Naar een duurzame e-commerce voor een betere planeet

Samen op weg naar groenere pakjes

Duurzaamheid

Samen op weg naar groenere pakjes

Zorgen voor een beter klimaat, dat doen we best samen. Jij kiest voor milieuvriendelijke levering, bpost reduceert de uitstoot van verzendingen en maakt duurzame verpakkingen. Zo gaan we samen op weg naar groenere pakjes.

  Title NL

  Zo loopt bpost voorop in duurzaamheid

  Zo kan jij helpen als shopper

  Zo draag jij bij als webshop

  Onze groene aanpak kan tellen

  Op weg naar een volledig groene vloot

  Al meer dan 40% van onze vloot bestaat uit elektrische bestelwagens, e-bikes, LNG-trucks. Elke dag breidt onze e-vloot verder uit. Om tegen 2030 al onze bestelwagens volledig elektrisch en dus groen te laten leveren.

  100% emissievrije levering in alle grootsteden tegen 2025

  Om post en pakjes uit te reiken, gaan we voor volledig CO₂-uitstootvrije zones. Deze Ecozones zijn al in 14 steden uitgerold, en straks in alle Belgische grootsteden. Zo zullen meer dan 50% van onze pakjes volledig groen geleverd worden.

  Minder kilometers dankzij MijnVoorkeuren

  Vandaag kies je al uit meer dan 2900 Afhaalpunten. Tegen 2030 streven we naar 4000 Afhaalpunten. Zo vind jij, waar je ook bent, altijd een Afhaalpunt dichtbij.

  Samen op weg naar groenere pakjes?

  Stel je leveringsvoorkeuren in

  Elke dag een stapje groener

  Bij bpost doen we er alles aan om je pakjes en post zo groen mogelijk te leveren. Door enerzijds te investeren in elektrische wagens, zonnepanelen, slimme routes en duurzame afhaalopties. Maar ook door continu te vernieuwen. Zo zorgen we met Ecozones voor duurzame stadslogistiek, compenseren we onze CO2-uitstoot voor de volle 100% en zetten we stevig in op herbruikbare verpakkingen.

  Volledig emissievrije vloot

  Volledig emissievrije vloot

  Vandaag is reeds 40% van ons wagen- en fietspark groen of zelfs volledig uitstootvrij. Met een nieuwe investering in elektrische bestelwagens, e-bikes, LNG-trucks leveren we je online bestellingen tegen 2030 100% uitstootvrij.

   Ecozones: 100% emissievrije levering in de stad

   We stemmen Pakjesautomaten, cargofietsen en lokale handelaars op elkaar af. Zo zorgen we voor duurzaam vervoer van post en pakjes in steden. Met een Afhaalpunt of Pakjesautomaat om de hoek kan je makkelijk te voet of met de fiets je pakje afhalen. Het resultaat? Minder CO2-uitstoot, fijnstof en files. Deze Ecozones zijn nu al in 14 steden uitgerold. Tegen 2025 in alle Belgische grootsteden, zodat we meer dan 50% van onze pakjes volledig groen zullen leveren.

    Ecozones: 100% emissievrije levering in de stad
    Minder kilometers met MijnVoorkeuren

    Minder kilometers met MijnVoorkeuren

    Vaak niet thuis overdag? Laat je postbode niet voor een gesloten deur staan. Via MijnVoorkeuren kies je zelf waar je je pakje ontvangt. Zo vergroot je de kans dat de levering in één keer goed gaat, zelfs al is er niemand thuis. En verminderen we samen onnodige kilometers.

     Tot 90% CO₂-reductie via Afhaalpunten

     Dankzij ons grootste netwerk van Afhaalpunten in België kan 1 op de 2 Belgen makkelijk te voet naar een Afhaalpunt in de buurt. Bovendien leggen postbodes minder kilometers af bij een rechtstreekse pakjeslevering in een Afhaalpunt. Zo zorgen we voor gemiddeld 30% minder CO₂-transportuitstoot dan een pakje aan huis geleverd.* Wie te voet of per fiets zijn pakje komt afhalen, helpt de CO₂-uitstoot per pakje zelfs te reduceren tot 90%. Zo creëren we een duurzame afhaalcultuur.

     *Studie door de Vrije Universiteit Brussel

      Tot 90% CO₂-reductie via Afhaalpunten
       

      Wist je dat…

      Je in België altijd een Afhaalpunt vindt op:

      • max. 6 min. reistijd
      • max. 400 m afstand in grootsteden
      • max 1,2 km afstand in kleinere steden

      Kies voor duurzame levering via MijnVoorkeuren

      Milieuvriendelijke en herbruikbare verpakking

      Milieuvriendelijke en herbruikbare verpakking

      In 2021 onderging ons verpakkingsgamma een duurzame transformatie. Zo zijn ze vandaag op twee manieren goed voor het milieu. Ze zijn bijna volledig gemaakt van gerecycleerde vezels en je kan ze makkelijk hergebruiken. In onze eShop en Postkantoren zal je vanaf 2030 ook enkel nog 100% gerecycleerd verpakkingsmateriaal terugvinden.

       Klimaatneutrale levering binnen België

       Wat met de CO2 die we nog niet kunnen vermijden? Die compenseren we met onze steun aan het Gold Standard-gecertificeerd Ghana Cookstove Project. Een initiatief dat de levensstandaard van Ghanezen verbetert en hun bossen beschermt. We tonen onze bijdrage en ons engagement voor een klimaatneutrale levering binnen België met het CO2-neutraal-label.

       Ook jij kan ons label gebruiken. Zo laten we samen aan iedereen zien dat je verzending geen impact heeft op het klimaat.

        Gyapa

        Ontdek ook deze duurzame pijlers