5 vragen
 voor het trefwoord « Verkeerd pakje ontvangen »
Ik kreeg een pakje dat niet voor mij is. Wat moet ik doen?
Als je een pakje krijgt dat voor iemand anders is bedoeld, gebruik je het retouretiket beter niet. Breng het pakje dan naar een Postkantoor. Zeg duidelijk tegen de loketbediende dat het pakje op het verkeerde adres is geleverd. Wij zorgen dan dat het op het juiste adres terechtkomt.
Ik heb een pakje met verkeerde inhoud ontvangen. Wat moet ik doen? Wie bezorgt mij het juiste pakje?
Als de inhoud van je pakje niet overeenkomt met wat je hebt besteld, moet je contact opnemen met de oorspronkelijke afzender van je pakje. Vraag hem om het juiste pakje op te sturen. Meestal moet je het verkeerde pakje dan eerst retourneren. Als hij je de mogelijkheid geeft om je pakje te retourneren, kleef je het retouretiket op het pakje en stuur je het terug. Dat retouretiket zit in het pakje of kan je via de website of een e-mail van de afzender downloaden en printen. Als hij je geen retourmogelijkheid aanbiedt, kan je een verzendetiket kopen. Kleef dat over het verzendetiket van je originele pakje en breng je pakje naar een Postkantoor, PostPunt, Pakjespunt of Pakjesautomaat om het terug te sturen.
Moet ik de webshop contacteren voor ik het pakje terugstuur?
In sommige webshops heb je de mogelijkheid om aan te duiden dat je een product of item retourneert. Doe dat zeker: zo weet de webshop dat je retourzending eraan komt. Ook met webshops waar dat niet mogelijk is, neem je beter contact op om hen te waarschuwen dat je je pakje terugstuurt.
Welk bewijs moet ik voorleggen om te tonen dat de inhoud van mijn pakje niet klopt?
Als je een pakje krijgt waarvan de inhoud niet overeenkomt met wat je hebt besteld, moet je contact opnemen met de oorspronkelijke afzender van je pakje. Hij laat je weten wat je moet doen.
Hoeveel tijd heb ik om mijn pakje met verkeerde inhoud terug te sturen en mijn geld terug te krijgen?
Kijk op de website van de oorspronkelijke afzender om te weten hoeveel tijd je hebt om het pakje terug te sturen en hoe je je geld kan terugkrijgen.