16 vragen
 voor het trefwoord « MassPost »
Hoe weet ik waar het dichtstbijzijnde MassPost Center ligt?
U vindt de lijst van (Hyper) MassPost Centra, hun contactgegevens en hun openingstijden in de MassPost-gids of op onze website. De MassPost Centra zijn open van maandag tot vrijdag. De afgiftetijden hangen af van het soort product en het soort voorbereiding. Die informatie vindt u in de lijst met centra. Bekijk de lijst met centra met hun contactgegevens en openingstijden 
Ik kan mijn MassPost niet zelf afgeven. Welke oplossing stellen jullie voor?
We kunnen uw gefrankeerde en niet-gefrankeerde brieven, pakjes en aangetekende zendingen bij u komen afhalen. De keuze van de afhaaldienst hangt af van onder meer het soort product, het aantal zendingen, het gewicht van de zendingen, ... Bekijk de productpagina's om te weten welke ophaaldienst we u aanraden. De beschikbare formules:
 • Collect & Send: we halen uw gefrankeerde brieven, aangetekende zendingen en pakjes regelmatig bij u op.
 • Collect on Demand : we halen uw post op aanvraag op.
 • Transport: grotere volumes dan Collect & Send en Collect on Demand halen we per vrachtwagen op.
 • Collect & Stamp: we halen uw niet-gefrankeerde brieven, aangetekende zendingen en pakjes op en verwerken, frankeren en verzenden ze.
Meer informatie over Collect & Send Meer informatie over Collect on Demand Meer informatie over de dienst Transport
Ik heb een grote, dringende zending. Kan ik ze zelf afgeven in een MassPost Center?
U kan uw zendingen zelf gaan afgeven in een (Hyper) MassPost Center. Voor bepaalde soorten producten en vanaf bepaalde volumes moet u de afgifte plannen via e-MassPost. Kondig uw afgifte aan in e-Masspost
Hoe werkt een afgifte in een MassPost Center?
1. Afgifte en uur van afgifte
 • Maak een afspraak: zo krijgt u voorrang. Bekijk de afgifte-uren in de MassPost-gids.
 • Hou de afgiftetoelating en de nodige documenten (aankondigingsborderel of de afgiftetoelating die u via e-MassPost afdrukte) bij de hand.
 • Respecteer het afgesproken tijdstip in het (Hyper) MassPost Center. Zo bent u zeker dat uw zendingen op tijd worden verzonden.
2. Controle van de afgifte op de kade
 • Laad uw correct gesorteerde en verpakte verzendingen af op de kade.
 • We controleren de kwaliteit en de grootte van uw afgifte.
3. Samenvatting van de afgifte Na de controles krijgt u van ons een samenvatting van de afgifte. In die samenvatting staat alle informatie over uw afgifte. Bewaar ze, want het is het enige geldige document als u uw factuur wil betwisten. U kan elke samenvatting van uw afgiftes bekijken en afdrukken in e-MassPost. Voor afgiftes die niet via e-MassPost verlopen, worden de samenvattingen gedrukt door het (Hyper) MassPost Center. 4. Betaling U hebt 2 betaalmogelijkheden:
 • Contant, met een limiet van 3 000 euro per afgifte
 • Elektronische betaling Onder voorbehoud van goedkeuring door onze financiële diensten kan u een betaaltermijn worden toegekend (facturering)
Hoe organiseer ik mijn afgifte in MassPost?
Volg deze stappen om uw post af te geven:   1. Plan uw afgifte. Uw afgifte plannen is verplicht voor grote afgiftes. De minimum- en maximumhoeveelheden hangen af van het product en het formaat van de zending. U plant uw afgiftes uitsluitend via e-MassPost.   2. Kondig uw afgifte aan via e-MassPost. U bent verplicht om uw afgiftes aan te kondigen. Het is mogelijk dat dit uw eerste stap is: afhankelijk van het product en het volume van de afgifte is uw afgifte plannen verplicht of optioneel. Door de aankondiging te valideren, krijgt u de afgiftetoelating.   3. Krijg uw afgiftetoelating. U krijgt uw afgiftetoelating via e-MassPost of aan het MassPost-loket.
Waar kan ik het materiaal bestellen dat ik nodig heb om een afgifte in een MassPost Center voor te bereiden?
Al het verpakkingsmateriaal (bakken, containers en Mail Palletboxen) wordt door ons aan u geleverd. U kan het bestellen bij uw (Hyper) MassPost Center. Alle andere materialen zoals borderellen bestelt u op onze website.
Waarvoor dient het online platform e-MassPost?
e-MassPost is een gratis online toepassing op onze website. Met e-MassPost kan u uw afgiftes beter volgen, uw afgiftes plannen en uw afgiftetoelatingen maken. Voor bepaalde producten moet u e-MassPost verplicht gebruiken. De mogelijkheden van e-MassPost:
 • Beheer uw afgiftes (planning en aankondiging).
 • Volg uw afgiftes online (zelfs als u met derden werkt).
 • Bekijk uw contracten.
 • Download de afgiftegegevens.
 • Beheer de interne en externe gebruikerstoegangen.
 • Vraag en beheer de prevalidatieaanvragen van de inhoud van Direct Mail-specimens.
Nog geen toegang tot e-Masspost op ons portaal? Vraag uw toegang online aan.
Hoe krijg ik toegang tot het online platform e-MassPost?
U kan uw toegang online aanvragen.
Waar moet ik een grote hoeveelheid zendingen afgeven?
Vanaf 500 zendingen moet u uw post in een MassPost Center afgeven.
Wat kunnen we afgeven in een MassPost Center?
Dit kan u afgeven in een MassPost Center:
 • Grote aantallen brieven (minstens 500)
 • Pakjes
 • Aangetekende zendingen
 • Distripost-zendingen
We moeten een grote hoeveelheid brieven verzenden van verschillende formaten en gewichten. Kunnen we toch een voordeeltarief genieten?
Dat kan, op voorwaarde dat u met ons een contract hebt gesloten om het contractuele tarief te genieten. Daarvoor moet u elk jaar minstens 450 000 zendingen afgeven. U moet per afgifte ook minstens 500 stuks van hetzelfde formaat en met dezelfde uitreikingstermijn hebben. Bovendien moet uw zending voldoen aan de regels voor het aankondigen en voorbereiden van de afgifte van grote aantallen zendingen. Die regels vindt u in onze MassPost-gids.
Hoe moet ik mijn zendingen voorbereiden voor afgifte in een MassPost Center?
De voorbereiding hangt af van het soort product dat u wil afgeven. U vindt alle informatie die u nodig hebt in de MassPost-gids.
Onder welke voorwaarden kunnen we brieven in een MassPost Center afgeven?
MassPost Centra zijn er voor bedrijven die grote hoeveelheden brieven of pakjes willen afgeven. U kan er zendingen gefrankeerd met het Port Betaald (PB)-frankeermerk of een frankeermachine afgeven. De minimum- en maximumhoeveelheden hangen af van het product. Vanaf een bepaalde hoeveelheid moet u uw afgifte plannen. Voorwaarden om post af te geven in een (Hyper) MassPost Center:
 • U hebt een PB-nummer of een frankeermachine.
 • U hebt een contract/overeenkomst met bpost.
 • U respecteert de regels van de MassPost-gids over minimumhoeveelheid, verpakking, planning, ...
Wat is het tarief voor een MassPost-afgifte?
De tarieven hangen af van het product dat u afgeeft, het volume en de gemaakte voorbereiding.
e-MassPost werkt niet en ik moet een afgifte aankondigen. Wat zijn de alternatieven?
Neem contact met uw Accountmanager of onze klantendienst en meld ons het probleem. Op basis van het soort en het volume zendingen bekijken we wat voor u het beste alternatief is.
Vanaf welke hoeveelheid moet ik mijn post in een Hyper MassPost Center afgeven?
MassPost Center:
 • Minstens 500 zendingen
 • Maximaal 50 000 zendingen van het type Small Format of 20 000 zendingen van het type Large of Large+ Format
Hyper MassPost Center:
 • Minstens 500 zendingen
 • Geen maximumlimiet. Uw afgiftes van meer dan 100 000 zendingen Small Format of 50 000 zendingen Large of Large+ Format moet u plannen.