Onze experten bieden ondersteuning en advies bij wijze van voorbereiding en evaluatie van uw campagnes, media expertise en inspiratie over In-Home Advertising.

Contacteer onze Media Experts
Eetbaar zijn is een voordeel: 8 vleugjes neuromarketing bij In-Home Advertising
3 september 2019 - 7 Minuten leestijd

Direct Mail en Door to door kunnen sterke troefkaarten op tafel leggen. Maakt u slim gebruik van In-Home Advertising in uw multichannel-aanpak, dan is resultaat gegarandeerd. Dat bewijzen deze acht cases, geselecteerd door onze media experts. U merkt meteen: raketwetenschap hoeft niet altijd, al komt er af en toe wel een vleugje neuromarketing om de hoek kijken. Deze nieuwe discipline past inzichten uit de neurowetenschap toe op ons vakgebied. Het doel: marketingcampagnes effectiever maken door boodschap en vorm beter af te stemmen op de werking van onze hersenen.

(1) Nespresso - De impact van uw eigen naam

Deze klassevolle Direct Mail bespeelt de werking van ons brein al vanop de envelop. De techniek is even klassiek als impactvol: personalisatie. De hersenen herkennen de eigen naam, en onverdeelde aandacht van uw doelgroep is het resultaat. Als uw database het mogelijk maakt, laat die buitenkans dan zeker niet liggen.

De mailing past naadloos in het multichannel-verhaal van Nespresso: televisie verhoogt de brand awareness, In-Home Advertising brengt producten op maat bij de individuele consument. Daarbij benut het koffiemerk uitstekend de keerzijde van de envelop. Die wordt gegarandeerd aandachtig bekeken. Maak er gebruik van, en plaats daar een belangrijke boodschap voor uw doelgroep.

 

 

 

(2) BMW - Het brein is van nature nieuwsgierig

Automerken zijn trouwe gebruikers van media zoals radio, televisie, out of home en online. Maar BMW zet ook slim in op Direct Mail, gericht naar een bijzondere doelgroep: de eigen klanten. Niet iedere BMW-rijder weet dat hun concessiehouder ook een werkplaats heeft waar schade aan de carrosserie wordt verholpen. Daarom stuurde reclamebureau Air een 45-toerensingle op met een fikse kras erin. ‘Wat doet die kras daar?’ vraagt uw brein nieuwsgierig, en het volgende moment ligt de schijf op uw platenspeler.

Op zoek naar meer creatieve inzichten? Lees zeker dit artikel van media expert, Tatjana Raman, en haar key take-aways van de meest memorabele presentaties die ze bijwoonde in Cannes. 

(3) Poule & Poulette - Eetbaar zijn is een voordeel

‘Kan ik het opeten?’ is nog een vraag die ons primitief brein zich stelt. Daarom heeft een boodschap over voeding altijd een voorsprong in de strijd om aandacht. Bij de opening van een nieuwe Poule & Poulette op de Gentse Korenmarkt viel bij alle huizen in de buurt een merkwaardige Door to door in de bus: een officiële brief van de Stad Gent, waarin de Korenmarkt plechtig werd omgedoopt tot Kiekensmarkt. 300 meter verderop, in het Gentse stadhuis, fronste men ongetwijfeld even de wenkbrauwen. Maar met een sympathieke knipoog verovert u alle harten, zelfs die van het gezag.

(4) MediaMarkt - De kracht van een beetje angst

We hebben allemaal nog een reptielenbrein in ons hoofd, een overblijfsel van de tijd die we doorbrachten tussen mammoeten en sabeltandtijgers. Dat brein reageert op basisemoties, zoals honger en angst. MediaMarkt geeft een prikje in deze laatste richting. Nieuwe promoties lanceert de retailer steevast crossmediaal. Voor de campagne 21% btw, weg ermee pakte MediaMarkt echter uit met een extraatje. De eigen clubleden kregen een envelop in hun brievenbus die afkomstig leek van de btw-administratie. Een geruststellende titel op de keerzijde voorkwam een fatale hartstilstand: het was geen aanslagbiljet, maar een uitnodiging voor de première van de campagne. Binnenin zat nog een andere trigger voor ons reptielenbrein: de uitnodiging geurde naar chocolade. De eerste 100 Clubleden die langskwamen op de première kregen immers een lekkere verrassing. Het illustreert een uniek pluspunt van In-Home Advertising: u kan inspelen op alle zintuigen, tot tast, geur en smaak toe. Dat maakt de ervaring zo indrukwekkend.

(5) Ethias - De hersenen houden van eenvoud

Ons brein is dol op informatie die het makkelijk kan verwerken. Bijgevolg hoeft u niet altijd het warm water uit te vinden om te scoren. In zijn multichannel aanpak slaagt Ethias er keer op keer in om op eenvoudige wijze impactvol te communiceren met de doelgroep. Zo koos de verzekeraar voor een postkaart om een nieuw kantoor aan te kondigen bij de buurtbewoners. Met deze Door to door is lokale relevantie immers gegarandeerd. De stilaan beroemde poppetjes zorgen voor de frisse toets. Ethias doet wat moet. Maar ze doen dat vooral heel goed.

Hoe zorgt u ervoor dat u eenzelfde boodschap uitdraagt die toch is aangepast aan het kanaal en de specifieke doelgroep? Yannick de Bièvre, Head of Marketing van MediaMarkt – Saturn, en Inge Corvers, Head of CRM bij Ethias, onthullen hun geheimen in dit artikel.

(6) Samana - De impact van wederkerigheid

Ook het wederkerigheidsprincipe – beroemd geworden door Cialdini’s boek Invloed – bespeelt subtiel ons brein. Dat voelt de drang om iets terug te geven wanneer u een attentie of cadeautje krijgt. Samana, een vereniging van vrijwilligers die zieken en mantelzorgers bijstaan, speelde daar subtiel op in. De vzw communiceert meestal via televisie en krantenadvertenties, maar greep voor de Week van de Vrijwilliger naar een ander kanaal: een impactvol bedankkaartje naar de 25 000 leden. De lieve woorden stonden niet afgedrukt op een kartonnetje, maar op een koelkastmagneet in briefkaartformaat. Zo blijft de motiverende boodschap permanent onder de aandacht van de doelgroep. En die plooit zich wederkerend dubbel bij de uitvoering van haar nobele taak.

(7) KBC - De kracht van samenwerken tussen sterke merken

Het merk KBC is sterk digitaal aanwezig, benut In-Home Advertising en verschijnt op radio en televisie en in kranten. Voor de woonverzekering – die KBC meestal via display marketing promoot – tapte de bank uit een ander vaatje. Klanten die een woningkrediet afsloten, kregen een bedankingskaartje in de bus. Bij de boodschap zat het ideale geschenk voor deze mensen: een IKEA waardebon. Ontvangers deelden de attentie van hun bank steevast op social media. Zo scoorde KBC een dubbele ROI: in loyalty en in brand awareness. En ook IKEA pikte een graantje mee van het sympathieke gebaar.

(8) Nutriciababy - Fysiek contact versterkt de digitale band

Op Nutriciababy.be vinden aanstaande of jonge mama’s waardevol advies over de voeding van hun spruit. Maar Nutricia beperkt zich niet tot virtueel contact. Enkele dagen na haar inschrijving op de website krijgt de jonge moeder (in spe) een fraai welkomstdoosje toegestuurd. Dat past perfect in de brievenbus, waar het extra opvalt tussen de rest van de post. Binnenin vindt de mama – naast veel nuttige informatie – ook een lieve knuffel. Zo krijgt de digitale band tussen merk en doelgroep een fysiek verlengstuk: alweer een uniek voordeel van In-Home Advertising.

Een creatieve Direct Mail? Check! Maar komt u ook binnen bij de juiste doelgroep? Laat u inspireren door onze 'Data whitepaper'.

Download de Data whitepaper

Gerelateerde artikelen

# Webshop, # Retail, # FMCG, # Automobiel, # Health & Beauty
Planner Top Days 2023
Planner Top Days
9 januari 2023
- 1 Minuten leestijd
Planner Top Days
# Automobiel
Land Rover verkoopt 246 New Defenders met een heel creatieve high-tech Paper Mail
Paper mail Land Rover
11 oktober 2022
- 5 Minuten leestijd
Paper mail Land Rover
# Automobiel
Dealertraffic en relatiemarketing via Paper Mail
Vermant-Volvo
23 maart 2022
- 5 Minuten leestijd
Vermant-Volvo
# Automobiel
Nieuwe prospecten voor elektrisch rijden: de slimme segmentatie van Audi voor Paper Mail
AUDI
4 februari 2022
- 5 Minuten leestijd
AUDI
# Automobiel
Caples Award – Paper Mail
suzuki
30 juni 2021
- 3 Minuten leestijd
suzuki