Naar een duurzame e-commerce voor een betere planeet

Samen op weg naar groenere pakjes

Duurzaamheid

Samen op weg naar groenere pakjes

Zorgen voor een beter klimaat, dat doen we best samen. Jij kiest voor milieuvriendelijke levering, bpost reduceert de uitstoot van verzendingen en maakt duurzame verpakkingen. Zo gaan we samen op weg naar groenere pakjes.

  Title NL

  Zo loopt bpost voorop in duurzaamheid

  Zo kan jij helpen als shopper

  Zo draag jij bij als webshop

  Elke dag een stapje groener

  Bij bpost doen we er alles aan om je pakjes en post zo groen mogelijk te leveren. Door enerzijds te investeren in elektrische wagens, zonnepanelen, slimme routes en duurzame afhaalopties. Zo zorgen we met Ecozones voor duurzame stadslogistiek en zetten we stevig in op herbruikbare verpakkingen.

  Volledig emissievrije vloot

  Volledig emissievrije vloot

  Vandaag is reeds 40% van ons wagen- en fietspark groen of zelfs volledig uitstootvrij. Met een nieuwe investering in elektrische bestelwagens, e-bikes, LNG-trucks leveren we je online bestellingen tegen 2030 100% uitstootvrij.

   Ecozones: 100% emissievrije levering in de stad

   We stemmen Pakjesautomaten, cargofietsen en lokale handelaars op elkaar af. Zo zorgen we voor duurzaam vervoer van post en pakjes in steden. Met een Afhaalpunt of Pakjesautomaat om de hoek kan je makkelijk te voet of met de fiets je pakje afhalen. Het resultaat? Minder CO2-uitstoot, fijnstof en files. Deze Ecozones zijn nu al in 14 steden uitgerold. Tegen 2025 in alle Belgische grootsteden, zodat we meer dan 50% van onze pakjes volledig groen zullen leveren.

    Ecozones: 100% emissievrije levering in de stad
    Minder kilometers met MijnVoorkeuren

    Minder kilometers met MijnVoorkeuren

    Vaak niet thuis overdag? Laat je postbode niet voor een gesloten deur staan. Via MijnVoorkeuren kies je zelf waar je je pakje ontvangt. Zo vergroot je de kans dat de levering in één keer goed gaat, zelfs al is er niemand thuis. En verminderen we samen onnodige kilometers.

     Tot 90% CO₂-reductie via Afhaalpunten

     Dankzij ons grootste netwerk van Afhaalpunten in België kan 1 op de 2 Belgen makkelijk te voet naar een Afhaalpunt in de buurt. Bovendien leggen postbodes minder kilometers af bij een rechtstreekse pakjeslevering in een Afhaalpunt. Zo zorgen we voor gemiddeld 30% minder CO₂-transportuitstoot dan een pakje aan huis geleverd.* Wie te voet of per fiets zijn pakje komt afhalen, helpt de CO₂-uitstoot per pakje zelfs te reduceren tot 90%. Zo creëren we een duurzame afhaalcultuur.

     *Studie door de Vrije Universiteit Brussel

      Tot 90% CO₂-reductie via Afhaalpunten
      Milieuvriendelijke en herbruikbare verpakking

      Milieuvriendelijke en herbruikbare verpakking

      In 2021 onderging ons verpakkingsgamma een duurzame transformatie. Zo zijn ze vandaag op twee manieren goed voor het milieu. Ze zijn bijna volledig gemaakt van gerecycleerde vezels en je kan ze makkelijk hergebruiken. In onze eShop en Postkantoren zal je vanaf 2030 ook enkel nog 100% gerecycleerd verpakkingsmateriaal terugvinden.

       We compenseren onze CO2-uitstoot

       Ontdek ook deze duurzame pijlers