15 vragen
 voor het trefwoord « Voorwaarden en prijzen »
Hoeveel tijd heeft mijn bestemmeling om het geld af te halen?
Je bestemmeling heeft 40 dagen de tijd om je geld af te halen. Daarna krijg je van Ria via sms een nieuwe pincode waarmee je het geld zelf weer kan afhalen.
Kan ik anoniem geld overmaken via Ria?
Anoniem geld overmaken, kan niet met Ria Money Transfer. Voor elke geldtransfer moet je je identiteit bewijzen met een geldig identiteitsbewijs.
Welke gegevens heb ik nodig om geld te versturen via Ria?
De gegevens die je de loketbediende van je Postkantoor of Ria-agentschap moet bezorgen:
  • de voor- en achternaam van je bestemmeling
  • het land waar je bestemmeling woont of verblijft
  • afhankelijk van het land: het Ria-agentschap waar je bestemmeling het geld ophaalt
  • je gsm-nummer
Het bedrag betaal je contant of met Bancontact.
Zijn er minimum- en maximumbedragen?
Er zijn alleen maximumbedragen waarmee je rekening moet houden. De loketbediende in je Postkantoor kan je die bedragen bezorgen.
Mag een minderjarige geld versturen?
Alleen als meerderjarige mag je geld versturen via Ria Money Transfer.
Moet ik aantonen waarom ik geld verstuur?
De loketbediende in je Postkantoor vraagt je naar de reden dat je geld verstuurt.
Als ik niet in België woon, kan ik dan ook geld versturen? Zijn er dan andere vereisten?
Je kan geld versturen vanuit alle 161 landen waar Ria Money Transfer actief is. Ook daar heb je alleen een geldig identiteitsbewijs nodig. In je Postkantoor of Ria-agentschap vind je de lijst met landen naar waar je geld kan versturen.
Staan er per land geldlimieten op de bedragen die je mag versturen?
Elk land legt een limiet aan geldtransfers op. De grootte van het bedrag dat je mag versturen, hangt daarvan af. De loketbediende in je Postkantoor geeft je meer informatie over de geldlimieten in het land waar je geld naartoe wilt sturen.
Wat zijn de kosten als verzender en ontvanger?
De kosten die je als verzender betaalt, hangen af van het bedrag dat je verstuurt. Hoe hoger het bedrag, hoe hoger de verzendingskosten. Als ontvanger hoef je niets te betalen.
Een overschrijving buiten Europa kost geld. Zijn er goedkopere manieren?
Je kan het geld ook overschrijven naar de bankrekening van je bestemmeling. Zo’n internationale overschrijving duurt wel langer dan een geldtransfer via Ria Money Transfer. Afhankelijk van het tijdverschil in het land van bestemming en de openingsuren van het Ria-agentschap kan je bestemmeling via Ria Money Transfer het geld al enkele minuten later afhalen.
Kan ik de munteenheid kiezen?
Afhankelijk van het land waar je geld naartoe stuurt, kan je kiezen tussen de euro en de lokale munteenheid. De loketbediende in je Postkantoor laat je weten welke munteenheden Ria in het land van bestemming aanvaardt.
Ik stuur euro’s, de ontvanger wil dollars. Wordt dat omgerekend? Zijn daar kosten voor?
Het bedrag dat je verstuurt, wordt omgerekend tegen de wisselkoersen van dat moment. Die omzetting wordt afgetrokken van het bedrag dat je bestemmeling ontvangt. Je kan ook vragen hoeveel euro je moet betalen om een bepaald bedrag in dollar te laten toekomen.
Welke gegevens heb ik nodig om de bestemmeling te identificeren?
Bij de versturing van het geld hoef je de bestemmeling niet te identificeren. Je hoeft alleen zijn of haar voor- en achternaam op het formulier in te vullen. Je bestemmeling moet zich wel met zijn of haar identiteitsbewijs identificeren om het geld af te halen.
Mag ik geld versturen in naam van iemand anders?
Je mag nooit geld versturen in naam van iemand anders. Als je dat wel doet, riskeer je gerechtelijk vervolgd te worden.
Kan ik zonder identiteitskaart geld versturen via Ria?
Voor een geldtransfer via Ria Money Transfer heb je altijd een geldig identiteitsbewijs nodig om je te identificeren als verzender. In België is dat je identiteitskaart. Ook in alle landen van de Europese Unie, Noorwegen, Zwitserland en IJsland neemt Ria je Belgische identiteitskaart aan. Andere documenten zijn niet nodig. Als je geld wilt versturen vanuit andere landen, heb je een paspoort nodig. Wanneer je identiteitskaart gestolen is of verloren is gegaan, kan je geld versturen met een officieel bewijs van verlies van de politie. Let op: je moet dan wel al Ria-klant zijn. Als je geen Belgische identiteitskaart hebt, kan je ook geld versturen met je paspoort, verblijfskaart of attest van immatriculatie (voorlopig verblijfsdocument).