Waarom moet ik betalen voor de invoer van een zending?

Mijn zending komt van binnen de EU

Sommige regio’s van de EU zijn ook onderworpen aan douanerechten en btw omdat ze niet tot de Europese douane-unie behoren, ook al liggen ze geografisch gezien wel in het gebied van de EU (bv. de Canarische eilanden).

Mijn zending komt van buiten de EU

Volgens de Europese douanewetgeving en btw-regeling moet je belastingen betalen (douanerechten, btw, accijnsheffing en administratieve verwerkingskosten) voor alle commerciële zendingen van buiten de EU. Je zending wordt pas geleverd als je deze kosten betaalt binnen de 14 dagen na ontvangst van de uitnodiging tot betaling. Zodra de invoerkosten zijn betaald, wordt je zending aangeboden bij de douane. Is je zending een geschenk, dan kan je in bepaalde gevallen vrijgesteld worden van invoerkosten.

Bestel je bij een geregistreerde webshop (Import One-Stop Shop of IOSS) die op voorhand btw aanrekent, dan moet je geen bijkomende belastingen, douanerechten en administratieve kosten betalen aan de inklaringsdienst van bpost. Je kan zo’n geregistreerde webshop makkelijk herkennen: als er in je winkelmandje staat dat de btw inbegrepen is, dan zit je safe! De meeste grote webshops zoals AliExpress, E-bay en Wish hebben zich al geregistreerd.

Ali ExpressEbayWish

Let op: zendingen met een waarde van meer dan € 150 zijn altijd onderworpen aan douanerechten en administratieve verwerkingskosten.

Geen antwoord gevonden op je vraag?

 

Neem contact met ons op.

Bellen

Maandag - vrijdag : 
08.00 - 12.30 u.
13.00 - 18.00 u.

Zaterdag :
09.00 - 13.00 u.

Zonaal Tarief. Wachttijden kunnen variëren.

Chatten via Track & Trace

Voor vragen over je pakje

Loader not found