4 vragen
 voor het trefwoord « Er is een probleem »
We kregen een klacht van iemand die onze mailing ontving. Hoe reageer ik het best?
Als u een vraag krijgt van een consument, kan u dit antwoorden:
"U ontvangt onze informatie omdat u een vragenlijst invulde van SelectPost en daarin de toestemming gaf om voortaan interessante promoties en acties te ontvangen. U hebt altijd de mogelijkheid om uw gegevens in te kijken of te wijzigen. Vul daarvoor dit formulier in: https://news.bpost.be/selectpost-unsubscribe-NL" Als de consument laat weten dat hij geen informatie meer wil ontvangen van u, bewaar dan die brief of e-mail. Als u dan nog eens een adressenbestand van SelectPost bij ons huurt, dan mag u ons ook de namen bezorgen van de mensen die geen informatie meer wensen. Wij zorgen ervoor dat ze dan niet meer in uw adressenbestand zitten. Als de consument laat weten dat hij geen enkele aanbieding meer wil ontvangen, ook niet van andere organisaties, vraag hem dan om zich uit te schrijven via https://news.bpost.be/selectpost-unsubscribe
Ik kreeg geen enkele reactie op mijn Direct Mail. Zijn jullie adresgegevens wel in orde?
We zijn absoluut zeker van de kwaliteit van onze SelectPost-databestanden. We nemen regelmatig opnieuw contact op met de consumenten om onze databestanden actueel te houden en we krijgen regelmatig feedback van onze klanten dat ze veel respons krijgen op hun mailings. Vallen de resultaten van uw mailing tegen? Dan is het misschien interessant om uw doelgroep aan te passen of de inhoud van uw Direct Mail nog te verbeteren voor meer respons. Ga naar onze website voor inspiratie van andere bedrijven of schakel onze experts in.
Ik heb enkele Direct Mails teruggekregen terwijl ik verwacht dat jullie databestanden actueel zijn. Hoe kan dat?
Tussen de dataverzameling en het gebruik van de gegevens zit altijd wat tijd. We actualiseren onze bestanden dagelijks. Maar vanaf het moment dat u de lijst van ons ontvangt, krijgt die geen updates meer. Het is mogelijk dat er intussen nog mensen zijn verhuisd. En dan krijgt u zo'n retourzending, zoals u bij e-mailings wellicht ook al zulke bounces kreeg.
Mijn collega's vallen binnen de doelgroep van mijn mailing, maar kregen hem niet. Hoe kan dat?
Dat is zeker mogelijk. In ons adressenbestand zitten alleen gegevens van respondenten die hebben deelgenomen aan de vragenlijsten van SelectPost en uitdrukkelijk de toestemming hebben gegeven om op de hoogte te blijven van interessante acties en promoties. Als uw collega's geen vragenlijst invulden en geen toestemming gaven, dan zitten ze niet in die databank van SelectPost. Vulden uw collega's wel een vragenlijst in en gaven ze toestemming?
  • Dan is het adressenbestand wellicht zo groot dat we een selectie naar u hebben gestuurd, zonder de gegevens van uw collega's.
  • Of dan hebben we foute gegevens doorgekregen van uw collega's en hebben we die data om kwaliteitsredenen geschrapt uit het bestand.