My bpost app

My bpost

My bpost

Volg, ontvang, verzend. Alles in 1 app

  Download de gratis app

  Tip! Kies in de app eenvoudig waar elk bpost pakje mag geleverd worden als je niet thuis bent.

  Download de appDownload de gratis app nu!
  My bpost

  My bpost app: al je zendingen zelf in de hand

  Net niet thuis, aan het werk, of liever zelf je pakje gaan afhalen in je buurt? Met de My bpost app hou jij de controle en het overzicht over al je pakjes, ook die van andere bezorgers. Volg de status van al je pakjes en kies voor welke je meldingen wil ontvangen. Zo loop je nooit nog een pakje mis.

  Waar geleverd? Dat kies jij!

  Vertel ons waar we je pakjes mogen leveren en wij zorgen ervoor. Even de deur uit? Dan wijzig je je leveringsvoorkeur in 1-2-3 in de app. Je kan het zelfs voor elk pakje doen en tot 5 minuten wijzigen voor je pakje wordt geleverd. Aangetekende zendingen liever rechtstreeks in de brievenbus ontvangen? Geen probleem!

  Spaar tijd en geld uit

  Pakje verzenden naar Boom of Burundi? Maak je verzendetiket in enkele tikken aan in de app en profiteer er meteen van de voordeligste prijs.


   

  Personaliseer en centraliseer

  Met zelfgekozen pakjesnamen als ‘Verrassing voor Boris’ of ‘Broek retour’ bewaar je beter het overzicht. Voeg ook pakjes van andere bezorgers toe en centraliseer zo al je zendingen in de My bpost app.

  Reken invoerkosten veilig af

  Ontvang je een pakje van buiten de EU? Betaal dan zorgeloos de invoerkosten via de app. Zo ben je zeker dat de aanvraag van bpost komt en bescherm je jezelf tegen phishing.
   

  Download de gratis app

  Download de app

  Wat onze klanten zeggen

  1.

  Zo makkelijk deze app.. nog nooit problemen gehad met de ontvangst van pakjes. Wel jammer dat de dichtstbijzijnde automaat zo klein is en snel vol zit. I.p.v. te voet is het dan met de fiets😀.

  2.

  Handige app. ik kan mijn Nationale en internationale pakjes volgen. ik moet me ook geen zorgen meer maken voor aangetekende zendingen, ik moet niet meer naar een afhaalpunt als ik niet thuis ben. met Teken voor mij. ff pas scannen en foto nemen en dan vergelijken ze deze twee. Super gemakkelijk deze app.

  3.

  Ondanks ik hier lees bij de recensies, werkt deze app in realtime en worden de pakjes netjes geleverd, zelfs overhandigd. Dat kan niet gezegd worden over andere leverancier van pakjes. Ik vindt de app zelfs een moderne uitstraling heeft met kleuren die van het scherm afspatten. Ik weet niet waarom andere veel klachten hebben, want hier werkt het uitstekend! (Je kan zelf in de app, de status vernieuwen als het niet snel genoeg gaat!!) En ben ik niet thuis, laat ik het via de app weten zodat ik het op een later tijdstip op een afgesproken plek, postkantoor, kan afhalen en rijden ze niets voor niets rond met mijn pakje. Wat benzine uitspaart en goed is voor het milieu. Houden zo aub!

  4.

  Schitterend. Wat een vooruitgang. Doet echt wat dat het moet doen. 10/10

  5.

  Heel goede app. Handig ook dat je er meerdere gezinsleden in kan zetten om zo alle pakjes te kunnen volgen. Ook over de pakjes zelf uitgebreide info. Misschien dat een kleinere tijdsspanne over levering nog een mogelijkheid kan zijn in de toekomst? Alleen zo jammer dat 'mijn post' gestopt is. Wij vonden het alvast een handige extra tool.

  6.

  Overzichtelijk en zeer praktisch !

  Download de gratis app nu!

  Download de gratis app nu!

  Download de app

  Misschien heb je deze vragen nog

  Met de My bpost app kan je al je pakjes volgen. Ook die van andere pakjesbezorgers. Je pakjes van bpost, gelinkt aan je e-mailadressen in de My bpost app, worden automatisch toegevoegd. Andere pakjes kan je eenvoudig toevoegen in de app als volgt:

  • Klik ‘voeg een zending toe’ op het startscherm van de app
  • Geef het barcodenummer van het pakje in of scan de barcode via de app.
  • Selecteer de pakjesbezorger uit de voorgestelde lijst. Staat je pakjesbezorger niet in de lijst, stuur ons dan een berichtje in de app. Wij voegen deze dan toe aan de huidige lijst.
  • Voer de postcode van het afleveradres in.

  De My bpost app geeft je toegang tot verschillende diensten van bpost. Je kan er onder meer je pakjes mee volgen, je leveringsvoorkeuren instellen, invoerkosten betalen …

  Je pakjes volgen via Track & Trace
  Je kan al je pakjes volgen in de app. Ook pakjes van andere pakjesbezorgers. De meeste pakjes van bpost komen automatisch in de app terecht. Andere pakjes kan je zelf toevoegen door de barcode van je pakje te scannen of manueel in te geven. Via statusmeldingen blijf je op de hoogte van waar je pakje is. Je kan zelf instellen voor welke pakjes je deze meldingen wil ontvangen.

  Je leveringsvoorkeuren voor pakjes instellen
  Via je leveringsvoorkeuren bepaal je, tot 5 minuten voor de levering, waar je pakje van bpost mag geleverd worden als je niet thuis bent:

  • bij een buur naar keuze
  • op een veilige plaats in of rondom je woning
  • in een gekozen Afhaalpunt of Pakjesautomaat

  Je kan ook meteen kiezen om je pakje rechtstreeks in een Afhaalpunt of Pakjesautomaat te laten leveren.

  Je leveringsvoorkeuren voor aangetekende zendingen instellen
  Je kan in de app ook aangeven om je aangetekende zendingen meteen in je brievenbus te ontvangen. Je ontvangt dan een e-mail zodra er een aangetekende zending in je brievenbus ligt. Om deze dienst in de app te activeren heb je je identiteitskaart nodig.

  Een verzendetiket aanmaken
  Om een pakje te verzenden heb je een verzendetiket nodig om op je pakje te kleven. Dat kan je aanmaken en betalen in de app. Je kan het dan thuis afdrukken, of in een Postkantoor of PostPunt laten printen.

  Invoerkosten betalen
  Voor een pakje van buiten de EU zal je meestal invoerkosten moeten betalen. Deze kan je veilig via de My bpost app betalen.

  Een Pakjesautomaat zonder scherm openen
  Via onze Pakjesautomaten zonder scherm kan je een pakje verzenden, ontvangen of retourneren. Een locker openen van zo’n automaat kan je alleen via de My bpost app.

  Soms gebeurt het dat wij de barcode pas op een later tijdstip van de afzender ontvangen. Hierdoor kan je je pakje nog niet volgen. Probeer het in dit geval later opnieuw.

  Kijk ook zeker na of je de juiste barcode en postcode hebt ingevuld. Zorg ervoor dat je de juiste pakjesbezorger hebt geselecteerd uit de voorgestelde lijst. Weet je niet wie de bezorger van je pakje is, selecteer dan 'Ik weet het niet'. Ken je de bezorger, maar staat deze niet in onze lijst, stuur ons dan een berichtje in de app. Wij voegen deze dan toe aan de huidige lijst.

  Helaas is de My bpost app (nog) niet beschikbaar op tablet. Je kan de app wel downloaden op je smartphone via Google Play of de App Store.

  Download de app:

  Voor Androidtoestellen
  Voor iPhone