Top Banner Image
impact-targeting-banner
Top Banner Mobile Image
impact-targeting-banner
bpost media

Raak het juiste publiek recht in het hart

bpost boost de prestaties van je Direct Mails dankzij krachtige targetingoplossingen die je hieronder kan ontdekken.

Targeting, DE grote kracht van In-Home Advertising

Gevraagd naar de belangrijkste kwaliteit die een reclamemedium moet hebben (Re-evaluating Media, the Belgian edition, Ebiquity, 2019) zetten Belgische marketeers de nauwkeurigheid van de targeting op de eerste plaats. En terecht, want de beste resultaten bereik je als je een relevante boodschap naar de juiste doelgroep op het juiste moment verstuurt. Heel wat cases bewijzen dat. Kwaliteitsvolle targeting is DE grote kracht van In-Home Advertising.   SelectPost, data en geavanceerde targetingoplossingen.

bpost investeert sinds jaar en dag in het verzamelen, actualiseren*, verrijken en analyseren van gegevens om je de nauwkeurigste data te bezorgen voor een geslaagde campagne.
De SelectPost-database bevat 1,2 miljoen mensen die relevante communicatie willen ontvangen, Direct Mails (Paper mails) die perfect passen bij hun profiel. Daar zorgen de data-experts van bpost voor. Zij creëren een database op maat, op basis van 1.500 lifestyle- en sociodemografische variabelen. Cruciaal, want het succes van je campagne wordt grotendeels bepaald door een nauwkeurige targeting.

*We verzamelden maar liefst 600.000 adressen in 2018, en 525.000 in 2019.
media-85
media-87
impact-89
van de deelnemers aan de SelectPost-enquêtes is tussen 18 en 54 jaar.
van alle Belgen maakt elke werkdag de brievenbus leeg.

Bron: Paper Reach Survey, Profacts, 2020

van In-Home Advertising wordt in gezinsverband gelezen in de keuken, de woon- of eetkamer.

Bron: Customer Experience around In-Home Advertising, GfK, 2017

Targetingoplossingen op maat van jouw behoeften

Targeting op maat: Welke profielen je ook zoekt, onze experts creëren een zo accuraat mogelijke database die voldoet aan al je wensen en doelstellingen.
Audience Packs: Onze experts hebben kant-en-klare databases samengesteld met een welomlijnde doelgroep zoals promojagers, online shoppers, verhuizers … Een gebruiksklare en kwalitatieve targeting die we verder kunnen verfijnen met sociodemografische criteria.
Look-alikes: Op basis van je klantenprofielen kunnen de data-experts van bpost een groep prospects zoeken die er op lijken en dus waarschijnlijk hetzelfde aankoopgedrag hebben. Ze gebruiken daarbij honderden parameters en een ingenieus scoringmodel.
   Hoe beter je targeting, hoe beter je ROI!

Niet alleen beschikt bpost over kwalitatieve data, maar ook over uitgebreide targetingmogelijkheden (1.500 lifestyle- en sociodemografische variabelen) en een grondige kennis van de Belgische markt.
Dat maakt de targetingmethodes van Direct Mail-campagnes veel relevanter dan gelijk welke andere.
Die relevantie genereert een hogere ROI dan andere, vooral digitale, targetingtools. De efficiëntie (open rate en conversie) compenseert dus ruimschoots de drukkosten.
Lees zeker het interview met Jérôme Gutknecht, data director van bpost, in onze IMPACT-brochure. Hij onthult de geheimen van de efficiëntie van de bpost targeting.