Waarom moet ik betalen voor de invoer van een zending?

Mijn zending komt van binnen de EU

Sommige regio’s van de EU zijn ook onderworpen aan douanerechten en btw omdat ze niet tot de Europese douane-unie behoren, ook al liggen ze geografisch gezien wel in het gebied van de EU (bv. de Canarische eilanden).

Mijn zending komt van buiten de EU

Volgens de Belgische douanewetgeving en btw-regeling moet je belastingen betalen (douanerechten, btw, accijnsheffing en administratieve verwerkingskosten) voor zendingen van buiten de EU met een commerciële waarde van € 22 of meer. Je zending wordt pas geleverd als je deze kosten betaalt binnen de 7 dagen na ontvangst van de uitnodiging tot betaling.

Zodra de invoerkosten zijn betaald, wordt je zending aangeboden bij de douane. Vanaf 1 juli 2021 is er geen vrijstelling meer van invoerkosten voor zendingen onder € 22.

Bestel je bij een geregistreerde webshop (Import One-Stop Shop of IOSS) die op voorhand btw aanrekent, dan moet je geen bijkomende belastingen, douanerechten en administratieve kosten betalen aan bpost.

Let op: zendingen met een waarde van € 150 of meer zijn altijd onderworpen aan douanerechten en administratieve verwerkingskosten.

Geen antwoord gevonden op je vraag?

 

Neem contact met ons op.

Bellen

Maandag - vrijdag : 
08.00 - 12.30 u.
13.00 - 18.00 u.

Zaterdag :
09.00 - 13.00 u.

Zonaal Tarief. Wachttijden kunnen variëren.