Ik wil liever geen foto van mijn identiteitskaart laten nemen. Is er een alternatief?

Als je liever geen foto van je identiteitskaart wilt laten nemen bij een aangetekende zending, zijn er enkele alternatieven:

  • Je kan een ander officieel identiteitsbewijs tonen, waarvan dan een foto wordt genomen. Deze identiteitsbewijzen moeten afkomstig zijn van een overheidsinstantie of -dienst en dienen je naam en voornaam, en een duidelijk herkenbare foto te tonen. Enkele voorbeelden: je paspoort, rijbewijs, treinabonnement of busabonnement.
  • Je kan de postbode ook vragen om jouw volledige naam en je identiteitskaartnummer te noteren op het afwezigheidsbericht en daarvan een foto te maken.
  • Je kan ook vragen aan de postbode om je aangetekende brief af te geven in het Postkantoor of PostPunt. Als je langsgaat om je zending af te halen, zal je opnieuw gevraagd worden een foto te laten nemen van je identiteitsbewijs. Je kan dan in de plaats ook vragen aan de loketbediende om je naam en identiteitskaartnummer te noteren en daarvan een foto te maken.
  • Je kan ook ‘last minute’ een digitale volmacht regelen in de My bpost app via 'leveringsvoorkeuren'. Je krijgt dan een QR-code waarmee jij of iemand anders je aangetekende zending kan ontvangen op vertoon van deze code.
Geen antwoord gevonden op je vraag?

 

Neem contact met ons op.

Bellen

Maandag - vrijdag : 
08.00 - 12.30 u.
13.00 - 18.00 u.

Zaterdag :
09.00 - 13.00 u.

Zonaal Tarief. Wachttijden kunnen variëren.