Waarom is mijn internationale zending nog niet geleverd?

Heeft je zending de status “Onderweg naar België”, dan is ze nog niet aangekomen in België. De leveringstermijnen van een buitenlandse zending naar België verschillen van land tot land. Via Track & Trace vind je terug hoelang het gemiddeld duurt voor je zending in België aankomt. Deze leveringstermijn is gebaseerd op vroegere zendingen komende uit dit land.

Mijn pakje komt van binnen de Europese Unie

In dit geval is er standaard geen invoerprocedure. De douane kan wel, als ze dat wil, zendingen binnen de Europese Unie controleren.

Mijn pakje komt van buiten de Europese Unie (+ Verenigd Koninkrijk)

In dit geval start bij aankomst in België een invoerprocedure voor je pakje. De duur van deze procedure hangt af van het volgende:

  • Of je al dan niet al btw hebt betaald op je zending via de webshop
  • De waarde van je zending

Heb je op voorhand nog geen btw betaald of is je zending meer dan € 150 waard, dan moet de inklaringsdienst van bpost eerst de invoerkosten bepalen. Hiervoor dient de waarde van inhoud van je zending bekend te zijn. (op basis van de factuur). Als deze niet aanwezig is, zal bpost je vragen om de factuur van je aankoop online op te laden.

Daarnaast heb je 14 dagen tijd om de invoerkosten (btw, invoerrechten of andere douanekosten en – formaliteiten) te betalen. Hoe sneller je dit doet, hoe sneller je zending wordt vrijgegeven.

De meeste zendingen worden binnen de week ingeklaard. In deze fase worden je goederen bij de Belgische douane aangegeven. De douane heeft het recht om de inhoud van je zending te controleren. Hou bij extra controles rekening met een extra leveringstermijn van 3 à 7 dagen. Deze termijn hangt af van de eventuele extra controles door overheidsinstellingen (bv. bij planten, voedsel). Als je zending niet is ingeklaard, zal je verwittigd worden (bv. er ontbreekt een vergunning of de inhoud van je zending is onderworpen aan invoerbeperkingen).

De invoerprocedure is afgerond nadat de douane je zending heeft vrijgegeven. Je zending wordt dan aan bpost afgegeven, waarna je ze enkele dagen later ontvangt.

Geen antwoord gevonden op je vraag?

 

Neem contact met ons op.

Chatten via Track & Trace

Voor vragen over je pakje

Loader not found
Bellen

Maandag - vrijdag : 
08.00 - 12.30 u.
13.00 - 18.00 u.

Zaterdag :
09.00 - 13.00 u.

Zonaal Tarief. Wachttijden kunnen variëren.