Het geheim van een succesvolle webshop? Tevreden klanten! Bij bpost vind je logistieke oplossingen die het je klant, maar ook jezelf makkelijk maken. Benieuwd wat wij voor je kunnen doen?

Bespreek het met een van onze experten
Headers_E-news_2019_Juridisch_4_A_720x552px.jpg
25 oktober 2018 - 2 Minuten leestijd

95% van de webshops voldoet niet aan de huidige wetgeving. Boosdoeners zijn vaak het niet respecteren van garantievoorwaarden en het gebrek aan volledige identiteitsgegevens.

 

 

Webshops die de wet naleven verkopen meer

Verschillende studies tonen aan dat webshops die wettelijk in orde zijn meer vertrouwen uitstralen en hogere conversiecijfers halen. E-commerce kwaliteitslabels als SafeShops kunnen hierbij helpen. Zij verlenen bijvoorbeeld toegang tot standaard algemene voorwaarden en privacy policies. Tevens bieden zij volledige juridische screenings aan voor webshops die een kwaliteitslabel willen behalen.

 

Meerdere wetten maken het moeilijk

Zowel Europese als lokale (sector)wetgeving speelt wat het soms ingewikkeld maakt. Zo moet een apotheek bijvoorbeeld aan andere voorwaarden voldoen dan een klassieke retailer. Tevens moet er rekening gehouden worden met Europese wetgeving en verordeningen rond o.a. databescherming en geoblocking.

 

Algemene voorwaarden

Bij de online verkoop van producten of diensten is het belangrijk dat u volledige en duidelijke algemene voorwaarden ter beschikking stelt. De consument moet deze expliciet aanvaarden voorafgaand aan de bestelling. Vergeet niet dat de algemene voorwaarden ook moeten kunnen worden opgeslagen door de klant. Een eenvoudige manier om dit mogelijk te maken is door ze als pdf bij te voegen in de orderbevestiging.

 

Identiteit duidelijk vermelden

Vertel uw  bezoekers wie u bent. Dit is niet alleen wettelijk verplicht, maar verhoogt ook de conversie van uw webshop. Transparantie zorgt immers voor vertrouwen. Plaats dus minstens een link naar de volgende informatie op elke pagina van uw website: uw handelsnaam, bedrijfsnaam, adres, e-mailadres, ondernemingsnummer, BTW-nummer en bankrekeningnummer.

 

Een volledige juridische checklist kan je downloaden op https://www.safeshops.be/nl/webshops-ecommerce-kwaliteitslabel

 

Greet Dekocker, Managing Director SafeShops.be

 

> Als partner bieden we 10% korting aan op alle artikelen uit de webshop van SafeShops.be met de kortingscode Safebpost

 

Heb je nog vragen over dit artikel of andere? Dan kan je terecht bij onze e-commerce expert en ontvang je advies op maat van je zaak. Plan een gratis videogesprek van 1 uur via elkezaakonline.be

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig tips en tricks.

Gerelateerde artikelen