Duurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Samen sterk voor duurzame leveringen

Duurzaamheid is een essentieel onderdeel van e-commerce. Samen met onze partners streven we naar minder CO₂, een duurzame werkomgeving voor onze mensen, en een samenleving die verbindt in een veranderende wereld. Het is aan bpost en onze partners om duurzame oplossingen aan te bieden, zodat jij als consument de juiste beslissing kan maken.

  Onze duurzame aanpak in cijfers

  100% uitstootvrij

  Last-mile leveringen van post en pakjes worden in 2030 100% uitstootvrij.

  500 starters per jaar

  Elk jaar helpen we 500 jonge kortgeschoolden aan een job. Een extra boost tot een inclusieve samenleving.

  + 100 goede doelen

  Vorig jaar werden meer dan 100 goede doelen financieel gesteund door onze werknemers.

  Onze duurzame pijlers

  Planeet

  De leefbaarheid en duurzaamheid van onze planeet verhogen

  Ja, de levering van post en pakjes heeft een impact op de samenleving en het milieu. Daar zijn we ons bewust van. Maar met concrete initiatieven en ambities doen we er alles aan om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en tegen 2040 volledig te neutraliseren. In 2030 streven we al naar:

  • 55% minder CO₂-uitstoot (ten opzichte van 2019)
  • 100% uitstootvrije last-mile leveringen
  • Meer dan 4000 Afhaalpunten
  Mensen

  Investeren in menselijk kapitaal

  De juiste mensen, met de juiste drive, op de juiste plaats. Van technisch operators in sorteercentra tot de postbodes in de straat; en van IT-medewerkers tot het management dat de strategie uittekent. Elke medewerker kan zichzelf ontplooien en aan zijn eigen duurzame inzetbaarheid werken via onder meer ontwikkelingsprogramma's, opleidingen en ondersteunende tools. Zo streven we naar een inclusieve werkomgeving waarbij gezondheid, duurzaamheid, veiligheid en welzijn centraal staan. Steeds met respect voor werkbare uren, tegen een eerlijk loon.

  together

  Dicht bij mens en samenleving

  Als post- en pakjesbedrijf verbinden we elke dag mens en maatschappij met elkaar. Onze medewerkers en diensten zijn dan ook nooit veraf. Zo vind je altijd wel een Postkantoor, PostPunt, PakjesPunt, Pakjesautomaat of Rode Brievenbus in je buurt. Deze nabijheid laat ons toe om innovatieve oplossingen of initiatieven aan te bieden met een positieve impact op een duurzame samenleving. Denk bijvoorbeeld aan de gratis postkaartacties van Mobile Postcard, of de directe hulp die je krijgt voor je webshop via Elkezaakonline.