5 vragen
 voor het trefwoord « Afgifte »
Kan ik de afgifte van mijn Direct Mail annuleren?
Een aankondiging van een afgifte in e-MassPost annuleren, doet u via 'Overzicht afgiftes'. Vind de juiste aankondiging en klik op 'Annuleren'. Let op: hebt u een Direct Mail-contract en koos u voor Booking Discount? Dan mag u nog dingen wijzigen vanaf 4 dagen voor de afgifte tot de dag van de afgifte. De afspraken verschillen voor de verschillende DM-producten. Door wijzigingen aan te brengen, kan u uw Booking Discount verliezen. Kijk de kosten op uw factuur na voor laattijdige aanpassingen en annulaties. Fiche DM Boost  Fiche DM Easy  Fiche DM Intense 
Wanneer kan ik mijn Direct Mail afgeven?
Wanneer u uw zendingen mag afgeven, hangt af van de periode van de bezorging.    Weekplanning NL 2020U geeft uw zending in principe 2 of 3 dagen voor de start van de bezorging af. Vallen er feestdagen in die week of dagen met een aangepaste dienstverlening? Dan kan het moment van afgifte en de start van de bezorging wijzigen. Kijk in de kalender met uitzonderingen.
Moet ik de online tool e-MassPost gebruiken voor de afgifte van mijn Direct Mail?
Hebt u een DM Easy-contract? Dan hoeft u uw afgifte niet aan te kondigen via e-MassPost. De aankondiging is wel verplicht als u een zending verzendt met DM Boost of DM Intense. U krijgt toegang tot e-MassPost als u uw Direct Mail-contract ondertekent en u de tool niet eerder gebruikte.
Waar geef ik mijn Direct Mail af?
 • U verzendt tussen de 50 en de 3 000 stuks met een maximum van 10 zakken en/of 270 kg? En u wil de afgifte graag in uw buurt doen? Lever uw Direct Mail-zending dan af in een erkend Postkantoor. Ga daarvoor naar onze online tool, kies voor 'Direct Mail' en vind het dichtstbijzijnde Postkantoor.
 • U verzendt meer dan 500 stuks en profiteert graag van de voordeligste tarieven? Doe de afgifte van uw zending dan in een (Hyper) MassPost Center.
Voor grote volumes is het handiger om een beroep te doen op een bemiddelingsbedrijf. Als specialist nemen ze u de verzending via bpost helemaal uit handen.
 • Wil u uw zending laten ophalen? Gebruik dan Collect & Send.
 • U hebt een contract voor Collect & Send: geef uw zending dan gewoon mee.
 • U hebt geen contract voor Collect & Send: vraag een eenmalige ophaling aan via Collect On Demand.
 • In beide gevallen moet u uw afgifte aankondigen via e-MassPost. Frankeert u met Port Betaald of Uitgestelde Vergoeding? Kijk dan alle afspraken goed na. Raadpleeg de lijst met MassPost Centra, met hun adresgegevens en openingsuren Zoek een erkend Postkantoor
  Welke documenten heb ik nodig voor de afgifte van mijn Direct Mail?
  Deze documenten brengt u mee bij afgifte van uw Direct Mail: 1. In een erkend Postkantoor: 2 exemplaren van uw zending, die worden gecontroleerd en bewaard. bpost heeft het recht om 1 of 2 exemplaren bij te houden. 2. In een (Hyper) MassPost Center:
  • 2 exemplaren* van uw zending, die worden gecontroleerd en bewaard. bpost heeft het recht om 1 of 2 exemplaren bij te houden.
  • Ingevuld afgifteborderel of de goedkeuring van uw afgifte als u e-MassPost gebruikt.
  * Voor DM Boost en DM Intense: als u een zending afgeeft met verschillende gewichten, dan moet u een exemplaar per gewicht voorzien.