15 vragen
 voor het trefwoord « Wens- en postkaarten »

Volg via je smartphone, tablet of computer eenvoudig de stappen op de homepagina van MijnKaart.

Met Mobile Postcard maak je van je foto’s of video een echte postkaart. Dat doe je via de app op je smartphone of tablet.

MijnKaart werkt op je computer of tablet. Je ontwerpt er zelf een kaart of kiest uit de kaartencollectie van onze partner Hallmark.

Voor beide tools heb je een ander account nodig.

Een Postogram is een voor België voorgefrankeerde wenskaart die je voor elke gelegenheid kan gebruiken. Met een Postogram kan je aanduiden op welke datum de kaart bij je bestemmeling moet aankomen.

MijnKaart is een dienst van bpost en Hallmark waarmee je online (via je computer, tablet of smartphone) snel gepersonaliseerde postkaarten kan maken. Je kiest uit het grote aanbod Hallmarkkaarten of ontwerpt je eigen kaart aan de hand van een foto. Wij drukken de kaart in hoge kwaliteit af en verzenden ze naar de aangeduide bestemmeling.

Voor Mobile Postcard heb je een andere account nodig. Mobile Postcard en MijnKaart zijn 2 aparte diensten van bpost om zelf onlinekaarten te maken. Mobile Postcard werkt met een app op je smartphone of tablet. MijnKaart gebruik je op je computer. Je hebt voor elk van de 2 een andere account nodig.

Een Ready-to-Sendkaart is een wenskaart die (als Non Prior) is voorgefrankeerd voor verzending in België. Ze wordt dus uitgereikt binnen de 3 werkdagen volgend op de afgifte. Ready-to-Sendkaarten worden verstuurd in een envelop met een postzegel die bij de kaart past.

Je kan Ready-to-Sendkaarten kopen in de e-shop of in een postkantoor of PostPunt in je buurt.

Een Postogram mag maximaal 30 gram wegen, houd hier dus rekening mee als je items zoals snoep of foto's aan de envelop toevoegt. Weegt je Postogram meer? Dan verliest de voorfrankering zijn waarde en moet je je Postogram als niet-genormaliseerde zending frankeren.

Onze oprechte excuses. Indien je hiervoor een klacht wil indienen, contacteer je best onze klantendienst. Je kan dit doen via het online formulier onderaan deze pagina.

Als je kaartje voor 15.00 u. klaar is, kunnen we het diezelfde dag nog afdrukken en verzenden. Je kan de verzenddatum van je kaart ook later plannen met de online kalender. In beide gevallen wordt je kaartje binnen de 3 werkdagen na de verzenddatum uitgereikt. Een zending naar het buitenland kan er iets langer over doen.

Frankeer je Postogram met een Europese of Worldpostzegel met cijfer 1 voor verzending naar het buitenland.

Frankeer je Ready-to-Sendkaart met een postzegel voor Europe of de rest van de wereld met waarde 1. Je kan de nationale postzegel die bij je kaart zit voor een ander moment gebruiken.

  • Je maakt je gepersonaliseerde kaartje makkelijk en snel via je smartphone, tablet of computer.
  • Je plant je zendingen tot 13 maanden in de toekomst met de online kalender. 
  • Je voert eenvoudig een hele lijst bestemmelingen in. Dat is handig voor bijvoorbeeld geboortekaartjes of (zakelijke) kerstkaarten. 
  • Je kiest uit een groot aanbod Hallmarkkaarten voor elke gelegenheid of gebruikt een van je eigen foto's.

Registreren is niet verplicht, maar het biedt je wel veel voordelen. Zo krijg je korting op al je kaarten, kan je gebruikmaken van het online adresboek en kan je zendingen tot 13 maanden ver inplannen met de online kalender.

Een Ready-to-Sendkaart mag niet meer dan 50 gram wegen. Houd hier dus rekening mee als je items zoals snoep of foto's aan de envelop toevoegt.

Je kan MijnKaart maken met foto's van alle recente digitale toestellen. Als je je foto uploadt, vertelt een icoon je of de resolutie van je afbeelding hoog genoeg is.

Rood icoon: Je afbeelding is echt te klein. Je kan verdergaan met het creëren van je kaart maar de kans is groot dat je foto niet scherp wordt afgedrukt.

Oranje icoon: Je afbeelding is niet groot genoeg. Je kan verdergaan met het creëren van je kaart maar de kans bestaat dat je foto niet scherp wordt afgedrukt.

Groen icoon: Je afbeelding is groot genoeg. Je kan verdergaan met het creëren van je kaart.