6 vragen
 voor het trefwoord « Er is een probleem »
Ik heb nog altijd respondenten die oude FLEX-enveloppen zonder barcode gebruiken. Wat moet ik doen?
We vragen u om zo snel mogelijk enveloppen met barcode te gebruiken. We begrijpen dat dat niet altijd kan. We verwerken ook MaxiResponse-zendingen zonder barcode, maar dat zorgt voor vertraging. Die zendingen kunnen we de volgende dag niet uitreiken.
Ik krijg niet elke dag de e-mail met het afleveringsborderel
Stuur ons het e-mailadres waarop u de borderellen wil ontvangen. Per DA-code kan u een mailadres opgeven. Stuur een mail met uw vraag (DA-code + mailadres) naar contract@bpost.be.
Ik heb begrepen dat het aantal afgeleverde MaxiResponse-zendingen kan verschillen van het aantal dat op de borderellen staat, maar ik heb toch het gevoel dat mijn factuur niet klopt. Wat moet ik doen?
Denkt u dat er een fout is geslopen in de facturering van uw zendingen, neem dan contact met ons op. We gaan na wat er aan de hand is. Het is moeilijk om kleine verschillen te analyseren die hoogstwaarschijnlijk een gevolg zijn van de nieuwe verwerkingsmethode. Stuur een mail met uw vraag naar service.centre@bpost.be.
Ik heb nog altijd respondenten die oude enveloppen gebruiken waarop niet het volledige adres staat. Wat moet ik doen?
We vragen u om zo snel mogelijk enveloppen met een volledig adres te gebruiken. We begrijpen dat dat niet altijd kan. We verwerken ook MaxiResponse-zendingen met een onvolledig adres, maar dat zorgt voor vertraging. Die zendingen kunnen we de volgende dag niet uitreiken.
Ik wil MaxiResponse gebruiken, maar ik kan mijn correspondenten geen enveloppen met barcodes bezorgen. Wat kan ik doen?
Om kwaliteitsredenen stuurt u beter voorgedrukte enveloppen naar uw respondenten. Zo voldoen uw zendingen aan alle vormeisen.
  • Als u geen enveloppen kan bezorgen, kan u overwegen om hun alleen een adresetiket te bezorgen. Ze kunnen het etiket met daarop alle elementen (adres, barcode en eventueel het frankeermerk) dan zelf op een enveloppe kleven.
  • Als dat ook niet kan, kan u de adresgegevens en een barcode op gewoon papier afdrukken of door uw contacten laten afdrukken. Die kunnen ze dan op een enveloppe kleven om te verzenden.
Niet al mijn MaxiResponse-zendingen komen de dag na verzending toe. Hoe komt dat?
MaxiResponse-zendingen worden samen met de priorzendingen verwerkt. Bijna alle zendingen worden uitgereikt de dag nadat u ze hebt verzonden. Als uw MaxiResponse-zendingen niet aan alle vormeisen voldoen (onvolledig adres, geen barcode), kan dat voor vertragingen zorgen. Soms zijn uitzonderlijke omstandigheden de reden van de vertraging.