Hoe wordt mijn nieuwe nummerplaat of inschrijvingsbewijs geleverd/betaald? Wat indien ik niet thuis ben/niet thuis was?

bpost zorgt voor de verzending van de nieuwe nummerplaat of inschrijvingsbewijs.

Je kan de leveringsplaats zelf kiezen op het moment van bestelling van je nummerplaat voor je voertuig: je woonplaats, een ander door jou gekozen adres, een postkantoor of een postpunt. De postbode komt langs op het door jou gekozen adres en je betaalt contant het gepaste bedrag aan de postbode.

Voor alleen een inschrijvingsbewijs, is het officiële adres van de titularis het enige mogelijke afleveradres.

TER INFO: het is niet mogelijk om nummerplaten aan de loketten van de DIV af te halen.

Voor meer info kan je terecht op: https://mobilit.belgium.be/nl/wegverkeer/inschrijving_van_voertuigen/levering_en_prijs.
Als je niet het exacte bedrag kan betalen aan onze postbode of je bent niet aanwezig, dan zal de postbode een afwezigheidsbericht laten in je brievenbus. Op dat bericht staat waar (postkantoor of postpunt) en vanaf wanneer je zelf of iemand anders je nummerplaat kan komen afhalen en betalen. Breng steeds het afwezigheidsbericht uit je brievenbus mee!

Je nummerplaat en/of kentekenbewijs blijft/blijven 14 dagen lang ter beschikking in het postkantoor of postpunt. Als je niet binnen 14 dagen naar het afhaalpunt bent geweest, zal bpost een tweede presentatie uitvoeren op het officiële adres van de houder op de 16e dag. Als je niet het exacte bedrag in contanten hebt of niet aanwezig bent voor deze tweede presentatie, is de procedure dezelfde als voor de eerste presentatie, namelijk dat de postbode een bericht in je brievenbus plaatst, de nummerplaat zal dan gedurende 14 dagen beschikbaar blijven in het postkantoor of postpunt.

Indien je een tweede aanbieding wenst op een datum die je past, contacteer ons dan via onze website.

Wat gebeurt er als ik afwezig ben tijdens de spoedlevering?
Wanneer u afwezig bent voor een spoedlevering, zal de bezorger een bericht laten in je brievenbus. Het kenteken en / of het kentekenbewijs wordt / worden dezelfde dag nog voor 22.00 uur een tweede keer aangeboden.

Geen antwoord gevonden op je vraag?

 

Neem contact met ons op.

Bellen

Maandag - vrijdag :
08:00 – 12:30
13:00 - 18:00

Zaterdag :
09:00 – 13:00

Gratis nummer. Wachttijden kunnen variëren.