10 vragen
 voor het trefwoord « Videokaart »
Wat is een videokaart?
De videokaart van bpost is een originele, echte postkaart met een videoboodschap. Op je postkaart staat een zelfgekozen foto (of meerdere foto’s) en een QR-code die linkt naar je geselecteerde video. Je bestemmeling ontvangt de kaart in de brievenbus, en kan de video bekijken door de QR-code te scannen met zijn smartphone, via:
  • de Mobile Postcard-app op zijn smartphone of tablet
  • een app met een codescanner
  • de camera op een recente smartphone
De video duurt tot 1 minuut lang en blijft een jaar beschikbaar. Je videokaart wordt als postkaart gedrukt en in de brievenbus geleverd.
Videokaart van bpost: hoe kan de bestemmeling mijn video zien?
De bestemmeling ziet je video als hij de QR-code op je postkaart scant met de Mobile Postcard-app, de camera op zijn (recente) smartphone of een apart gedownloade QR-app.
Hoeveel kost een videokaart bij Mobile Postcard?
De kostprijs van een videokaart hangt af van de volgende factoren:
  • De verzendwijze van je videokaart: prior (volgende werkdag geleverd) of non-prior (binnen 3 werkdagen geleverd)
  • De bestemming van je videokaart: België of buitenland
  • Het aantal credits dat je op voorhand koopt. (Je kan ook gewoon één videokaart aanmaken en afrekenen.)
Door credits op voorhand te kopen betaal je ook sowieso minder dan je kaartjes apart af te rekenen. Bekijk al onze tarieven onder de rubriek ‘Kaarten en enveloppen’.
Hoelang blijft de video van mijn videokaart beschikbaar?
Je videoboodschap blijft 1 jaar toegankelijk via de QR-code op je postkaart. Zo’n videokaart is leuk om te krijgen én te sturen.
Heeft de bestemmeling een QR-scanner nodig om de video te zien?
Wie je videokaart krijgt, heeft geen QR-scanner nodig. Je kan de video ook bekijken via de Mobile Postcard-app of via de camera van een recente smartphone.
Hoe print bpost mijn video op een postkaart?
De videokaarten van bpost werken met een QR-code. Wie je postkaart ontvangt, scant de QR-code op de voorkant met de Mobile Postcard-app, een externe QR-app of de camera op een recente smartphone. Hij krijgt je video te zien en te horen. Het filmpje van je videokaart mag tot 1 minuut duren en blijft 1 jaar beschikbaar.
Hoe groot mag het videobestand zijn?
Het maakt niet uit hoe groot je videobestand is. Als je video langer duurt dan 1 minuut, wordt hij wel geknipt. Je kan de video zelf ook inkorten in de app.
Op welke apparaten kan de bestemmeling de video van mijn videokaart zien?
Wie je videokaart krijgt, kan de QR-code scannen met zijn smartphone en tablet en zo de video bekijken.
Hoelang mag mijn video zijn?
Video’s die je stuurt via Mobile Postcard duren maximaal 1 minuut. Als je een langere video uploadt in de Mobile Postcard-app, wordt hij automatisch geknipt op 1 minuut. Je kan de video zelf ook inkorten in de app.
Kan ik de foto van mijn videokaart zelf kiezen?
Voor de foto op je videokaart kies je om het even welke foto, of je maakt er een met de app. Zo krijgt de bestemmeling een foto op de postkaart én een video via de QR-code.