6 vragen
 voor het trefwoord « Een pakje voorbereiden »
Kan ik een voorgefrankeerde doos kopen?
In de eShop, Postkantoren en PostPunten kan u voorgefrankeerde dozen kopen (niet relevant als u een contractuele klant bent). Van een voorgefrankeerde doos in dvd-formaat voor kleine pakjes tot fashion bags – dat zijn onze grote verpakkingen om kleding in te verzenden.voi de vêtements.
Kan ik ergens een verpakking kopen voor mijn retourzending?
U kan een verpakking kopen in:
  • Postkantoor
  • PostPunt
  • PakjesPunt (afhankelijk van de beschikbaarheid in de winkel)
  • eShop
Waar vind ik het retouretiket voor mijn retourzending?
Als de oorspronkelijke afzender u de mogelijkheid geeft om uw pakje retour te sturen, zijn er 3 mogelijkheden:
  • Het retouretiket zit in het pakje.
  • U downloadt het retouretiket in de webshop van de afzender en drukt het af bij u thuis.
  • Sommige oorspronkelijke afzenders geven u de mogelijkheid om het retouretiket te laten afdrukken in het Postkantoor of PostPunt waar u uw pakje terugstuurt.
Als de oorspronkelijke afzender geen retourmogelijkheden voorziet, moet u zelf een verzendetiket maken en kopen. Als contractuele klant kan u uw retouretiket in Shipping Manager maken en afdrukken.
Hoe bereid ik mijn retourzending voor?
Net zoals u een pakje verzendt. Als de doos van uw pakje nog in goede staat is, kan u die gebruiken om uw pakje terug te sturen. Verwijder wel het originele verzendetiket, of plak uw retouretiket erover. Check altijd eerst de instructies van de oorspronkelijke afzender of u nog iets moet doen voor u uw retourzending in uw Postkantoor, PostPunt of PakjesPunt afgeeft of in een Pakjesautomaat achterlaat.
Hoe moet ik mijn retourzending inpakken?
Net zoals een gewone zending:
  • Bescherm de inhoud op de correcte manier.
  • Zorg voor een geschikte en stevige verpakking met de juiste afmetingen.
U kan een doos van bpost gebruiken of een eigen exemplaar. Als de doos van uw pakje nog in goede staat is, kan u die hergebruiken om uw pakje terug te sturen. Verwijder dan wel het originele verzendetiket, of plak uw retouretiket over het originele verzendetiket.
Kan ik dezelfde verpakking gebruiken of moet ik een nieuwe verpakking kopen?
Als de originele verpakking van uw pakje nog in goede staat is, mag u die opnieuw gebruiken om uw pakje terug te sturen. Verwijder wel het originele verzendetiket, of plak uw retouretiket erover.