Hoe kan ik vermijden om invoerkosten te betalen?

Sinds 1 juli 2021 gelden nieuwe douaneregels en moet er btw betaald worden op alle zendingen van buiten de EU. Ook op zendingen die aangekocht werden voor deze datum en pas op het Belgische grondgebied aankomen na 1 juli 2021. Er is dus geen vrijstelling meer van invoerkosten voor zendingen die minder dan € 22 waard zijn. Indien bij aankoop in de webshop geen btw is betaald, zullen er bijkomende invoerkosten aangerekend worden.

Om bijkomende invoerkosten en een verhoogde btw te vermijden (je betaalt immers ook btw op de kosten voor douaneformaliteiten) raden we je aan om je bestelling te plaatsen:

  • in een geregistreerde webshop buiten de EU. Deze rekent reeds op voorhand de btw op je aankoop waardoor je geen invoerkosten betaalt en je zending sneller de invoerprocedure kan doorlopen. Meer info over hoe je een IOSS geregistreerde webshop herkent.
  • in een webshop die de zending verstuurd van binnen België of Europa.Hou er rekening mee dat het Verenigd Koninkrijk niet tot de Europese Unie behoort.

Let op: voor goederen met een waarde van € 150 of meer zal je altijd douaneformaliteiten moeten betalen. In dit geval kan je de invoerkosten niet betalen via de webshop.

Geen antwoord gevonden op je vraag?

 

Neem contact met ons op.

Bellen

Maandag - vrijdag : 
08.00 - 12.30 u.
13.00 - 18.00 u.

Zaterdag :
09.00 - 13.00 u.

Zonaal Tarief. Wachttijden kunnen variëren.