Het geheim van een succesvolle webshop? Tevreden klanten! Bij bpost vind je logistieke oplossingen die het je klant, maar ook jezelf makkelijk maken. Benieuwd wat wij voor je kunnen doen?

Bespreek het met een van onze experten
Headers_E-news_0721_Wall-E_720x552px_02.jpg
29 juni 2021 - 2 Minuten leestijd

De Europese wetgeving rond online bestellingen van buiten de EU, en dus ook vanuit het Verenigd Koninkrijk, werd onlangs gewijzigd. Om tegemoet te komen aan de nieuwe noden die daarmee gepaard gaan, lanceerde bpost een nieuw, makkelijker en veiliger betaalproces.

 

Headers_E-news_0721_Wall-E_720x552px_02.jpg

 

Sinds 1 juli 2021 is de nieuwe Europese wetgeving voor online aankopen van buiten de EU van kracht. De nieuwe regels hebben vooral een impact op bestellingen met een waarde tot 22 euro. Voor die aankopen moet er voortaan btw (en mogelijk invoerkosten) betaald worden. Als de webshop die kosten bij de bestelling niet doorrekent aan de klant, neemt bpost de betaling aan in opdracht van de Belgische overheid.

 

Nieuw betaalproces

Om ons in regel te stellen met de nieuwe Europese regelgeving en het de ontvanger zo makkelijk mogelijk te maken om de btw en invoerkosten te betalen, pasten we ons betaalproces aan. Betalen gebeurt niet langer aan de postbode als die het pakje levert of in het Afhaalpunt als de ontvanger het pakje ophaalt. De betaling verloopt nu volledig digitaal via de My bpost app of via Track & Trace, vóór het pakje geleverd wordt.

WallE_betaalproces_NL.jpg

Makkelijker én veiliger, voor iedereen

De nieuwe betaalwijze is veiliger en eenvoudiger, zowel voor de ontvanger als voor de postbode. De ontvanger weet op voorhand hoeveel de extra kosten bedragen en moet niet meer gepast aan de postbode betalen of op het laatste moment z’n bankkaart zoeken. Postbodes op hun beurt hoeven niet meer rond te rijden met grote sommen en verliezen minder tijd, waardoor ze de pakjes sneller kunnen leveren. De ontvanger wint dus twee keer.

 

Wat betekent dit voor jouw webshop?

De nieuwe regels gelden enkel voor pakjes die van buiten de EU komen. Verzend je vanuit de EU, dan verandert er niets voor jou. Hoewel … De kans bestaat dat je vanaf nu meer Europese klanten over de vloer krijgt, aangezien niet alle consumenten de extra invoerkosten bij concurrerende webshops van buiten de EU zullen willen betalen.

 

Meer weten over de nieuwe Europese douaneregels? Ontdek er alles over op onze website.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig tips en tricks.

Gerelateerde artikelen

Regelgeving, Internationaal, Verzenden
De Incoterms®: wat moet je weten als webshopeigenaar? Deel 3.
Envoi de colis internationaux
26 oktober 2021
- 3 Minuten leestijd
Envoi de colis internationaux
Regelgeving, Internationaal, Verzenden
Welke Incoterms® bestaan er en welke zijn relevant voor mij als webshopeigenaar? Deel 2.
bpost blog2 720x552.jpg
21 september 2021
- 3 Minuten leestijd
bpost blog2 720x552.jpg
Regelgeving, Internationaal, Verzenden
Wat zijn Incoterms® en is dit belangrijk bij internationale verzendingen? Deel 1.
bpost blog1 720x552.jpg
24 augustus 2021
- 3 Minuten leestijd
bpost blog1 720x552.jpg
Regelgeving, Internationaal, Webshop
Online shoppen buiten de EU: wegwijs in de nieuwe regelgeving
Headers_E-news_0321_Wall-E_3A_720x552px.jpg
29 april 2021
- 2 Minuten leestijd
Headers_E-news_0321_Wall-E_3A_720x552px.jpg