Onze experten bieden ondersteuning en advies bij wijze van voorbereiding en evaluatie van uw campagnes, media expertise en inspiratie over In-Home Advertising.

Contacteer onze Media Experts
Paper Mail zorgt voor meer betrokkenheid én hogere loyalty – Expert Talk met Gregory Kévers (Cera)
13 april 2021 - 4 Minuten leestijd

Cera is een uniek concept in ons land. De coöperatieve vennootschap telt 400.000 vennoten die samen een hechte community vormen. Zij bezitten aandelen van Cera en zijn dus gezamenlijk eigenaar. Loyalty is een belangrijke pijler van de communicatie. Communicatieverantwoordelijke Gregory Kévers stippelt samen met Vincent Viaene, coördinator vennotenvoordelen, een uitgekiende strategie uit om de community te versterken en de loyalty op een hoog niveau te houden. Eind 2020 deden zij dat met een bijzonder succesvolle loyalty-actie.

Paper Mail als loyaltymedium

Grégory Kévers, Communicatieverantwoordelijke, Cera

Grégory Kévers, Communicatieverantwoordelijke, Cera

Gregory Kévers spreekt bevlogen over het Cera-concept. “Onze slogan is ‘Cera zijn doet goed’. We willen met onze communicatie vooral een goed gevoel en verbondenheid creëren. Alles draait in onze loyaltystrategie om het verstevigen van de betrokkenheid bij Cera. Onze vennoten ontvangen twee keer per jaar een voordelenmagazine in de bus, CeraSelect, samen met het magazine CeraScoop over de sociaal-culturele projecten die we steunen. Dankzij Cera krijgen 700 projecten steun, goed voor zo’n 5 miljoen euro. De vennoten beslissen hier actief over mee. Ook dat is een vorm van betrokkenheid. Paper Mails zijn voor ons onmisbaar. Ze zijn het hart van de communicatie en de motor van de respons. Eén op de drie vennoten maakt gebruik van de Select-aanbiedingen: van wijn tot reizen, van cultuur tot keukenapparaten. De reden: papier is tastbaar, het magazine wordt bewaard, doorgegeven, … wat de uitstekende ROI van het magazine verklaart. Daarnaast is er een digitale nieuwsbrief waarop 98.000 mensen zijn geabonneerd. In die nieuwsbrief verwijzen we naar onze voordelen en onze acties om culture doelen te steunen.”

Interesse in de emotionele respons van Paper Mail? Hier is de benchmark voor uw sector.

Benchmark voor uw sector

Een feelgood-actie in de donkere decembermaand

Betrokkenheid en samenhorigheid horen bij de leefwereld van Cera. Door de coronacrisis was iedereen heel sterk op zichzelf aangewezen en snakte iedereen naar sociaal contact. Dat inspireerde Gregory Kévers en Vincent Viaene om in december een grote feelgood-actie op te zetten. Elke abonnee van de nieuwsbrief kon via de Mobile Postcard-app van bpost gratis drie postkaarten versturen. Elke postkaart had een waarde van € 2,80, dus het was ook financieel een heel waardevol cadeau. Voor alle duidelijkheid: het ging om gedrukte postkaarten die voorgefrankeerd waren en bij familie en vrienden in de brievenbus kwamen. Uiteraard met een persoonlijke boodschap van de afzender.

Een feelgood-actie in de donkere decembermaand

Een feelgood-actie in de donkere decembermaand

Een feelgood-actie in de donkere decembermaand

De resultaten?

De respons was enorm. Bijna 10.000 vennoten gingen in op het aanbod en verstuurden de gratis wenskaarten via de Mobile Postcard-app. Dat betekent een respons van zowat 10%! Maar de respons die Cera kreeg van zijn vennoten was net zo hartverwarmend. Cera ontving wensen terug en bedankjes voor de welgekomen attentie in deze donkere periode. De feelgood-actie had dus zijn doel bereikt.

Paper mail voor jongeren

Communicatie op papier, is dat ook voor jonge vennoten van Cera het efficiëntste medium? Gregory Gévers is daarvan overtuigd. “We hebben veel vennoten in de leeftijdscategorie 19-35 jaar. Voor hen is een loyaltyaanpak zeker nodig. Ze staan immers in deze fase van hun leven voor grote uitgaven. De overweging om hun investering bij Cera te verzilveren is uiteraard reëel. Het spreekt voor zich dat we voor hen andere vennotenvoordelen hebben die zijn afgestemd op hun leefwereld. Dat geldt ook voor het papieren magazine. Ze krijgen hun eigen versie: Enjoy. Hun papieren magazine over de sociaal-culturele projecten heet Engage.

Paper mail voor jongeren

Maar los van de leeftijdssegmentatie gelden dezelfde argumenten voor papier. Meer impact, langere bewaartijden, vaker raadplegen van de informatie. Dat vertaalt zich in een hogere response en ROI. En meer verbondenheid met Cera”

Hoe responderen jongeren op Paper Mail?

Kom het te weten via de mediatool

De nieuwe media studie die je als muziek in de oren klinkt

Gerelateerde artikelen

# Andere, # GDPR
Waarom investeren in de veranderende privacybehoeften van consumenten lonend is volgens Google
protection de la vie privée
11 april 2022
- 4 Minuten leestijd
protection de la vie privée
# Andere
Duurzame communicatie en paper mail
Marc Fauconnier
22 juli 2021
- 3 Minuten leestijd
Marc Fauconnier
# B2B, # Andere
Innovatie in segmentatie met Paper Mail
SD Workx Case
30 juni 2021
- 4 Minuten leestijd
SD Workx Case
# Andere
Download nu de ultieme checklist voor een vlekkeloze organisatie van uw event.
bpost media
12 mei 2021
bpost media
# Andere
Hoe meer klanten aantrekken? Maak kopers van uw online volgers
Comment attirer davantage de clients ?
12 mei 2021
Comment attirer davantage de clients ?