5 vragen
 voor het trefwoord « Hoe werkt het? »
Bestaan er voorgefrankeerde enveloppen?
Er bestaan voorgefrankeerde enveloppen. Ze zijn te koop in de belangrijkste Postkantoren en in de eShop. U kan ze gebruiken voor nationale gestandaardiseerde zendingen. Ze worden verkocht in verpakkingen van 10 stuks. Wil u weten welke Postkantoren de voorgefrankeerde enveloppen verkopen? Gebruik de zoekfunctie op onze website en klik op het Postkantoor van uw keuze. U krijgt alle producten en diensten te zien die het kantoor aanbiedt. Vind uw Postkantoor of PostPunt
Vanaf welke hoeveelheid post is het interessant om over te schakelen naar een andere oplossing dan postzegels?
Afhankelijk van wat u nodig hebt, zijn er verschillende professionele oplossingen:
  • Verzendt u gemiddeld 15 zendingen per dag? Of verzendt u minstens 1 keer per maand een grote hoeveelheid post? Kies dan voor een frankeermachine.
  • Verzendt u regelmatig grote hoeveelheden brieven of pakjes? Dankzij Port Betaald (PB) hoeft u uw zendingen niet meer apart te frankeren. Zo wint u tijd en geld!
  • Wil u niet zelf voor uw post zorgen? Met de dienst Collect & Stamp halen we uw brieven, pakjes en aangetekende zendingen op, en frankeren en verzenden we ze.
Meer informatie over Port Betaald Meer informatie over Collect & Stamp 
We hebben nog altijd oude postzegels. Kunnen we die nog gebruiken?
  • Oude postzegels die na 02/10/1961 zijn uitgegeven, inclusief postzegels in Belgische frank en collectiepostzegels, kan u nog altijd gebruiken voor non-priorzendingen.
  • Voor priorzendingen kan u ze niet gebruiken.
Kunnen we elke soort post frankeren met postzegels?
U kan alleen postzegels kleven op:
  • Geadresseerde brieven
  • Brieven van minder dan 2 kg
  • Brieven van maximaal 35 cm lang x 23 cm breed x 3 cm dik
Ik heb een frankeermachine gekocht. Wat moet ik doen met de postzegels die ik nog heb?
We raden u aan om uw overblijvende postzegels bij te houden. U kan ze gebruiken wanneer uw frankeermachine het laat afweten, in onderhoud is of wordt opgeladen.