Onze experten bieden ondersteuning en advies bij wijze van voorbereiding en evaluatie van uw campagnes, media expertise en inspiratie over In-Home Advertising.

Contacteer onze Media Experts
Booster sa relation client ? Facile avec une campagne de fin d’année !
4 december 2019 - 7 Minuten leestijd

Op zoek naar een creatieve eindejaarscampagne? Dit is inderdaad de ideale periode om aan uw relationele marketing te werken. Ga voor een Direct Mail-campagne, die u integreert in een intelligente mediamix. De beste manier om u tijdens deze periode van het jaar te onderscheiden van de (moordende) concurrentie. Laat u inspireren.

 

De eindejaarsperiode is zonder enige twijfel het gedroomde ogenblik om de banden met uw klanten aan te halen. In de eindejaarsperiode worden de consumenten overstelpt met boodschappen. Het hele jaar door wordt er gevochten om de aandacht van de consument, maar tijdens de feestperiode wordt er nog een tandje bijgestoken. Etalages vol glitter, sociale netwerken die overspoeld worden met bijzondere aanbiedingen en schreeuwerige reclamespots zoveel u maar wilt.

Wat kan u doen om er in deze stortvloed van eindejaarscampagnes bovenuit te steken? Het antwoord is simpel: gebruik een communicatiemiddel dat zich op een natuurlijke wijze van de andere onderscheidt: Direct Mail.

 

De troeven van Direct Mail in een zeer drukke campagneperiode

We zetten hieronder uiteen waarom Direct Mail tijdens het eindejaar de perfecte bondgenoot is voor uw relationele marketing.

• Tijdens deze tsunami aan digitale informatie, maakt papier het verschil. Tijdens de eindejaarsperiode besteden de mensen veel aandacht aan papier, ze kijken dan immers erg uit naar wat er in hun brievenbus zit.
• Een Direct Mail belandt uiteindelijk in de huiskamer en blijft er ook een tijdje liggen. De keuken- of de salontafel zijn meer dan ooit de ideale plek waar men aan samenkomt als de feesten naderen. Het is daar dat de beslissingen over de cadeaus, de eindejaarsmenu’s enzovoort worden genomen.
• Men een Direct Mail-campagne kunt u creatief en origineel uit de hoek komen. U hebt de keuze tussen verschillende formaten en u kunt makkelijker de zintuigen stimuleren.
• En door al de troeven die Direct Mail u biedt, kunt u het openingspercentage sterk laten stijgen: het bedraagt liefst 68,5 %, terwijl e-mail slechts in 20,81 % van de gevallen wordt geopend. Laten we ook niet vergeten dat mensen in deze periode uitkijken naar cadeaus en kaartjes, en dat verhoogt de kans dat uw Direct Mail-campagne een schot in de roos is.

 

Veel emoties voor weinig geld? Stuur een postkaart!

Eindejaarscampagnes kosten uiteraard geld. Maar er bestaat een manier om voor een redelijk bedrag een creatieve campagne op poten te zetten. Vooral als u kiest voor een postkaart. Het eindejaar vormt de uitgelezen periode voor dit relationelemarketingkanaal. Als dat geen goed nieuws is!

Een postkaart doet altijd plezier en heeft een uitzonderlijke impact op de consumenten. Zij voelen zich gewaardeerd als iemand zich persoonlijk tot hen richt. Ze krijgen een positievere kijk op uw merk én ze hebben de neiging om het kaartje te bewaren. Trouwens, wie heeft er nog nooit zijn wenskaarten netjes op een rij op de schoorsteen gezet?

 

Hieronder volgen enkele voorbeelden van relationelemarketingcampagnes met postkaarten op het einde van het jaar:

U kunt uw klanten gewoonweg prettige feesten toewensen, zoals de Nationale Loterij. Een eenvoudige boodschap, die steeds geapprecieerd wordt!

 

nationale loterij EOY

 

U kunt ook van de gelegenheid gebruikmaken om uw klanten te bedanken voor hun trouw en ze te verrassen met een leuk geschenk. Dat deed bijvoorbeeld Nespresso. Zij schonken 4 koffieglazen, door middel van een promocode die de klant op internet kon verzilveren.

 

 

nespresso 1

 

 

nespresso 2

 

 

 

Maar u kunt nog verder gaan. Het eindejaar is een periode vol emoties. Daar kunt u handig op inspelen!

Delhaize stelde zijn klanten voor om een bedankkaart te sturen naar de koks en kokkinnen die het beste van zichzelf gaven om tijdens de feesten een heerlijke maaltijd op tafel te toveren. Een Direct Mail-campagne die verbindt, dat is pas relevant, en zeker in deze periode. In één weekend werden er meer dan 7000 postkaarten verstuurd.

 

 

delhaize 1

 

 

delhaize 3

 

 

Hoe maakt u een succes van een postkaart?

• Besteed voldoende aandacht aan de boodschap van uw Direct Mail. De boodschap op de kaart moet kort, eenvoudig en duidelijk zijn. En het kan geen kwaad om ze gepaard te laten gaan met een duidelijke call-to-action. Dat is des te belangrijker in de eindejaarsperiode, wanneer de consumenten overspoeld worden met boodschappen.
• U kan uw postkaart ook personaliseren. Zet er de naam van uw bestemmeling op, dan is de impact nog groter.
• Ook de kwaliteit en de textuur van uw postkaart dienen met zorg te worden gekozen. Bij papier is het erg belangrijk dat het fijn aanvoelt als het wordt aangeraakt.
• Vergeet zeker ook niet om gebruik te maken van meerdere kanalen. Zorg voor synergieën met uw andere kanalen: e-mail, betalende reclame, website enzovoort. Vermeld op uw postkaart een kortingscode die de klant kan gebruiken op uw webshop, zet er een QR-code op die naar een speciale actiepagina leidt of kondig een wedstrijd op uw sociale netwerken aan.

ING lanceert met nieuwjaar een wedstrijd voor zijn klanten. Om deel te nemen, kunnen ze gewoon de ING-app te downloaden. Dit is een mooi voorbeeld van hoe papier en digitaal hand in hand gaan.

 

 

ING 1

 

 

ING 2

 

 

Met de moordende concurrentie die er vandaag heerst, is het meer dan ooit van belang dat u de banden met uw klanten aanhaalt. Laat u inspireren door onze tips en door de voorbeelden die we hierboven gaven, en neem de eindejaarsperiode te baat om Direct Mail in te zetten met het oog op een memorabele eindejaarscampagne. Gelukkig nieuwjaar!

 

Ontdek de impact van In-Home Advertising in onze brochure

Gerelateerde artikelen

# Publieke Sector
Expert Talk mediamix en ROI: de Nationale Loterij
Expert Talk mediamix en ROI: de Nationale Loterij
13 april 2021
- 4 Minuten leestijd
Expert Talk mediamix en ROI: de Nationale Loterij
# Automobiel, # Publieke Sector
Personalisatie gaat verder dan de naam: 7 tips om Direct Mail te personaliseren
La personnalisation ne se limite pas au nom : 7 façons de personnaliser votre Direct Mail
20 maart 2020
- 7 Minuten leestijd
La personnalisation ne se limite pas au nom : 7 façons de personnaliser votre Direct Mail
# Automobiel, # Bank & Verzekeringen, # Publieke Sector, # FMCG
Eetbaar zijn is een voordeel: 8 vleugjes neuromarketing bij In-Home Advertising
Eetbaar zijn is een voordeel: 8 vleugjes neuromarketing bij In-Home Advertising
3 september 2019
- 7 Minuten leestijd
Eetbaar zijn is een voordeel: 8 vleugjes neuromarketing bij In-Home Advertising
# Publieke Sector
Een Direct Mail van de Stad Gent helpt kinderen kiezen wat ze later willen worden
SSOG_kaart_1
3 september 2018
- 7 Minuten leestijd
SSOG_kaart_1