Waarom is mijn internationale zending nog niet geleverd?

Heeft uw zending de status “Onderweg naar België”, dan is ze nog niet aangekomen in België. De leveringstermijnen van een buitenlandse zending naar België verschillen van land tot land. Via Track & Trace vindt u terug hoelang het gemiddeld duurt voor uw zending in België aankomt.

Komt uw pakje van binnen de Europese Unie?

In dat geval is er standaard geen invoerprocedure. De douane kan wel, als ze dat wil, zendingen binnen de Europese Unie controleren.

Komt uw pakje van buiten de Europese Unie (+ Verenigd Koninkrijk)?

In dit geval start bij aankomst in België een invoerprocedure voor uw pakje. De duur van deze procedure hangt af van het volgende:

  • Of u al dan niet al btw hebt betaald op uw zending via de webshop
  • De waarde van uw zending

Heeft u op voorhand nog geen btw betaald of is uw zending meer dan € 150 waard, dan moet de inklaringsdienst van bpost eerst de invoerkosten bepalen. Hiervoor dient de waarde van inhoud van uw zending bekend te zijn. (op basis van de factuur). Als deze niet aanwezig is, zal bpost u vragen om de factuur van uw aankoop online op te laden.

Daarnaast heeft u 14 dagen tijd om de invoerkosten (btw, invoerrechten of andere douanekosten en – formaliteiten) te betalen. Hoe sneller u dit doet, hoe sneller uw zending wordt vrijgegeven.

De meeste zendingen worden binnen de week ingeklaard. In deze fase worden uw goederen bij de Belgische douane aangegeven. De douane heeft het recht om de inhoud van uw zending te controleren. Hou bij extra controles rekening met een extra leveringstermijn van 3 à 7 dagen. Deze termijn hangt af van de eventuele extra controles door overheidsinstellingen (bv. bij planten, voedsel). Als uw zending niet is ingeklaard, zal u verwittigd worden (bv. er ontbreekt een vergunning of de inhoud van uw zending is onderworpen aan invoerbeperkingen).

De invoerprocedure is afgerond nadat de douane uw zending heeft vrijgegeven. Uw zending wordt dan aan bpost afgegeven, waarna u ze enkele dagen later ontvangt.

Geen antwoord gevonden op je vraag?

 

Neem contact met ons op.

Bellen

Maandag - vrijdag :
8.00 – 12.30
13.00 – 17.30

Zonaal tarief. Wachttijd varieert.