Waar blijft mijn nummerplaat? Kan ik ze vandaag nog in het sorteercentrum, het Postkantoor of de DIV afhalen?

Je kan de leveringsstatus van je nummerplaat volgen via Track & Trace. Daar vul je je plaatnummer of het refertenummer van je aanvraag tot inschrijving in.

De dag van je bestelling kan je je nummerplaat nergens gaan afhalen, ook niet bij de DIV en in het sorteercentrum. Je nummerplaat wordt de volgende werkdag geleverd bij je thuis, in het Postkantoor of PostPunt van je keuze of op een adres dat je zelf kiest. Bijvoorbeeld je werk, je garage of je verzekeraar. Bij levering betaal je het bedrag van je nummerplaat cash en gepast aan de postbode.

Heb je ze sneller nodig, vraag dan op je aanvraag tot inschrijving een spoedlevering aan. Wanneer je die aanvraag vóór 13 uur indient, wordt je nummerplaat nog dezelfde dag vóór 22 uur geleverd. Voor zo’n spoedlevering betaal je een supplement van € 80, dus € 110 in totaal voor een nummerplaat en € 106 voor een inschrijvingsbewijs alleen.

Wanneer er op het leveringsadres niemand opendoet, laat de postbode een Afwezigheidsbericht achter in de brievenbus. Daarop staat vanaf wanneer en in welk Postkantoor of PostPunt je je nummerplaat de volgende werkdag kan afhalen. In een Postkantoor of PostPunt dat op zaterdag open is, kan je ze - met het Afwezigheidsbericht - ook op zaterdag afhalen.

Geen antwoord gevonden op je vraag?

 

Neem contact met ons op.

Bellen

Maandag - vrijdag :
08:00 – 12:30
13:00 - 18:00

Zaterdag :
09:00 – 13:00

Gratis nummer. Wachttijden kunnen variëren.