Onze experten bieden ondersteuning en advies bij wijze van voorbereiding en evaluatie van uw campagnes, media expertise en inspiratie over In-Home Advertising.

Contacteer onze Media Experts
juttugram1
16 januari 2018 - 7 Minuten leestijd

 

Suzuki lanceert nieuwe Swift in Japanse experience store

SuzukiVisitor

Dit voorjaar kreeg Antwerpen er een unieke pop-upstore en beleving voor millennials bij: #theSwiftList op de Antwerpse Meir. Samen met verschillende toppartners bracht Suzuki een stukje Tokio naar Antwerpen. Doelstelling: imago opbouwen voor de nieuwe Swift, geïnteresseerde prospects doorsturen naar Suzukidealers in de buurt, en bezoekers konden ook meedoen aan een grote wedstrijd om twee tickets te winnen voor Tokio.Voor de complete Japanse ervaring zorgde Suzuki samen met Uniqlo, Nintendo Switch, Kikkoman, Pioneer DJ, Tokyobike, Kit Kat, Yakult, Asics, Fujifilm Instax, TEH en All Nippon Airways. Samen moesten de merken een unieke Japanse beleving creëren voor de bezoekers. Met verschillende workshops en events trok het initiatief verschillende doelgroepen aan. Er waren yogasessies van Yakult, een leuke afterwork powered by Pioneer DJ en Asics, een rijsimulator van VAB, een avond gamen op de Nintendo Switch gaming booth.  

 

A.S. Adventure laat merken sterke verhalen vertellen

 

Plants

 

De Meir is een AAA-locatie met heel veel passage. Ook AS Adventure opende er een nieuw winkelconcept: Juttu. In de conceptstore staat duurzaamheid centraal. Je vindt er mode- en interieuritems van verschillende nieuwe merken. Met Juttu speelt AS Adventure in op bewuster en minder impulsief winkelen. Verschillende producten en merken vertellen een sterk verhaal. Het gaat om een mix van lokale en internationale merken waarvoor ecologie, duurzaamheid en fairtrade centraal staan. Daarnaast brengt de winkel elke maand het magazine JUTTUgram uit, dat dieper ingaat op de leefwereld van de JUTTU-klant.

 

Juttugram

 

De winkel van zo’n zevenhonderd vierkante meter is verdeeld in vijf zones: Origin (eclectisch), Air (natuurlijke elementen) en Majestic (strak en chic). De vierde zone is een foodcorner met biologische producten. Daarnaast is er een pop-uphoek waar creatieve ontwerpers de vrijheid krijgen om te experimenteren. Véronique Leysen was de eerste jonge designer die met haar breilabel Maurice Knitwear speciaal voor Juttu een driedelige collectie ontwierp en die daar mocht presenteren.  

 

Stad Gent helpt kinderen kiezen wat ze later willen worden

In mei won Stad Gent voor haar stedelijk onderwijs een bronzen Cuckoo Award in de categorie Best Targeting. Een papieren mailing moest 12-jarigen en hun ouders overtuigen om te kiezen voor een van de elf Gentse secundaire stadsscholen. Wat wil je later worden? Elk kind droomt zichzelf een toekomst bij elkaar. Daar speelde de campagne mooi op in. In februari vonden 6 000 Gentse kinderen een persoonlijk geadresseerde envelop in de bus. Een medium dat voor digital natives natuurlijk extra opvalt. In de envelop zaten een kleine folder en drie visitekaartjes op hun naam, met op elk kaartje een ander beroep. Hoe hyperpersoonlijk kun je jongeren aanspreken? Traditioneel richten secundaire scholen zich vooral tot ouders van toekomstige leerlingen. De mailing die The Fat Lady voor Stedelijk Onderwijs Gent maakte, spreekt de kinderen zélf aan en laat ze zelf actief nadenken over hun studiekeuze.

 

kaart

visitekaarten

 

Proximus verleidt millennials met creatieve mailing

 

Barometer

 

Vorig jaar introduceerde Proximus Tuttimus: internet, tv, gsm en vaste lijn in één abonnement. Proximus lanceerde het nieuwe aanbod met een 360°-campagne waarin Direct Mail geïntegreerd werd. Dit jaar deed Proximus een concepttest over haar quadruple play pack: in een teasende bruine envelop zat een klassiek cassettedoosje met daarin een flyer in de vorm van een cassette. Het hele concept van BBDO verwees consequent naar de Netflix-serie 13 Reasons Why. Daisy Bloc, media expert bij welcome media, licht de belangrijkste cijfers uit de Barometer-analyse toe: ‘Een succesvollle case. Millennials in het bijzonder hebben deze mailing gewaardeerd. Liefst 32% van hen overwoog in te gaan op het Proximus-aanbod. Millennials evalueerden de campagne ook sterker op een aantal elementen: inspirerend +98%, relevant +76% en overtuigend +67%. Dat zijn sterke resultaten voor deze specifieke en veeleisende doelgroep.’  

 

Proximus  

Gerelateerde artikelen

# Webshop, # Retail, # FMCG, # Automobiel, # Health & Beauty
Planner Top Days 2023
Planner Top Days
9 januari 2023
- 1 Minuten leestijd
Planner Top Days
# Automobiel
Land Rover verkoopt 246 New Defenders met een heel creatieve high-tech Paper Mail
Paper mail Land Rover
11 oktober 2022
- 5 Minuten leestijd
Paper mail Land Rover
# Automobiel
Dealertraffic en relatiemarketing via Paper Mail
Vermant-Volvo
23 maart 2022
- 5 Minuten leestijd
Vermant-Volvo
# Automobiel
Nieuwe prospecten voor elektrisch rijden: de slimme segmentatie van Audi voor Paper Mail
AUDI
4 februari 2022
- 5 Minuten leestijd
AUDI
# Automobiel
Caples Award – Paper Mail
suzuki
30 juni 2021
- 3 Minuten leestijd
suzuki