12 vragen
 voor het trefwoord « Nummerplaat terugsturen »
Hoe moet ik mijn te schrappen nummerplaat inleveren?
Je mag je te schrappen nummerplaat niet naar de DIV opsturen. Je moet de officiële nummerplaat – de achterste nummerplaat met het logo van de DIV – onverpakt naar een Postkantoor of PostPunt brengen. Daar wordt ze meteen gratis geschrapt. Aan het loket krijg je ook een schrappingsattest met het inschrijvingsnummer van je voertuig en de datum van de schrapping. Na enkele dagen krijg je per post een schrappingsattest op naam. Dat attest is het bewijs dat je nummerplaat officieel is geschrapt. Bij bepaalde Postkantoren kan je je te schrappen nummerplaat ook onverpakt en zonder documenten achterlaten in een inzamelbus voor nummerplaten. Aan het loket krijg je dan geen schrappingsattest. De inzamelbus wordt elke werkdag leeggemaakt. De datum van schrapping is in dat geval de eerste werkdag na de lichting van de bus. Enkele dagen later krijg je per post het schrappingsattest op naam.
Bij wie moet ik zijn voor de schrapping van mijn nummerplaat? bpost? En hoe moet ik ze laten schrappen?
Je mag je te schrappen nummerplaat niet opsturen of aan de postbode meegeven. Het kenteken van je nummerplaat kan je ook niet per e-mail of telefoon doorgeven om je plaat te laten schrappen. Je brengt je officiële nummerplaat – de achterste nummerplaat met het logo van de DIV – onverpakt bij een Postkantoor of PostPunt binnen. De schrapping is gratis, en je hebt er geen officiële documenten voor nodig. Bij sommige Postkantoren kan je je nummerplaat ook onverpakt en zonder documenten in een inzamelbus voor nummerplaten deponeren.
Moet ik mijn te schrappen nummerplaat inleveren? Wat zijn de voordelen? Of mag ik ze hergebruiken of ermee doen wat ik wil?
Je brengt je officiële nummerplaat – de achterste nummerplaat met het logo van de DIV – onverpakt naar een Postkantoor of PostPunt om ze te laten schrappen. De voordelen van je nummerplaat inleveren: de schrapping is gratis, en we schrappen je nummerplaat meteen, terwijl je aan het loket van je Postkantoor of PostPunt staat. Zo kan je de verkeersbelasting en de verzekering van je oude wagen onmiddellijk laten stoppen. Als bewijs krijg je meteen een schrappingsattest met het inschrijvingsnummer van je voertuig en de datum van de schrapping. Na enkele dagen krijg je per post een schrappingsattest op naam. Dat attest is het bewijs dat je nummerplaat officieel is geschrapt. Bij bepaalde Postkantoren kan je je te schrappen nummerplaat ook onverpakt en zonder documenten achterlaten in een inzamelbus voor nummerplaten. Aan het loket krijg je dan geen schrappingsattest. De inzamelbus wordt elke werkdag leeggemaakt. De datum van schrapping is in dat geval de eerste werkdag na de lichting van de bus. Enkele dagen later krijg je per post het schrappingsattest op naam.
Hoelang duurt het om mijn te schrappen nummerplaat te schrappen?
Je brengt je officiële nummerplaat – de achterste nummerplaat met het logo van de DIV – onverpakt in een Postkantoor of PostPunt binnen. Daar wordt ze meteen geschrapt. Aan het loket krijg je een schrappingsattest met daarop de datum van schrapping. Een week later krijg je per post een schrappingsattest op naam. Bij sommige Postkantoren kan je je nummerplaat onverpakt en zonder documenten in een inzamelbus voor nummerplaten deponeren. Aan het loket kan je dan geen schrappingsattest vragen. De inzamelbus wordt elke werkdag leeggemaakt. Je nummerplaat wordt de eerste werkdag na de lichting van de bus geschrapt. Het schrappingsattest op naam krijg je enkele dagen later per post toegestuurd.
Hoe en waar moet ik mijn te schrappen nummerplaat inleveren? Mag ik ze bijhouden?
Je moet je te schrappen officiële nummerplaat inleveren bij een Postkantoor of PostPunt. Je nummerplaat wordt gratis geschrapt en je krijgt aan het loket meteen een schrappingsattest met het inschrijvingsnummer van je voertuig en de datum van de schrapping. Na enkele dagen krijg je per post een schrappingsattest op naam. Dat attest is het bewijs dat je nummerplaat effectief is geschrapt. Bij bepaalde Postkantoren kan je je te schrappen nummerplaat ook onverpakt en zonder documenten achterlaten in een inzamelbus voor nummerplaten. Aan het loket krijg je dan geen schrappingsattest. De inzamelbus wordt elke werkdag leeggemaakt. De datum van schrapping is in dat geval de eerste werkdag na de lichting van de bus. Enkele dagen later krijg je per post het schrappingsattest op naam.
Moet ik mijn nummerplaat verpakken? Hoe?
Je hoeft je nummerplaat niet te verpakken. Je brengt de officiële nummerplaat – de achterste nummerplaat met het logo van de DIV – zonder verpakking binnen in een Postkantoor of PostPunt. Bij sommige Postkantoren kan je ze – ook onverpakt en zonder documenten – in een inzamelbus voor nummerplaten deponeren.
Bestaat er een ophaaldienst voor mijn te schrappen nummerplaat of mag iemand anders ze inleveren?
Er is geen dienst die te schrappen nummerplaten ophaalt. Je moet je officiële nummerplaat – de achterste nummerplaat met het logo van de DIV – onverpakt naar een Postkantoor of PostPunt brengen om ze te laten schrappen. Bij sommige Postkantoren kan je ze ook onverpakt en zonder documenten in een inzamelbus voor nummerplaten deponeren. De schrapping is gratis.
Moet ik mijn te schrappen nummerplaat inleveren bij bpost of de DIV?
Je moet je officiële nummerplaat inleveren bij bpost. Je brengt de officiële nummerplaat – de achterste nummerplaat met het logo van de DIV – onverpakt naar een Postkantoor of PostPunt. Daar wordt je nummerplaat gratis geschrapt. Aan het loket krijg je dan meteen een schrappingsattest met het inschrijvingsnummer van je voertuig en de datum van de schrapping. Na enkele dagen krijg je per post een schrappingsattest op naam. Dat attest is het bewijs dat je nummerplaat officieel is geschrapt. Bij bepaalde Postkantoren kan je je te schrappen nummerplaat ook onverpakt en zonder documenten achterlaten in een inzamelbus voor nummerplaten. Aan het loket krijg je dan geen schrappingsattest. De inzamelbus wordt elke werkdag leeggemaakt. De datum van schrapping is in dat geval de eerste werkdag na de lichting van de bus. Enkele dagen later krijg je per post het schrappingsattest op naam.
Welke documenten heb ik nodig om mijn te schrappen nummerplaat te schrappen?
Je hoeft geen documenten mee te nemen naar het Postkantoor of PostPunt om je nummerplaat te laten schrappen. Het enige wat je nodig hebt, is je officiële nummerplaat – de achterste nummerplaat met het logo van de DIV. Je brengt ze onverpakt in het Postkantoor of PostPunt binnen of deponeert ze onverpakt en zonder documenten in de inzamelbus voor nummerplaten die je bij sommige Postkantoren vindt.
Moet ik mijn te schrappen nummerplaat inleveren bij de DIV? En wat als de schrapping niet is gelukt?
  Een mislukte schrapping in orde brengen of zelf je te schrappen nummerplaat inleveren bij de DIV is niet mogelijk. Om je nummerplaat te laten schrappen, breng je ze onverpakt naar een Postkantoor of PostPunt, of laat je ze onverpakt en zonder documenten achter in de inzamelbus voor nummerplaten die je bij sommige Postkantoren vindt. De schrapping is gratis. Als de schrapping in het Postkantoor of PostPunt mislukt is, neem je het best meteen contact met onze Klantendienst.
Moet ik mijn 2 nummerplaten inleveren?
Je brengt alleen je officiële nummerplaat binnen bij een Postkantoor of PostPunt. Dat is je achterste nummerplaat met daarop het logo van de DIV. Aan bepaalde Postkantoren kan je je nummerplaat ook onverpakt en zonder documenten in een inzamelbus deponeren.
Kan ik verschillende nummerplaten tegelijkertijd laten schrappen?
Je kan verschillende nummerplaten tegelijk laten schrappen. Breng ze onverpakt binnen bij een Postkantoor of PostPunt in je buurt, of deponeer ze onverpakt en zonder documenten in de inzamelbus voor nummerplaten die je bij sommige Postkantoren vindt. Elke nummerplaat wordt gratis geschrapt. Voor elke nummerplaat krijg je een schrappingsattest.