14 vragen
 voor het trefwoord « Volgen »
Hoe kan ik mijn aangetekende zending online volgen?
Surf naar Track & Trace. Voer de letters en cijfers van de barcode van je zending in de zoekbalk in. Je vindt deze barcode terug op je afgiftebewijs of op je kassaticket.
Mijn aangetekende zending is na enkele dagen nog altijd 'onderweg'. Wat nu?
bpost doet er alles aan om een aangetekende zending te bezorgen de volgende werkdag na afgifte. Merk je via Track & Trace dat je aangetekend zending toch langer onderweg is, geef ons dan een seintje via onze online klantendienst.
Wat als de bestemmeling mijn aangetekende zending met ontvangstbewijs niet komt afhalen?
Als de bestemmeling niet thuis is, laat de postbode een afwezigheidsbericht achter. De bestemmeling heeft dan 15 kalenderdagen tijd om je aangetekende zending met ontvangstbewijs af te halen (in het Postkantoor of PostPunt vermeld op het afwezigheidsbericht). Als de bestemmeling je zending niet afhaalt binnen de 15 kalenderdagen, wordt deze terug naar jou verzonden. Zorg er dus voor dat je naam en adres duidelijk vermeld staan op je zending.
Hoe weet ik wanneer mijn aangetekende zending met verzekering op maat is ontvangen?
Je kan je aangetekende zending met verzekering op maat volgen via Track & Trace, net als het tijdstip van aflevering. Wil je een schriftelijk bewijs dat de geadresseerde je zending heeft ontvangen, voeg dan de optie "ontvangstbewijs" toe.
Ik heb geen afwezigheidsbericht in mijn brievenbus ontvangen, wat nu?
Je kan je aangetekende zending ook afhalen op vertoon van de barcode of het zendingsnummer. Vergeet je identiteitskaart niet mee te nemen. Laat ons weten als je postbode geen afwezigheidsbericht heeft achtergelaten, zodat we onze diensten kunnen verbeteren.
Wat gebeurt er met mijn aangetekende zending als mijn bestemmeling niet thuis is?
Als de bestemmeling niet aanwezig is, zal een afwezigheidsbericht in de brievenbus worden achtergelaten. Hiermee kan de bestemmeling de zending gaan afhalen in het op het afwezigheidsbericht vermelde Postkantoor of PostPunt gedurende 15 kalenderdagen. Als de bestemmeling je zending niet afhaalt binnen de 15 kalenderdagen, wordt deze terug naar jou verzonden. Zorg er dus voor dat je naam en adres duidelijk vermeld staan op je zending.
Hoe weet ik zeker dat de geadresseerde mijn aangetekende zending heeft ontvangen?
Je kan via Track & Trace volgen wanneer je aangetekende zending is ontvangen. Wil je extra zekerheid en een formeel en schriftelijk bewijs dat de geadresseerde je aangetekende zending heeft ontvangen, voeg dan een ontvangstbewijs toe.
Waarom is mijn aangetekende zending naar mij teruggezonden?
De reden van terugzending staat op je teruggezonden aangetekende zending. Een aangetekende zending wordt in de volgende gevallen teruggestuurd: • bij een onvolledig of onjuist adres • als de bestemmeling geen post ontvangt op het aangegeven adres • als de bestemmeling de aangetekende brief heeft geweigerd • als de bestemmeling de aangetekende zending niet is komen afhalen binnen de 15 dagen, na ontvangst van een Afwezigheidsbericht;
Wie mag een aangetekende zending in ontvangst nemen?
Enkel de geadresseerde(n) of wie een postvolmacht van de geadresseerde(n) heeft mag een aangetekende zending in ontvangst nemen. De zending wordt pas afgeleverd na handtekening en controle van de identiteitskaart van de geadresseerde(n) of postvolmachthouder. De afzender bepaalt aan wie de zending moet worden overhandigd.  
Hoe weet ik wanneer mijn aangetekende zending is ontvangen?
Je kan je aangetekende zending volgen via Track & Trace, net als het tijdstip van aflevering. Voeg de optie ontvangstbewijs toe als je een schriftelijk bewijs wil dat de geadresseerde je zending heeft ontvangen.
Wanneer wordt mijn aangetekende zending bezorgd?
Je aangetekende zending wordt één werkdag na afgifte in België aan de bestemmeling bezorgd.
Zijn meldingen van Track & Trace een rechtsgeldig bewijs?
Nee, de meldingen via Track & Trace zijn enkel informatief en hebben geen juridische waarde. Enkel het afgiftebewijs zorgt dat je jurdisch bent ingedekt.
Wat gebeurt er met mijn aangetekende zending als de bestemmeling verhuisd is?
Als je bestemmeling bij bpost een actief contract heeft van de Doorzenddienst van bpost, zullen we je zending naar zijn nieuwe woonplaats doorsturen. Is dit niet het geval, dan wordt je zending aangetekend naar jou teruggestuurd. Let er dus op dat je naam en adres duidelijk op de zending staan.
Kan ik een e-mail ontvangen die mijn aangetekende zending bevestigt?
Bij afgifte van je aangetekende zending in het Postkantoor of PostPunt, ontvang je het afgestempelde afgiftebewijs. Dit is het rechtsgeldige document dat bij betwisting kan gebruikt worden. Je zal (voorlopig) geen e-mail ontvangen die de ontvangst van je aangetekende zending bevestigt. Je kan wel je aangetekende zending online volgen via Track & Trace.