verstuurd.
 • Geef het ingevulde formulier samen met je identiteitsbewijs af aan het loket.
 • Na controle van je gegevens betaalt de loketbediende je het bedrag cash uit.

Anoniem geld overmaken, kan niet met Ria Money Transfer. Voor elke geldtransfer moet je je identiteit bewijzen met een geldig identiteitsbewijs.

Wanneer je geld verstuurt via Ria Money Transfer, kan de bestemmeling het bedrag enkele minuten later al afhalen. Zodra de ontvanger de pincode van de transactie heeft gekregen, kan die het geld meteen in een Ria-agentschap afhalen. Hou altijd rekening met het tijdsverschil in het land van bestemming en de openingsuren van het Ria-agentschap daar.

Je kan cash geld versturen via Ria Money Transfer: je betaalt het bedrag dan contant aan het loket. In sommige landen kan je het geld op de bankrekening van je bestemmeling laten storten. Daarvoor heb je het rekeningnummer (IBAN voor Europa) van je bestemmeling en de naam en BIC-code van zijn of haar bank nodig. De loketbediende in je Postkantoor vertelt je in welke landen dat kan.

Let op: contant geld overmaken naar een andere rekening kan niet in België. Je bestemmeling moet het geld contant afhalen in een Postkantoor of Ria-agentschap.

Je bestemmeling heeft 40 dagen de tijd om je geld af te halen. Daarna krijg je van Ria via sms een nieuwe pincode waarmee je het geld zelf weer kan afhalen.

Alleen de verzender kan dat rechtzetten. Je moet hem of haar vragen om naar het Postkantoor of Ria-agentschap te gaan waar het geld is verstuurd en om daar je naam te laten aanpassen. Zodra dat is gebeurd, kan je het geld afhalen.

Je kan geld versturen naar iemand in België. Je bestemmeling kan het geld in om het even welk Ria-agentschap of Postkantoor afhalen.

Ook als je officieel geen achternaam hebt, kan je geld afhalen met Ria Money Transfer. Vul in dat geval op het document dat je krijgt in het veld achternaam ‘Geen naam’ in.

Je kan de klantendienst van Ria Money Transfer bellen om te vragen of je bestemmeling het geld heeft opgehaald.

Je kan meerdere keren per maand of per week geld ontvangen. Hou er wel rekening mee dat er limieten staan op de bedragen. Als je die overschrijdt, wordt je account tijdelijk geblokkeerd.

Ook als je geen bankrekening hebt, kan je geld ontvangen uit het buitenland. Je haalt het cash af in een Ria-agentschap en hebt alleen een geldig identiteitsbewijs nodig om je te identificeren.

Je moet het geld altijd persoonlijk afhalen. Als je dat echt niet zelf kan, moet de verzender terug naar het Postkantoor of Ria-agentschap gaan. Daar moet hij de verzending aanpassen en een andere bestemmeling opgeven.

Het bewijs van ontvangst dat je als verzender krijgt, kan je juridisch gebruiken.

Je kan een fiscaal attest krijgen voor alle geldtransfers die je hebt gedaan. Dat attest vraag je aan bij het Customer Care Center van Ria Money Transfer: 02 588 24 14.

Om je geld te ontvangen, bezorg je de loketbediende van het Postkantoor of Ria-agentschap de volgende 5 zaken:

 • de pincode van de transactie
 • de voor- en achternaam van de verzender
 • het land waar het geld is verstuurd
 • het bedrag dat je verwacht
 • je identiteitsbewijs

Een Postwissel naar het buitenland sturen is niet mogelijk. Hiervoor kan je beroep doen op een internationale bankoverschrijving of Ria Money Transfer.

Zodra je geld hebt verstuurd, krijg je van de loketbediende in het Postkantoor onmiddellijk een papieren verzendingsbewijs met de pincode van je transfer. Als je wilt weten of het geld is afgehaald, moet je het Customer Care Center van Ria Money Transfer bellen op 02 588 24 14.

Meestal wel. Afhankelijk van het land waar je woont of verblijft, moet de verzender opgeven in welk agentschap je het geld moet afhalen.

In België kan je geld van een geldtransfer niet thuis laten leveren. In Armenië, Hongarije, Marokko, de Filippijnen, Vietnam, de Dominicaanse Republiek en Peru biedt Ria Money Transfer thuislevering aan via de Delivery Service at Home.

Om je bedrag af te halen, heb je 2 zaken nodig:

 • een geldig identiteitsbewijs om je te identificeren
 • de pincode die je van de verzender krijgt

Je rijbewijs of een ander document met je foto is geen geldig identiteitsbewijs. Andere documenten heb je niet nodig.

Geld versturen via Ria gaat sneller dan met een nationale postwissel. Zodra je bestemmeling de PIN-code ontvangt, kan hij het geld meteen afhalen in een Postkantoor of Ria-agentschap.

Het bewijs van ontvangst dat je als verzender krijgt, kan je juridisch gebruiken.

De loketbediende in je Postkantoor gebruikt het adres dat op je identiteitsbewijs staat, of het adres dat je opgeeft en bevestigt wanneer je het formulier van de geldtransfer ondertekent.

Je kan het geld afhalen in om het even welk Postkantoor of Ria-kantoor. Als de verzender een specifiek kantoor heeft opgegeven, moet je naar dat Postkantoor of Ria-agentschap gaan.

Bij elke geldtransfer krijg je een verzendingsbewijs met de pincode van je transfer.

Je hebt 40 dagen de tijd om je geld af te halen in een Postkantoor of Ria-agentschap. Daarna krijgt de verzender een nieuwe pincode waarmee hij of zij het geld zelf weer kan afhalen.

Ria Money Transfer heeft nog geen app om de geldtransfer te registreren.

Via Ria Money Transfer kan je alleen geld versturen uit je eigen naam naar een persoon. Niet uit naam van je bedrijf of op naam van een ander bedrijf.

Via Ria Money Transfer kan je het bedrag dat je wilt versturen contant aan het loket betalen. Je bestemmeling kan het binnen de 40 dagen met een pincode cash afhalen in een Ria-agentschap.

In je Postkantoor betaal je een geldtransfer via Ria Money Transfer cash of met Bancontact.

Via Ria Money Transfer kan je geld overmaken zonder een rekeningnummer te hebben. De loketbediende van je Postkantoor helpt je daarbij.

Absoluut. Je bestemmeling kan het geld alleen maar opvragen met een unieke pincode en zijn of haar identiteitsbewijs. Elke geldtransfer wordt geregistreerd door een wereldwijd erkend beveiligingssysteem.

Er zijn 2 beveiligingen die garanderen dat het geld aankomt:

 • Je krijgt een unieke pincode die je aan je bestemmeling doorgeeft. Alleen met die pincode kan hij of zij het geld afhalen.
 • Je bestemmeling moet zich met zijn of haar identiteitsbewijs identificeren om je geld te krijgen.

Spring voorzichtig om met de pincode en geef ze alleen aan je bestemmeling door.

Cash geld versturen via Ria Money Transfer heeft 4 grote voordelen. Het is:

 • snel: het geld dat je verstuurt, is na enkele minuten beschikbaar in 161 landen.
 • veilig: elke geldtransfer wordt geregistreerd in een wereldwijd erkend beveiligingssysteem.
 • makkelijk: je vult het formulier in en geeft het samen met je identiteitsbewijs en het bedrag aan de loketbediende. Je neemt contact op met je bestemmeling en bezorgt hem of haar de pincode om het bedrag af te halen.
 • dichtbij: er is altijd een Postkantoor in je buurt.

En of je nu verzender of bestemmeling bent: je hoeft geen bankrekening te hebben.

Aan het loket van je Postkantoor moet je de juiste voor- en achternaam van je bestemmeling opgeven. Met de unieke pincode die je hem of haar doorstuurt, ben je zeker dat je geld bij de juiste persoon terechtkomt.

Bij de versturing van het geld hoef je de bestemmeling niet te identificeren. Je hoeft alleen zijn of haar voor- en achternaam op het formulier in te vullen. Je bestemmeling moet zich wel met zijn of haar identiteitsbewijs identificeren om het geld af te halen.

Zolang je bestemmeling het geld niet heeft afgehaald, kan je de geldtransfer stoppen of annuleren. Dat moet je in het Postkantoor of Ria-agentschap doen waar je het geld hebt verstuurd.

Het is niet mogelijk om geld te versturen via thuisbankieren. Dat kan wel via de website van Ria Money Transfer.

Geld versturen via Ria Money Transfer kan in alle Postkantoren in België. In onze PostPunten is dat nog niet mogelijk.

In België haalt je bestemmeling het geld af in om het even welk Ria-agentschap of Postkantoor.