Onze experten bieden ondersteuning en advies bij wijze van voorbereiding en evaluatie van uw campagnes, media expertise en inspiratie over In-Home Advertising.

Contacteer onze Media Experts
technology-direct-mail-innovation
3 mei 2019 - 7 Minuten leestijd

Virtual reality, augmented reality of artificial intelligence: het zijn begrippen die u doorgaans niet linkt aan printcampagnes. Wie in het oog wil springen en de consument wil verrassen met een originele Direct Mail, kan zich maar beter inlezen over deze nieuwe technologieën en hun toepassing in In-Home Advertising. Deze nieuwigheden kunnen u namelijk helpen om uw boodschap extra te laten ‘shinen’. Is uw nieuwsgierigheid gewekt? Super, in deze blogpost verdiepen we ons in enkele leuke cases.

 

Een postkaart met daarin een chip die - wanneer u uw smartphone tegen de chip houdt - meteen de aftermovie van een evenement laat afspelen op uw telefoon. Op zijn minst een origineel ‘bedankt om aanwezig te zijn’-bericht, niet? Het is geen toekomstmuziek, maar werd een tijdje geleden gestuurd naar alle aanwezigen van een evenement van Welcome Media, de mediaregie van bpost voor In-Home Advertising. De technologie is in dit voorbeeld geen doel op zich, maar een middel om het merk creatief uit te spelen. Bovendien is het de perfecte mix tussen offline (het postkaartje) en online (het Youtubekanaal met het filmpje).

 

De ultieme doelstelling van een goede marketing- en communicatiecampagne? De band tussen de consument en uw merk versterken. Technologische snufjes zoals virtual reality (een eigen wereld creëren, zoals een computerspel) of augmented reality (hier voegt u een extra laagje toe aan de werkelijkheid) kunnen bijdragen aan die emotionele band en de beleving van uw merk door de klant. Ontdek hieronder de talloze mogelijkheden van technologie en In-Home Advertising.

 

5 innovatieve cases met een technologische touch

1 - bpost brengt Tomorrowland tot op uw platenspeler

 Zoals het een echt land betaamt, heeft ook Tomorrowland zijn eigen postzegels én een postkantoor op de festivalweide. bpost ontwierp het setje postzegels volledig in de creatieve sfeer van het populaire én wereldberoemde muziekfestival. Om de postzegel te promoten, werd een uniek pakket ontwikkeld en als Direct Mail verstuurd. De postkaarten in dit pakket konden de ontvangers als een echte lp op hun platenspeler laten afspelen. Via een technologisch hoogstandje weerklonk dan Push met Universal Nation, één van de grootste danceklassiekers uit de Belgische geschiedenis. De campagne ‘share the music, share the magic’ mocht u dus erg letterlijk nemen.

 

 

tomorrowland-innovation-postcard-1

tomorrowland-innovation-postcard-2

tomorrowland-innovation-postcard-3

tomorrowland-innovation-postcard-4

tomorrowland-innovation-postcard-5

 

Bekijk de volledige case en case movie hier.

 

2 - IKEA stuurt Direct Mail voor in de oven

De Zweedse woonketen hoeft geen introductie, het merk geniet wereldwijde bekendheid. Maar de opkomst van online shoppen en de concurrentie van gelijkaardige concepten, zorgt er wel voor dat het familie-uitje naar een IKEA-winkel aan populariteit inboet. Om het gamma van de keukens en keuken-accessoires wat meer in de verf zetten kozen ze voor een doelgerichte Direct Mail naar de vestigingsmanagers om IKEA als keukenproducent te promoten, kookevents populairder te maken én de recepten te verkopen. Zij ontvingen een kookkit met daarin vier recepten, gedrukt op bakpapier in de gekende stijl van de meubelhandleidingen. Elke vestiging organiseerde een kookevent, de 12.500 recepten op bakpapier waren in amper 2 uur helemaal uitverkocht. Smaakt naar meer, toch?

 

 

ikea-innovation-direct-mail-1

ikea-innovation-direct-mail-2

 

Bekijk de volledige case en case movie hier

 

3 - Telenet bezorgt magazine met magische dimensie

Mediabedrijf Telenet koos opnieuw voor een offline entertainment magazine om te sturen naar al zijn klanten. “Mensen laten zich thuis graag inspireren door een long copy format. Ze houden ervan om magazines ter ontspanning te lezen in hun zetel”, vertelt Inge Van Der Haegen, marketing communication consultant bij Telenet. Maar dankzij de integratie met de LAYAR-applicatie kan er een volledige dimensie toegevoegd worden aan het ‘vlakke’ magazine. Lezers worden op die manier helemaal ondergedompeld in de video’s met augmented reality. Zo werd de app ingezet om een wedstrijd toe te voegen aan een reisverhaal rond de locaties van de serie Big Little Lies of konden kinderen de zeemeermin uit Siren echt zien zwemmen via de LAYAR app.

 

telenet-technology-print-magazine

 

4- Veilig rijden met kerstkaart van BMW

Het Duitse automerk BMW verstuurde naar 90 leden van de BMW M League, eigenaars van een BMW M wagen, een hoogtechnologische kerstkaart. Een kaart die dankzij zijn microprocessor en snelheidsdetector veiligheid bracht in de auto. Van zodra de bestuurder te snel rijdt of te bruusk remt, dan laat de kaart - die aan de achteruitkijkspiegel bevestigd wordt - een niet mis te verstane ‘HO HO HO’ horen. Een creatieve Direct Mail die dus ook perfect aansluit bij de boodschap van veiligheid die het merk wil verspreiden.

 

bmw-christmas-card-technology-direct-mail-1

bmw-christmas-card-technology-direct-mail-2

 

 

5 - Een optreden waar én wanneer u wilt dankzij An Post

An Post, het Ierse postbedrijf, wilde aan zijn professionele klanten laten zien dat Direct Mail nog steeds een krachtig én innovatief medium is. 10.000 leads ontvingen in hun brievenbus een Direct Mail, die - eens opengeklapt - werd omgetoverd tot een klein podium. Via de applicatie Firstage  konden de ontvangers op dit podium de Ierse singer-songwriter Gavin James zien optreden. An Post maakte samen met hem een exclusieve akoestische opname van zijn song ‘Nervous’. Er werd ook een wedstrijd aan gekoppeld, waarbij u tickets kon winnen voor een optreden van de artiest. 650 mensen hebben de applicatie gedownload, de gemiddelde kijktijd in de app bedroeg 12 minuten. En in de eerste vier maanden - waarin ze Direct Mail wilden promoten - werd maar liefst vijf keer zoveel business gegenereerd als werd vooropgesteld in het eerste jaar.

 

anpost-technology-directmail-1

anpost-technology-directmail-2

anpost-technology-directmail-3

anpost-technology-directmail-4

anpost-technology-directmail-5

 

 


Wil u nog meer te weten komen over technologische nieuwigheden en hoe u die kunt inzetten voor uw marketing- en communicatiedoeleinden?

Blijf op de hoogte dankzij Sparkle magazine

Gerelateerde artikelen

# Webshop, # Retail, # FMCG, # Automobiel, # Health & Beauty
Planner Top Days 2023
Planner Top Days
9 januari 2023
- 1 Minuten leestijd
Planner Top Days
# Automobiel
Land Rover verkoopt 246 New Defenders met een heel creatieve high-tech Paper Mail
Paper mail Land Rover
11 oktober 2022
- 5 Minuten leestijd
Paper mail Land Rover
# Automobiel
Dealertraffic en relatiemarketing via Paper Mail
Vermant-Volvo
23 maart 2022
- 5 Minuten leestijd
Vermant-Volvo
# Automobiel
Nieuwe prospecten voor elektrisch rijden: de slimme segmentatie van Audi voor Paper Mail
AUDI
4 februari 2022
- 5 Minuten leestijd
AUDI
# Automobiel
Caples Award – Paper Mail
suzuki
30 juni 2021
- 3 Minuten leestijd
suzuki