Het geheim van een succesvolle webshop? Tevreden klanten! Bij bpost vind je logistieke oplossingen die het je klant, maar ook jezelf makkelijk maken. Benieuwd wat wij voor je kunnen doen?

Bespreek het met een van onze experten
Kringwinkel
31 januari 2022 - 2 Minuten leestijd

In december openden de Kringwinkelfilialen van Maasmechelen en Maaseik hun eerste PakjesPunten van bpost. Daarmee is het startschot gegeven voor de uitrol van 11 PakjesPunten en 9 Pakjesautomaten in verschillende Kringwinkels verspreid over alle Vlaamse provincies. Zo kan je binnenkort ook pakjes afhalen en verzenden in 20 Kringwinkels. Op langere termijn hopen beide partners dat aantal nog uit te breiden.

 

Kringwinkel

 

Perfect huwelijk van e-commerce en duurzaamheid

E-commerce en circulair ondernemen zijn niet meer weg te denken uit het winkellandschap van vandaag. Duurzaamheid speelt een steeds crucialere rol bij het online shoppen. Maar ook gemak is een belangrijke factor waar consumenten op rekenen door zelf te bepalen waar, wanneer en ook hoe de aankopen geleverd en opgehaald kunnen worden. Daarom blijft bpost zijn netwerk van Afhaalpunten steeds verder uitbreiden en bleek De Kringwinkel een perfecte partner te zijn.

“bpost wil de groenste postoperator van Europa worden en zijn CO2-uitstoot met 30% reduceren.” vertelt een tevreden Kris Stevens, Key Account Manager Indirect Channels bij bpost. ”De PakjesPunten en Pakjesautomaten zorgen ervoor dat er minder bestelwagens moeten rondrijden. Door samen te werken met De Kringwinkels kunnen klanten hun winkelbezoek combineren met het afhalen of verzenden van het pakje. Door hun uitstekende ligging, toegankelijke parkings, openingsuren en hun ruime stockagemogelijkheden voor de pakjes zijn De Kringwinkels een gedroomde partner om ons netwerk verder uit te breiden.”

 

Extra service voor klanten, extra skills voor medewerkers

“Met de Afhaalpunten en Pakjesautomaten bieden we een extra service aan onze eigen klanten en hopen we ook nieuwe klanten aan te trekken.” klinkt het bij Jolien Roedolf, Business Developer bij HERW!N, het collectief voor sociale tewerkstelling en circulair ondernemen dat samenwerkt met De Kringwinkel. “Bovendien zorgt deze service er ook voor dat we onze medewerkers nieuwe digitale skills kunnen aanleren. 80% van onze medewerkers werkt in het kader van sociale tewerkstelling. Om uiteenlopende redenen, zoals langdurige ziekte of armoede, was er geen plaats voor hen op de reguliere arbeidsmarkt. Via De Kringwinkel kunnen ze werkervaring opdoen om zo opnieuw kans te maken om door te stromen naar andere jobs.”

 

Over De Kringwinkel

Met 162 tweedehands- en outletwinkels in heel Vlaanderen is De Kringwinkel uiteraard al lang geen onbekende meer. Wie heeft er nog nooit gesnuisterd tussen de rayons met antieke stukken of zelf spulletjes afgezet na een lenteschoonmaak?

De keten van tweedehandswinkels heeft een efficiënte filosofie uitgebouwd op basis van drie pijlers:

  • Sociale tewerkstelling: De Kringwinkel biedt werk en opleiding aan meer dan 5800 medewerkers die moeilijk aan de slag kunnen op de reguliere arbeidsmarkt
  • Aandacht voor het klimaat: hergebruiken in plaats van bij het afval zetten, dat is goed voor onze planeet
  • Originele en betaalbare spullen: kwaliteitsvolle producten verkopen aan een lage prijs, zodat ze toegankelijk zijn voor iedereen

 

Benieuwd naar de nieuwe Afhaalpunten? Ontdek alle nieuwe locaties >

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig tips en tricks.

Gerelateerde artikelen

Duurzaam, e-commerce
[ White Paper ] Ontdek hoe je emissievrij pakjes kan leveren?
How to deliver emission-free parcels in Belgium
19 oktober 2023
- 2 Minuten leestijd
How to deliver emission-free parcels in Belgium
Duurzaam, e-commerce
Nieuwe duurzaamheidslabels voor pakjes naar Frankrijk en Italië
Duurzaamheidslabels
3 mei 2023
- 3 Minuten leestijd
Duurzaamheidslabels
Duurzaam, e-commerce
[Podcast] Hoe rijmt bpost e-commerce met duurzaamheid?
Podcast Sustainability
9 maart 2023
- 3 Minuten leestijd
Podcast Sustainability
Duurzaam
bpost op nieuwe BEL ESG-index van Euronext
Bel ESG
9 maart 2023
- 3 Minuten leestijd
Bel ESG
Duurzaam, e-commerce, Webshop
[Whitepaper] Zo maak je e-commerce mee duurzamer
Sustainability
13 februari 2023
- 2 Minuten leestijd
Sustainability