11 vragen
 voor het trefwoord « Brieven verzenden naar het buitenland »

bpost heeft postzegels speciaal voor het buitenland. Er zijn postzegels voor Europa (Europe) en voor de rest van de wereld (World).

Je kan ze kopen in een Postkantoor, Postpunt of in de eShop.

Om een adres correct te schrijven, volg je de internationale ISO-normen. Je noteert het adres in het Engels of in een officiële taal van het land van bestemming.

Voor brieven naar het buitenland kunnen we geen termijn garanderen. bpost behandelt je brief als een Priorzending, maar de snelheid van bezorging is afhankelijk van de postdiensten in het land van bestemming.

Om een brief naar het buitenland te sturen, heb je een internationale postzegel nodig: Europe voor Europese bestemmingen, World voor de rest van de wereld. Post je brief in een van de rode brievenbussen of geef hem af in een postkantoor.

Als je je adres op de achterkant van de omslag schreef, dan komt de niet-bezorgde brief terug naar jou.

Het is verboden om geld per post te verzenden, zowel nationaal als internationaal.

Meer informatie over dingen die je niet per brief mag verzenden vind je in de algemene voorwaarden. Soms is het beter om voorwerpen in een versterkte enveloppe of als pakje te versturen.

Wil je een belangrijke brief verzenden? Dan raden we je aan om die als Aangetekende Zending te verzenden (eventueel met Aangegeven Waarde).

De meestvoorkomende redenen om een brief terug te sturen zijn:

  • De brief is niet gefrankeerd.
  • De brief is te weinig gefrankeerd.
  • Op de brief staat een fout adres.

Op de rode sticker op je kaart of brief staat waarom je brief werd teruggestuurd.

Als je een brief of kaart stuurt naar het buitenland, behandelen we die automatisch als een Priorzending. De levertijd hangt wel af van de postdiensten in het land van bestemming. Om zeker te zijn dat je brief of kaart ook in het buitenland met prioriteit wordt behandeld, moet je het zelfklevende etiket 'A PRIOR' kleven. Je haalt dat etiket gratis in een Postkantoor of PostPunt.

Je kan alleen een verzekering nemen als je je brief verzendt als Internationale Aangetekende Zending. Dat raden we aan als je een belangrijke of waardevolle brief verzendt.

Je krijgt een bevestiging van ontvangst als je je internationale zending als Internationale Aangetekende Zending verstuurt.

De douane opent in principe geen brieven. Ze hebben wel het recht om dat te doen. Bijvoorbeeld als je zending verdacht lijkt.