6 vragen
 voor het trefwoord « Hoe werkt het? »
Hoe weet ik waar het dichtstbijzijnde MassPost Center ligt?
U vindt de lijst van (Hyper) MassPost Centra, hun contactgegevens en hun openingstijden in de MassPost-gids of op onze website. De MassPost Centra zijn open van maandag tot vrijdag. De afgiftetijden hangen af van het soort product en het soort voorbereiding. Die informatie vindt u in de lijst met centra. Bekijk de lijst met centra met hun contactgegevens en openingstijden 
Ik heb een grote, dringende zending. Kan ik ze zelf afgeven in een MassPost Center?
U kan uw zendingen zelf gaan afgeven in een (Hyper) MassPost Center. Voor bepaalde soorten producten en vanaf bepaalde volumes moet u de afgifte plannen via e-MassPost. Kondig uw afgifte aan in e-Masspost
Hoe werkt een afgifte in een MassPost Center?
1. Afgifte en uur van afgifte
 • Maak een afspraak: zo krijgt u voorrang. Bekijk de afgifte-uren in de MassPost-gids.
 • Hou de afgiftetoelating en de nodige documenten (aankondigingsborderel of de afgiftetoelating die u via e-MassPost afdrukte) bij de hand.
 • Respecteer het afgesproken tijdstip in het (Hyper) MassPost Center. Zo bent u zeker dat uw zendingen op tijd worden verzonden.
2. Controle van de afgifte op de kade
 • Laad uw correct gesorteerde en verpakte verzendingen af op de kade.
 • We controleren de kwaliteit en de grootte van uw afgifte.
3. Samenvatting van de afgifte Na de controles krijgt u van ons een samenvatting van de afgifte. In die samenvatting staat alle informatie over uw afgifte. Bewaar ze, want het is het enige geldige document als u uw factuur wil betwisten. U kan elke samenvatting van uw afgiftes bekijken en afdrukken in e-MassPost. Voor afgiftes die niet via e-MassPost verlopen, worden de samenvattingen gedrukt door het (Hyper) MassPost Center. 4. Betaling U hebt 2 betaalmogelijkheden:
 • Contant, met een limiet van 3 000 euro per afgifte
 • Elektronische betaling Onder voorbehoud van goedkeuring door onze financiële diensten kan u een betaaltermijn worden toegekend (facturering)
Waar moet ik een grote hoeveelheid zendingen afgeven?
Vanaf 500 zendingen moet u uw post in een MassPost Center afgeven.
We moeten een grote hoeveelheid brieven verzenden van verschillende formaten en gewichten. Kunnen we toch een voordeeltarief genieten?
Dat kan, op voorwaarde dat u met ons een contract hebt gesloten om het contractuele tarief te genieten. Daarvoor moet u elk jaar minstens 450 000 zendingen afgeven. U moet per afgifte ook minstens 500 stuks van hetzelfde formaat en met dezelfde uitreikingstermijn hebben. Bovendien moet uw zending voldoen aan de regels voor het aankondigen en voorbereiden van de afgifte van grote aantallen zendingen. Die regels vindt u in onze MassPost-gids.
Ik kan mijn MassPost niet zelf afgeven. Welke oplossing stellen jullie voor?
We kunnen uw gefrankeerde en niet-gefrankeerde brieven, pakjes en aangetekende zendingen bij u komen afhalen. De keuze van de afhaaldienst hangt af van onder meer het soort product, het aantal zendingen, het gewicht van de zendingen, ... Bekijk de productpagina's om te weten welke ophaaldienst we u aanraden. De beschikbare formules:
 • Collect & Send: we halen uw gefrankeerde brieven, aangetekende zendingen en pakjes regelmatig bij u op.
 • Collect on Demand : we halen uw post op aanvraag op.
 • Transport: grotere volumes dan Collect & Send en Collect on Demand halen we per vrachtwagen op.
 • Collect & Stamp: we halen uw niet-gefrankeerde brieven, aangetekende zendingen en pakjes op en verwerken, frankeren en verzenden ze.
Meer informatie over Collect & Send Meer informatie over Collect on Demand Meer informatie over de dienst Transport