5 vragen
 voor het trefwoord « Hoe werkt het? »
Vanaf welke hoeveelheid post is het interessant om over te schakelen naar een andere oplossing dan postzegels?
Afhankelijk van wat u nodig hebt, zijn er verschillende professionele oplossingen:
  • Verzendt u gemiddeld 15 zendingen per dag? Of verzendt u minstens 1 keer per maand een grote hoeveelheid post? Kies dan voor een frankeermachine.
  • Verzendt u regelmatig grote hoeveelheden brieven of pakjes? Dankzij Port Betaald (PB) hoeft u uw zendingen niet meer apart te frankeren. Zo wint u tijd en geld!
  • Wil u niet zelf voor uw post zorgen? Met de dienst Collect & Stamp halen we uw brieven, pakjes en aangetekende zendingen op, en frankeren en verzenden we ze.
Meer informatie over Port Betaald Meer informatie over Collect & Stamp 
Bestaan er voorgefrankeerde enveloppen?
Er bestaan voorgefrankeerde enveloppen. Ze zijn te koop in de belangrijkste Postkantoren en in de eShop. U kan ze gebruiken voor nationale gestandaardiseerde zendingen. Ze worden verkocht in verpakkingen van 10 stuks. Wil u weten welke Postkantoren de voorgefrankeerde enveloppen verkopen? Gebruik de zoekfunctie op onze website en klik op het Postkantoor van uw keuze. U krijgt alle producten en diensten te zien die het kantoor aanbiedt. Vind uw Postkantoor of PostPunt
We hebben nog altijd oude postzegels. Kunnen we die nog gebruiken?
  • Oude postzegels die na 02/10/1961 zijn uitgegeven, inclusief postzegels in Belgische frank en collectiepostzegels, kan u nog altijd gebruiken voor non-priorzendingen.
  • Voor priorzendingen kan u ze niet gebruiken.
Kunnen we elke soort post frankeren met postzegels?
U kan alleen postzegels kleven op:
  • Geadresseerde brieven
  • Brieven van minder dan 2 kg
  • Brieven van maximaal 35 cm lang x 23 cm breed x 3 cm dik
Ik heb een frankeermachine gekocht. Wat moet ik doen met de postzegels die ik nog heb?
We raden u aan om uw overblijvende postzegels bij te houden. U kan ze gebruiken wanneer uw frankeermachine het laat afweten, in onderhoud is of wordt opgeladen.