My bpost app | bpost

My bpost

My bpost

De meest complete track & trace app voor je smartphone

 • Volg al je pakjes in één app. Ook pakjes van PostNL, DHL en alle andere bezorgers
 • Niet thuis? Vertel ons in de app waar we je bpost pakje mogen leveren
 • Ontvang een melding als de status van een pakje verandert
 • Zet meldingen aan of uit voor elk pakje
 • Pakjes van bpost worden automatisch in de app toegevoegd
Download de gratis app nu!

Tip ! Kies in de app eenvoudig waar elk bpost pakje mag geleverd worden als je niet thuis bent.

1.
Download de app

Download My bpost en geef de e-mailadressen in waarmee je online aankopen doet. Een account aanmaken is niet nodig.

2.
Volg al je pakjes

Pakjes van bpost worden automatisch in de app toegevoegd. Pakjes van andere bezorgers voeg je toe door de barcode in te geven of te scannen.

3.
Ontvang meldingen

Blijf op de hoogte van de status van al je pakjes of kies zelf voor welke pakjes je statusmeldingen krijgt.

4.
Leveringsvoorkeuren

Niet thuis op het verwachte moment van levering? Laat ons via de app weten waar de postbode je bpost pakje mag leveren.

5.
Een vlotte levering

Bespaar tijd, blijf op de hoogte en ontvang pakjes zoals jij het wil.

6.
Mijn post

Zie wat er in je brievenbus zit waar je ook bent. Deze functionaliteit is momenteel in testfase en enkel beschikbaar voor een beperkt testpubliek.

Misschien heb je deze vragen nog

Met de My bpost app kan je al je pakjes volgen. Ook die van andere pakjesbezorgers. Je pakjes van bpost, gelinkt aan je e-mailadressen in de My bpost app, worden automatisch toegevoegd. Andere pakjes kan je eenvoudig toevoegen in de app als volgt:

 • Klik ‘voeg een zending toe’ op het startscherm van de app
 • Geef het barcodenummer van het pakje in of scan de barcode via de app.
 • Selecteer de pakjesbezorger uit de voorgestelde lijst. Staat je pakjesbezorger niet in de lijst, stuur ons dan een berichtje in de app. Wij voegen deze dan toe aan de huidige lijst.
 • Voer de postcode van het afleveradres in.

Met de My bpost app volg je de status van al je pakjes eenvoudig op, ook die van andere pakjesbezorgers. Jij bepaalt in de app hoe je je pakjes ontvangt:

 • Via je leveringsvoorkeuren stel je zelf in, tot 5 minuten voor de levering, waar je pakje van bpost geleverd wordt als je niet thuis bent: bij een buur naar keuze, op een veilige plaats of in een gekozen Afhaalpunt of Pakjesautomaat. 
 • Stel in voor welke pakjes je statusmeldingen wil ontvangen.
 • De meeste pakjes van bpost komen automatisch in de app terecht. Pakjes van andere bezorgers kan je zelf toevoegen door de barcode van je pakje in te geven.

Daarnaast kan je via Mijn Post in de app zien welke post op weg is naar je thuis. Deze functionaliteit is nog volop in testfase en enkel beschikbaar voor een beperkt testpubliek.

Download de app:

Voor Androidtoestellen

Voor iPhone of iPad

Via Mijn Post in de My bpost app kijk je digitaal je brievenbus in, waar en wanneer jij het wil. Zo zie je meteen een afbeelding van de buitenkant van de meeste poststukken die je die dag in je brievenbus ontvangt.

Soms gebeurt het dat wij de barcode pas op een later tijdstip van de afzender ontvangen. Hierdoor kan je je pakje nog niet volgen. Probeer het in dit geval later opnieuw.

Kijk ook zeker na of je de juiste barcode en postcode hebt ingevuld. Zorg ervoor dat je de juiste pakjesbezorger hebt geselecteerd uit de voorgestelde lijst. Weet je niet wie de bezorger van je pakje is, selecteer dan 'Ik weet het niet'. Ken je de bezorger, maar staat deze niet in onze lijst, stuur ons dan een berichtje in de app. Wij voegen deze dan toe aan de huidige lijst.

Helaas is de My bpost app (nog) niet beschikbaar op tablet. Je kan de app wel downloaden op je smartphone via Google Play of de App Store.

Download de app:

Voor Androidtoestellen
Voor iPhone of iPad