Mijn nieuwe nummerplaat/inschrijvingsbewijs, ontvangen via bpost, is beschadigd. Wat moet ik doen?

Als de nummerplaat beschadigd is op het moment van levering door de postbode (zichtbaar aan geschonden karton, geplooid), dien je de zending te weigeren en niet te betalen. De postbode noteert op de zending: geweigerd wegens beschadiging. De nummerplaat keert terug naar bpost en er zal een nieuwe nummerplaat (met dezelfde letter/cijfercombinatie) opgestuurd worden naar het adres van de titularis van de nummerplaat (dit adres kan dus afwijken van het oorspronkelijk door jou gevraagde adres). Aangezien de nummerplaat opnieuw gedrukt zal worden, kan de levering tot 7 werkdagen duren. Je betaalt in dit geval enkel op moment van levering van de niet beschadigde nummerplaat.

Als je de nummerplaat niet weigerde op moment van levering en dus ook betaalde:

  • Ofwel: De beschadigde nummerplaat + aanvraagformulier opsturen naar DIV. In vak X1 moet een kruisje geplaatst worden naast (2) "plaat beschikbaar". In vak "X10" (eventuele bijkomende inlichtingen) schrijf je "aanvraag duplicaat beschadigde plaat”. Op het formulier moet het verzekeringsvignet gekleefd worden. De beschadigde plaat zelf moet de melding bevatten "dit is een beschadigde plaat in ruil voor een duplicaat, zie bijgevoegd formulier, niet schrappen”. Zo zal het personeel van de DIV ervoor zorgen dat de plaat niet per vergissing geschrapt wordt. Je krijgt een nieuwe nummerplaat aangeleverd met dezelfde letter/cijfercombinatie en betaalt nogmaals bij levering. Duur: ong. 2 weken. Als het gaat om een beschadigd inschrijvingsbewijs: zelfde procedure, het beschadigde exemplaar moet bij het aanvraagformulier gevoegd worden.
  • Ofwel: je gaat naar een DIV kantoor (1 per provincie) en je bestelt daar een duplicaat. Na 3 dagen kan je daar dan opnieuw terecht om je duplicaat op te halen. In dit geval kan je ervoor kiezen om met de beschadigde nummerplaat te blijven rijden en deze pas in te leveren op het moment je de nieuwe gaat afhalen en betaalt.
Geen antwoord gevonden op je vraag?

 

Neem contact met ons op.

Bellen

Maandag - vrijdag :
08:00 – 12:30
13:00 - 18:00

Zaterdag :
09:00 – 13:00

Gratis nummer. Wachttijden kunnen variëren.