30 vragen
 voor het trefwoord « Hoe werkt het? »
Kan ik instellen dat mijn postkaart pas over een week wordt verstuurd?
Je kan de verzenddatum van je postkaart kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld de verjaardagskaarten voor het hele jaar al plannen. De datum van bezorging kan je niet kiezen. We leveren je postkaart binnen de 3 werkdagen in België. Voor een buitenlandse bestemming behandelen we je postkaart als een Priorzending – we printen je kaart dezelfde dag nog. Voor de levering zijn we afhankelijk van de postdiensten in het buitenland.
Worden mijn postkaarten met foto via Mobile Postcard prior of non-prior verzonden?
Je postkaart is voor Belgische bestemmingen een non-priorzending. Als je je postkaart stuurt vóór 15 uur, dan leveren we je zelfgemaakte postkaart binnen de 3 werkdagen. Als je een postkaart maakt en naar het buitenland stuurt, print en verstuurt bpost die kaart nog dezelfde dag. De bezorgdag van je postkaart is afhankelijk van de postdiensten in dat land.
Wat is het verschil tussen Mobile Postcard en MijnKaart?
Met Mobile Postcard maak je van je foto’s of video een echte postkaart. Dat doe je via de app op je smartphone of tablet. MijnKaart werkt op je computer of tablet. Je ontwerpt er zelf een kaart of kiest uit de kaartencollectie van onze partner Hallmark. Voor beide tools heb je een ander account nodig.
Hoe weet ik of mijn postkaart is verstuurd?
Als je gepersonaliseerde postkaart is verstuurd, dan krijg je een bevestigingsmail en staat je postkaart in de app bij Opvolging > Verzonden. Let op: de bevestigingsmail wordt verstuurd naar het e-mailadres waarmee je in de app bent ingelogd. Geen e-mail ontvangen? Kijk in Menu > Mijn Account met welk e-mailadres je bent ingelogd. Tip bij het versturen van je Mobile Postcard: vul een retouradres in bij Menu > Mijn Account > Retouradres.
Kan ik tekst op de foto’s van mijn postkaart zetten?
Je kan op de voorkant van je postkaart of videokaart tekst zetten. Nadat je je foto of foto's toevoegde, decoreer je je postkaart met een thema, stickers en/of tekst.
Kan ik met Mobile Postcard dezelfde postkaart naar meerdere mensen versturen?
Je kan dezelfde postkaart naar meer mensen sturen op 2 manieren: Je voegt meerdere adressen toe aan de postkaart. Handig als je kerstkaarten of vakantiekaartjes verstuurt. Zo stuur je dezelfde postkaart in 1 klik naar meer mensen. Je verstuurt een verzonden kaart opnieuw, maar dan naar iemand anders. Tik op een kaart, kies voor 'Hersturen' en pas de kaart eventueel nog aan.
Kan mijn Mobile Postcard door bpost worden tegengehouden?
Als je postkaart of videokaart schokkende, onethische of illegale beelden of boodschappen bevat, mag bpost je kaart tegenhouden en je dossier doorgeven aan het gerecht of de overheid.
Hoelang blijven mijn credits geldig?
Je credits om postkaarten te maken, blijven geldig 3 jaar nadat je voor het laatst de Mobile Postcard-app gebruikt – om een postkaart te sturen of om credits te kopen.
Kan ik meerdere foto's op een postkaart of videokaart plaatsen?
Je kan meerdere foto's op je fotokaart of videokaart zetten. Je kiest uit verschillende designs met 1, 2, 3 of 4 foto's.
Kan ik een Mobile Postcard ontvangen en sturen in de hele wereld?
Je kan een zelfgemaakte postkaart maken en versturen vanuit de hele wereld. En je kan hem versturen naar familie en vrienden in de hele wereld. Je hebt alleen de Mobile Postcard-app nodig op je smartphone of tablet, en wifi of mobiel internet om je kaart te verzenden. In de prijs van je postkaart zit de druk, postzegel en bezorging.
Kan ik mijn postkaart nog veranderen net na het verzenden?
Als je op 'Verzenden' drukte, is je postkaart weg en kan je er niets meer aan veranderen. Je kan dezelfde kaart wel opnieuw gebruiken om naar iemand anders of dezelfde persoon te sturen. Je betaalt wel voor die nieuwe kaart. Dat kan tot 2 weken nadat je de postkaart de eerste keer stuurde. Je start dan met een kopie van de postkaart en past de kaart in de app verder aan.
Worden de foto, video en tekst op mijn postkaart gecontroleerd voor verzending?
Omdat het om privépost gaat, controleren we niet systematisch. We kunnen wel aan de bestanden als dat nodig is, bijvoorbeeld om de kwaliteit te controleren. Gebruik Mobile Postcard met respect: zet er alleen foto's op waarvan je eigenaar bent en post geen schokkende, onethische of illegale foto's. Als we melding krijgen van ongeoorloofde beelden of boodschappen, dan geven we dat wel door aan de rechterlijke of regelgevende autoriteiten.
Zijn mijn foto's beschermd via het portretrecht?
Je mag alleen foto's en video's gebruiken waar je recht op hebt. Gebruik geen vertrouwelijke foto's, video's of bestanden, of van het internet. Als je een foto gebruikt van iemand op de postkaart, dan moet die zijn toestemming daarvoor hebben gegeven.
Hoe ben ik er zeker van dat ik het juiste adres invul?
Als je een Belgisch adres typt, gaat de app automatisch na of dat adres bekend is bij bpost. Bij een vermoedelijke fout krijg je een melding en een suggestie van de Mobile Postcard-app. Tip: voeg sowieso het busnummer toe als er een is.
Hoelang kan ik een verstuurde Mobile Postcard opnieuw verzenden?
Je kan een verstuurde postkaart binnen de 2 weken opnieuw verzenden. Voor die nieuwe kaart moet je wel opnieuw betalen.
Welke soort foto's mogen niet op een Mobile Postcard?
Gebruik alleen foto's waarvan je eigenaar bent en zet er geen schokkende, onethische of illegale foto's op. Als we melding krijgen van ongeoorloofde beelden of boodschappen, dan geven we dat door aan de rechterlijke of regelgevende autoriteiten. Als klant ben jij verantwoordelijk voor de inhoud van de postkaart.
Kan ik een Mobile Postcard vanuit het buitenland versturen?
Ja, je kan je Mobile Postcard versturen van en naar elke bestemming ter wereld. Bekijk al onze tarieven onder de rubriek 'Kaarten en enveloppen'.
Hoe vul ik een retouradres in bij Mobile Postcard?
Ga naar Menu > Mijn account > Retouradres om een retouradres in te vullen. Als er iets misloopt bij de bezorging, komt de kaart terug naar jou.
Hoeveel Mobile Postcards kan ik in 1 keer versturen?
Je kan ongeveer 30 postkaarten tegelijkertijd versturen via de Mobile Postcard-app. Het aantal schommelt, afhankelijk van je internetverbinding en de bestandsgrootte van je foto's (en video als je er eentje toevoegde).
Kan ik verschillende postkaarten in 1 keer versturen en afrekenen?
Je kan meerdere postkaarten in 1 keer versturen. Maak eerst je postkaarten, voeg een persoonlijke boodschap en een adres toe en klik op 'Sluiten'. Het ontwerp van die kaarten wordt bewaard. Als je klaar bent, ga je in de app naar 'Opvolging' en tik je op de knop 'Meerdere kaarten sturen'.
Welke minimale kwaliteit moet mijn foto hebben om een mooie postkaart te maken?
Je foto moet minstens 1831 x 1276 pixels hebben. Als je een smartphone hebt jonger dan 4 jaar, dan is de kwaliteit van je foto's sowieso in orde. Tip voor een betere fotokwaliteit: zoom niet te veel in.
Kan ik dezelfde kaart die ik naar veel mensen stuur, toch nog personaliseren?
Je kan een postkaart voor veel mensen personaliseren door de kaart te hersturen. Stuur de kaart alvast naar 1 persoon. Ga in de app naar 'Opvolging', tik op de verzonden kaart en kies voor 'Hersturen'. Je kan de kaart dan nog aanpassen, met bijvoorbeeld een andere aanhef
Verkrijgt bpost rechten op mijn foto(’s) als ik een Mobile Postcard verzend?
bpost krijgt nooit het eigendomsrecht van je foto's. We gebruiken de foto's alleen om je postkaart te printen.
Kan ik mijn postkaart op een ander apparaat verder bewerken?
Het ontwerp van je postkaart wordt bewaard in het geheugen van je smartphone of tablet. Je kan er dus niet aan vanaf een ander apparaat.
Kan ik mijn postkaart online volgen via Track & Trace?
Nee, je kan je Mobile Postcard niet volgen via Track & Trace. Je kaarten worden als een gewone brief of kaart behandeld.
Hoe snel wordt mijn gepersonaliseerde postkaart bezorgd?
Als je je postkaart stuurt vóór 15 uur, dan leveren we je zelfgemaakte postkaart binnen de 3 werkdagen bij de bestemmeling in België. Voor buitenlandse bestemmingen behandelen we je postkaart in België als een Priorzending. De snelheid van bezorging hangt af van de postdiensten in het buitenland.
Hoe maak ik een postkaart via Mobile Postcard?
Een postkaart maken doe je via de Mobile Postcard-app op je smartphone of tablet. Stap 1: download de app via App Store of Google Play. Stap 2: klik op ‘Stuur een postkaart’. Stap 3: kies de lay-out van je postkaart en selecteer 1 foto of meerdere foto’s van je smartphone of tablet, of maak een foto in de app. Stap 4: voeg aan je gepersonaliseerde postkaart eventueel stickers en een thema toe – voor elk seizoen is er een passende lay-out. Stap 5: voeg een persoonlijke boodschap toe en typ het adres Stap 6: betaal en verstuur je postkaart. Binnen de 3 werkdagen ontvangt de geadresseerde de postkaart die je online maakte op een echte postkaart in de brievenbus. Met Mobile Postcard kan je ook een videopostkaart maken.
Hoe weet ik of mijn Mobile Postcard is aangekomen bij de bestemmeling?
Je weet dat je postkaart onderweg is als je een bevestigingsmail kreeg. In de app zal bij 'Opvolging' ook 'Verstuurd' staan. Je kan aan de bestemmeling vragen of je kaartje goed is aangekomen.
De Mobile Postcard-app van bpost werkt met credits. Hoe werkt dat?
Als je een originele postkaart wilt maken via de Mobile Postcard-app –van vakantie, voor een huwelijk of verjaardag – dan kan je postkaart per postkaart betalen of op voorhand meerdere credits kopen. Met 1 credit kan je 1 postkaart sturen naar een Belgische bestemming. Een postkaart naar het buitenland kost 1,5 credit. Om credits te kopen, log je in of maak je eerst een account aan. Voordelen van je credits:  Je wint tijd, want je hoeft niet postkaart per postkaart af te rekenen. Je bespaart geld, want als je credits koopt, krijg je korting.
Hoelang blijft mijn gepersonaliseerde postkaart bewaard?
Niet-verstuurde postkaarten blijven als ontwerp in de app staan – tot je ze verstuurt of verwijdert. Ook verstuurde postkaarten blijven in je overzicht staan. Als je dezelfde kaart nog een keer wilt verzenden, kan dat tot 2 weken nadat je de kaart de eerste keer verstuurde. Zo hoef je een mooi ontwerp niet opnieuw te maken.