31 vragen
 voor het trefwoord « Gebruik van de bpaidkaart »

Je kan het saldo van je bpaidkaart op 4 manieren checken:

 • Download de gratis My bpaid-app en log in met je inloggegevens, vingerafdruk of gezichtsherkenning.
 • Als je geen smartphone hebt, log dan in op het My bpaid-portaal en ga naar 'Mijn saldo'.
 • Bel naar onze kantendienst en druk toets 1 in. Toets daarna de 12-cijferige identificatiecode (BIC) in die je op de achterkant van je kaart vindt.
 • Stuur een sms naar 3322 (€ 0,50 per verstuurd en ontvangen bericht) met de 12-cijferige identificatiecode (BIC) die je op de achterkant van je kaart vindt. Je krijgt binnen de paar minuten een sms met het saldo van je kaart. Het gsm-nummer waarmee je stuurt, moet hetzelfde zijn als waarmee je de bpaidkaart hebt aangevraagd.

Je kan je saldo niet opvragen aan een geldautomaat of aan het loket van een Postkantoor of PostPunt.

Nog niet geregistreerd?
Download de My bpaid-app in de App Store of op Google Play.
Of log in op het beveiligde My bpaid-portaal en klik op 'Nieuwe klant? Creëer mijn My bpaid-profiel' 

Als je online iets koopt op een webshop die de Mastercard Identity Check (3D-secure) toepast, dan moet je bij de betaling een extra stap uitvoeren. Verder verloopt het aankoopproces zoals gewoonlijk, op je computer, tablet of smartphone.

De handelaar zal je deze gegevens vragen:

 • Voornaam en achternaam
 • Het nummer van je bpaidkaart: de 16 cijfers
 • De vervaldatum van je bpaidkaart
 • Cvc-code: verificatiecode bestaande uit 3 cijfers

De cvc-code, vervaldatum en het nummer vind je op de achterkant van je kaart. En dan moet je voor de Mastercard Identity Check ook deze gegevens invoeren:

 • De unieke code die je per sms krijgt, van het nummer 8810 of van bpaid
 • Je 3D-Secure-wachtwoord

Je hebt de code en het wachtwoord alleen nodig op websites die werken met 3D-Secure/Mastercard Identity Check. Je herkent die websites aan het Mastercard Identity Check-logo. Op alle andere websites heb je de code en het wachtwoord niet nodig.

Je kan je bpaidkaart meteen na aankoop overal ter wereld gebruiken. Om je saldo en transacties te checken en om online te kunnen betalen op beveiligde sites, moet je de My bpaid-app downloaden op Google Play of in de App Store

Of ga naar het beveiligde My bpaid-portaal, klik op 'Inloggen' en 'Nog geen account? Registreer nu'.

Bij een foute code wordt je betaling geweigerd. Je hebt 3 pogingen om de juiste code en het juiste wachtwoord in te voeren. Daarna zal je bpaidkaart om veiligheidsredenen tijdelijk worden geblokkeerd. Neem contact op met onze klantendienst om je kaart te deblokkeren.

Je kan geen geld overschrijven van je bpaidkaart naar je bankrekening.

Als je niet langer gebruik wil maken van je bpaidkaart en het resterende bedrag terug wil, dan kan je terecht in een Postkantoor. Neem je identiteitskaart mee en geef je bpaidkaart daar af. Je krijgt het resterende bedrag teruggestort, plus een deel pro rata van de jaarlijkse beheerskosten.

Er gaat geen geld van je bpaidkaart als de betaling niet succesvol is afgerond.

De pincode staat in de brief die je krijgt als je je bpaidkaart in het Postkantoor of PostPunt gaat halen. Links onderaan, naast de kaart, plakt er een sticker. Als je die weghaalt, zie je op de achterkant van de sticker de pincode staan. Als je geen code ziet, neem dan contact op met de klantendienst van bpaid bij voorkeur via het online formulier onderaan deze pagina.

Als je een aankoop doet, dan gaat dat bedrag meteen van je bpaidkaart en verschijnt die betaling direct in je transacties. Behalve als het gaat om een gereserveerd bedrag. Dat bedrag is dan tijdelijk geblokkeerd op je kaart en kan je dus niet gebruiken. In deze 3 gevallen kan een bedrag gereserveerd zijn:

 • Een reservering van bijvoorbeeld een hotel of huurauto
 • Door tankstations om zeker te zijn dat ze het volledige bedrag ontvangen
 • In online verkoop: als je een bestelling plaatst, wordt het bedrag geblokkeerd op je rekening.

Bij bpaid kan je nooit in het rood gaan. Je kan dus alleen uitgeven wat er nog op je rekening staat, zonder die geblokkeerde bedragen. Als de betaling uiteindelijk niet plaatsvindt, is het geld binnen de 30 dagen weer beschikbaar om uit te geven.

Loopt er toch iets mis met de deblokkering van een gereserveerd bedrag? Dan kan je dit best melden via het online formulier onderaan deze pagina. Je hebt hiervoor wel een authorisatiecode nodig van je leverancier.

 • Betalingen: In België en de SEPA-zone zijn betalingen in euro gratis. Voor betalingen in andere munteenheden betaal je 1,75% extra op het bedrag van de transactie, als wisselkosten voor verrichtingen in vreemde valuta.
 • Geld afhalen aan de automaat: je betaalt € 4 aan de geldautomaten, zowel in België als in het buitenland. Voor betalingen in andere munteenheden betaal je 1,75% extra op het bedrag van de transactie. Voor de wisselkoers volgen we de tarieven van Mastercard International.

Je kan geld afhalen met je bpaidkaart aan een automaat: tot € 500 per dag en tot € 1250 per week. Per transactie aan een bankautomaat betaal je € 4. Voor afhalingen van vreemde valuta betaal je 1,75% wisselkosten.

Activeren is niet nodig. Je bpaidkaart werkt van het moment dat je ze in handen krijgt.

Heb je toch een probleem met een niet werkende kaart, kan je onze klantendienst contacteren. Dat doe je best via het online formulier onderaan deze pagina.

Je kan je bpaidkaart koppelen aan PayPal, zoals andere kredietkaarten. Als je PayPal voor de eerste keer gebruikt, moet je je naam en adres invullen, en de identificatiecode van 16 cijfers die je op de achterkant van je kaart vindt.

Staat er een ontoereikend saldo op je bpaidkaart, dan wordt je betaling geweigerd. Herlaad je kaart om de betaling toch te kunnen uitvoeren.

Je kan zoveel betalen als er op je bpaidkaart staat.

 • Herlaadlimieten: per herlaadbeurt kan je tot € 2500 op je rekening zetten. De herlaadlimiet van je kaart bedraagt € 8000 per jaar.
 • Geld afhalen: aan een geldautomaat kan je met je kaart tot € 500 per dag afhalen en tot € 1250 per week.

Dit kan er mis zijn met je verificatiecode:

 • Fout: je hebt 3 pogingen om de code correct op de website in te geven. Na die 3 pogingen moet je een nieuwe code aanvragen.
 • Vervallen: je code blijft om veiligheidsredenen 10 minuten geldig. Als je de code niet binnen die tijd gebruikt, moet je een nieuwe aanvragen.

Je ontvangt de code van 8810 of bpaid. Controleer of:

 • Dat nummer niet geblokkeerd is op je toestel of door je telecomoperator
 • Je een goede gsm-ontvangst hebt
 • Je het juiste gsm-nummer registreerde op de website van My bpaid

Afhankelijk van waar je bent, kan het zijn dat je sms met vertraging of helemaal niet komt. In het laatste geval vraag je het best een nieuwe code aan.

De bpaid prepaidkaart kan worden gebruikt op het volledige MasterCard-netwerk, behalve bij:

 • bepaalde automatische apparaten (bv. tolgeld op autosnelwegen en parkings)
 • bepaalde benzinestations  
 • bepaalde taxfree winkels en cruiseschepen
 • casino’s

Er bestaat geen volledige lijst van winkels waar je je kaart niet kan gebruiken. In de volgende landen wordt ze sowieso niet aanvaard: Noord-Korea, Iran, Soedan en Syrië.

bpaid is een prepaidkaart waarmee je:

 • Aankopen doet in winkels en op het internet, ook op buitenlandse websites
 • Betaalt in horecazaken overal ter wereld die Mastercard aanvaarden
 • Geld afhaalt aan automaten die Mastercard aanvaarden – ook in het buitenland
 • Alleen geld kan uitgeven dat je vooraf op je kaart hebt gezet
 • Op elk moment en makkelijk je saldo en verrichtingen kan checken

Bij een aankoop online moet je volgende gegevens invullen op de website van de verkoper:

 • Je naam en voornaam, ook al staan die niet op je bpaidkaart.
 • Kaartnummer: dat zijn de 16 cijfers op de achterkant van je kaart.
 • Geldigheidsduur: je vindt die datum op de achterkant van je kaart.
 • CVC-code: die verificatiecode met 3 cijfers staat op de achterkant van je kaart.

Het is niet mogelijk om geld over te schrijven van je bpaidkaart naar een eigen of andere rekening.

Als je een code aanvraagt voor een aankoop met Mastercard Identity Check, dan ontvang je die ook per sms als je in het buitenland bent. Je krijgt een bericht van 8810 of bpaid. Afhankelijk van waar je bent, kan het zijn dat je sms met vertraging of helemaal niet komt. In het laatste geval vraag je het best een nieuwe code aan.

Nee, je hebt geen kaartlezer of digipass nodig om online met je bpaidkaart te betalen op beveiligde sites. Je hoeft alleen maar een profiel aan te maken in de My bpaid-app of in het My bpaid-portaal.

Download de My bpaid-app op Google Play of in de App Store. Of ga naar het beveiligde My bpaid-portaal en klik op 'Inloggen' en 'Nog geen account? Registreer nu'. 

Met je bpaid kan je ook betalen in het buitenland.
Voor betalingen in een andere munteenheid dan de euro komen er 1,75% wisselkosten bij. Voor de wisselkoersen kijken we naar Mastercard International.
Je gebruikt je bpaidkaart overal ter wereld* waar ze Mastercard aanvaarden:

 • Winkels – meer dan 33 miljoen betaalterminals
 • Geldautomaten – meer dan 1,5 miljoen
 • Online aankopen

* Behalve in Noord-Korea, Iran, Sudan en Syrië

Je kan je bpaidkaart zeker uitlenen aan anderen. Maar als oorspronkelijke houder van de kaart blijf je verantwoordelijk voor het gebruik ervan.

Je kan je bpaidkaart meteen na aankoop overal ter wereld gebruiken. Om online te kunnen betalen op beveiligde sites, moet je de My bpaid-app downloaden op Google Play of in de App Store en je kaart aan de app koppelen. Heb je geen smartphone, ga dan naar het My bpaid-portaal en koppel je kaart aan je gsm-nummer.

Ook al staat je naam niet op je bpaidkaart, elke kaart is uniek. Je herkent je bpaidkaarten aan de BIC (Bank Identifier Co­de) op de achterkant van je kaart.

Je kan met je bpaidkaart geld afhalen aan een geldautomaat. Maar het is niet mogelijk om geld af te halen aan een loket van een Postkantoor of PostPunt.

Je kan tot € 8000 betalen met je bpaidkaart per jaar.

bpaid wordt overal ter wereld aanvaard. Behalve in Noord-Korea, Cuba, Iran, Sudan en Syrië.

 • Voor betalingen in de eurozone betaal je geen wisselkosten.
 • Voor betalingen in een andere munteenheid dan de euro betaal je 1,75% extra op het bedrag van de transactie. Voor de wisselkoersen volgen we Mastercard International.

Je gebruikt je bpaidkaart overal ter wereld, in het hele Mastercard-netwerk. Het is mogelijk dat je kaart in sommige gevallen niet werkt:

 • Tolhuisjes op de snelweg
 • Parkeerautomaten
 • Tankstations
 • Drankautomaten
 • Minibar in het vliegtuig
 • Belastingvrije winkels
 • Autoverhuurmaatschappijen of andere diensten waar ze een garantie vragen
 • Internetwebsites die alleen 3D Secure-kaarten aanvaarden (Bijvoorbeeld: Eurostar, Thalys, Connections, Kinepolis en IKEA)