Onze experten bieden ondersteuning en advies bij wijze van voorbereiding en evaluatie van uw campagnes, media expertise en inspiratie over In-Home Advertising.

Contacteer onze Media Experts
Attirer de nouveaux clients avec le In-Home Advertising : 4 campagnes réussies
24 april 2019 - 7 Minuten leestijd

‘Wat zullen we doen vandaag?’ ‘Wat hebben we nog nodig van de supermarkt?’ ‘Ik heb een nieuw paar schoenen nodig. Gaan we dit weekend even shoppen?’ Een greep uit de gesprekken die elke ochtend, middag of avond gevoerd worden aan de keukentafel. Dé ideale plek dus, om met uw boodschap terecht te komen, daar waar de beslissingen genomen worden. In-Home Advertising (Direct Mail en Door to door) brengt uw boodschap in het hart van het huis en is in dit opzicht de geknipte manier om op te vallen bij nieuwe klanten. In deze blogpost serveren we u enkele inspirerende succesverhalen.

Het is allemaal digitaal wat de klok slaat. Dit huizenhoge cliché weerleggen wij met plezier. Maar liefst 92% van de Belgen leegt dagelijks zijn brievenbus en 86% houdt In-Home Advertising (IHA)  zoals brieven, folders, postkaarten en magazines bij op een zichtbare plek in huis. In tegenstelling tot een e-mail waarvan u denkt ‘die moet ik later eens lezen’, is de kans groot dat die Direct Mail of huis-aan-huisfolder wel opnieuw geopend en/of doorbladerd wordt. In-Home Advertising opnemen in uw mediamix wanneer u nieuwe klanten wil werven, is dus allesbehalve een gek idee. Maar u moet het wel doordacht aanpakken. Hoe? Dat vertellen we u hieronder.

De principes van een  geslaagde In-Home Advertising campagne: een korte recap

Het succes van een In-Home Advertising campagne (Direct Mail of Door to door) hangt af van drie factoren: relevantie, emotie en actie. Elke factor kan op een andere manier vorm krijgen. We gidsen u even kort doorheen de drie elementen.

Relevantie

De boodschap van uw campagne moet op het lijf van uw doelgroep geschreven zijn. Heeft de boodschap een persoonlijke toets en krijgt de ontvanger het gevoel dat de advertentie speciaal voor hem/haar is? Gaat de inhoud over een lokaal filiaal, een actie in de buurt of dichtbij de werkplek van de ontvanger? Pikt de Direct Mail of folder in op een belangrijk of speciaal moment in het leven van de ontvanger, zoals een verhuis, geboorte of feestdag? Dan bent u gegarandeerd relevant.

Emotie

Speel de emotionele kracht van een tastbare advertentie ten volle uit. U hebt even de volledige aandacht van uw doelpubliek, grijp hem! Geeft u de ontvanger een uniek gevoel, laat u zien dat u aan hem denkt? Doet u iets wat onverwacht is, creëert u een ‘experience’, waarbij uw doelpubliek ervaart dat u compleet anders bent dan de concurrentie? Een extra plus? Ga voor een sample, iets tastbaar wat uw doelpubliek kan uittesten. Dit versterkt ook meteen het vertrouwen.

Actie

Goede In-Home Advertising zet aan tot actie. Zo kan u met bv. een simpele korting of opendeurdag-postkaart al meer sales scoren in het winkelpunt. Of kiest u voor een onrechtstreeks effect? Genereer via een offline boodschap meer online traffic naar uw website. Of zet u via een slim gekozen boodschap uw doelpubliek aan tot het delen van de boodschap via bv. sociale media? Zo creëert u op een andere manier engagement en aandacht.

4 succesvolle acquisitiecampagnes met In-Home Advertising

Onze media experten gaan voortdurend op zoek naar de sterkste Direct Mail en Door to door campagnes om het maximum te halen uit uw mediabudget. We verzamelden enkele concrete voorbeelden zodat u meteen ziet dat een slimme In-Home Advertising campagne ook perfect binnen uw acquisitiestrategie past.

Veritas promoot webshop bij online shoppers

De kleding- en DIY-keten Veritas heeft naast de vele filialen ook een webshop. Voor een campagne tijdens de feestdagen werd een doelgroep geselecteerd die vaak online shopt. In hun brievenbus ontvingen ze een gepersonaliseerde postkaart met een speciale webshopactie. Elke postkaart was voorzien van een promotiecode, waardoor Veritas de resultaten van deze campagne 100% kon meten.

 

Veritas viel op en haalde 57% meer nieuwe klanten binnen in die periode, de omvang van de online winkelmandjes nam ook toe met 32%.

Veritas promoot webshop bij online shopper

Veritas promoot webshop bij online shopper

Royco geeft een pauze cadeau

Foodbedrijf Royco wilde consumenten laten kennismaken met zijn aanbod en hen overtuigen van de kwaliteit van instant soep. Via huis-aan-huis reclame spraken ze een breed, nieuw publiek aan. De enveloppe bevatte een sample van instant soep en kortingscodes om de soep te kopen in de supermarkt. De ontvanger kon bovendien een soeppauze schenken aan een vriend, door via een speciaal hiervoor opgezette website een persoonlijke boodschap te sturen met een sample van de instant soep en een kortingsbon.

Uit marktonderzoek blijkt dat maar liefst 45% de sample heeft uitgetest, 13% heeft een soepje aan een ander geschonken via de website en 47% van de testers liet weten dat de soep lekkerder was dan verwacht. Vooral dat laatste is een goede zaak in een acquisitiecampagne, want een positieve ervaring is de beste reclame voor een eerste, echte aankoop. De impact van de sample bleek ook uit deze cijfers: 51% word of mouth bij de ontvangers die de sample niet getest hebben en 74% (+45%) word of mouth bij de ontvangers die de sample wel getest hebben.

Royco geeft een pauze cadeau

Royco geeft een pauze cadeau

Royco geeft een pauze cadeau

Royco geeft een pauze cadeau

Corona Direct springt in het oog

Wanneer u als merk enkel online te vinden bent en niet kunt rekenen op fysieke winkelpunten, dan is In-Home Advertising de ideale manier om binnen te raken bij nieuwe klanten. Dit is ook het geval bij Corona Direct, een autoverzekeraar die - de naam zegt het zelf - direct contact heeft met klanten. Zij moeten dus sterk investeren in acquisitie, want ze hebben geen kantoren of makelaars waar ze op kunnen terugvallen. Veel Belgen weten dat een overstap naar Corona Direct hun portemonnee ten goede zou komen, maar velen hebben het moeilijk met een eventuele switch.

Voor een acquisitiemailing via Direct Mail koos Corona Direct voor een opvallende envelop, die de ontvangers triggerde. De headline op de omslag was gekoppeld aan een actie waarbij nieuwe klanten konden genieten van 3.000 kilometer gratis verzekering. Geïnteresseerden konden via verschillende manieren reageren op het aanbod: via telefoon, het antwoordformulier of de website. Het zal je misschien verbazen, maar de intentie om te antwoorden op papier lag 22% hoger dan bij de website. Bovendien was er op het vlak van brand awareness een serieuze boost waar te nemen, die groeide met 48%. De Barometer van bpost media toonde daarnaast zelfs aan dat 18% van de ontvangers gepraat heeft met zijn omgeving over de Direct Mail en het aanbod van Corona Direct.

Corona Direct springt in het oog

VM Tegels maakt slim gebruik van zijn data

U hoeft bovendien geen grote retailer te zijn om Direct Mail slim te kunnen inzetten en resultaten te scoren op het vlak van acquisitie. Het perfecte voorbeeld hiervan is de West-Vlaamse tegelhandelaar VM Tegels. Wie een bezoekje brengt aan de showroom, ontvangt enkele dagen erna een postkaart met een persoonlijke ‘bedankt voor je interesse’-boodschap. Een aantal weken later volgt een tweede mailing, waarin voorzichtig gepeild wordt naar de stand van zaken en of er nog nood is aan extra informatie. Tot slot volgt een derde boodschap met een commercieel aanbod: een bijkomende korting van 50 euro. VM Tegels volgt de customer journey van hun klanten goed op en pikt op de gepaste momenten in met een aankoop als resultaat.

VM Tegels maakt slim gebruik van zijn data

VM Tegels maakt slim gebruik van zijn data

VM Tegels maakt slim gebruik van zijn data

U hoeft dus niet te beschikken over een indrukwekkende database om op een doeltreffende manier nieuwe klanten te werven via Direct Mail. Een In-Home Advertising campagne is er voor elk budget en kan naar eigen wens ingevuld worden. De enige voorwaarde voor succes? Verlies de drie bovenvermelde basisprincipes niet uit het oog.

 

Wil u graag een succesvolle In-Home Advertising campagne opstarten om een nieuw publiek te bereiken?  De experten van bpost media helpen u graag verder.

Maak snel een afspraak

Gerelateerde artikelen

# Bouw - Renovatie - DIY
Duurzaam én populair, Ikea ging ervoor
Durable et populaire, Ikea l'a réalisé avec son catalogue
3 augustus 2020
- 7 Minuten leestijd
Durable et populaire, Ikea l'a réalisé avec son catalogue
Maak nieuwe klanten van bestaande klanten: tips voor cross- en upselling
Maak nieuwe klanten van bestaande klanten: tips voor cross- en upselling
23 mei 2019
- 7 Minuten leestijd
Maak nieuwe klanten van bestaande klanten: tips voor cross- en upselling
# Automobiel, # Bouw - Renovatie - DIY, # Retail, # Telco
In-Home Advertising 'meets' technologie: 5 innovatieve cases
technology-direct-mail-innovation
3 mei 2019
- 7 Minuten leestijd
technology-direct-mail-innovation
# Bouw - Renovatie - DIY
The medium is the message, applied to Direct Mail
Webp
5 september 2018
- 7 Minuten leestijd
Webp
# Bouw - Renovatie - DIY
Hoe je als lokale retailer door een stipte opvolging van offerte naar bestelling gaat
Featured-VM-tegels_DM
16 maart 2018
- 7 Minuten leestijd
Featured-VM-tegels_DM