Het geheim van een succesvolle webshop? Tevreden klanten! Bij bpost vind je logistieke oplossingen die het je klant, maar ook jezelf makkelijk maken. Benieuwd wat wij voor je kunnen doen?

Bespreek het met een van onze experten
Swap
21 september 2022 - 4 Minuten leestijd

Voortaan kunnen particulieren pakjes meegeven met de postbode als die een pakje aan de deur komt leveren. Na een succesvolle pilootfase, wordt het project uitgerold in heel België. Ondertussen blijven we testen hoe we de dienst verder kunnen uitbreiden.

 

SWAP

 

Een pakje retourneren of verzenden kon vooralsnog enkel in een Postkantoor, een Post- of PakjesPunt of een Pakjesautomaat. Daar komt nu verandering in. Particulieren die een pakje willen retourneren of verzenden, kunnen dat pakje voortaan meegeven met de postbode als die een pakje aan de deur komt leveren.

 

Meer gebruiksgemak, minder milieu-impact

Met deze nieuwe dienst slaan we twee vliegen in één klap. Eén: we verminderen de impact op het milieu. 15% van de consumenten springt namelijk in de wagen, enkel en alleen om hun pakje weg te brengen. Ze droppen hun pakje niet als ze met de wagen onderweg zijn naar ergens, maar rijden louter naar het Postkantoor, Post- of PakjesPunt of de Pakjesautomaat en terug. Die autoritten en de bijhorende CO2-uitstoot vermijden we als ze hun pakje aan de postbode – die sowieso moest langskomen – kunnen meegeven. Twee: we verhogen het gebruiksgemak voor de consument die z’n pakjes graag thuis ontvangt, want die hoeft de deur niet meer uit om een pakje te retourneren of verzenden.

 

SWAP

 

Blijven innoveren

Omdat we graag het voortouw nemen op het vlak van gebruiksgemak en duurzaamheid, bekijken we ook hoe we deze dienst verder kunnen uitbreiden. Door het mogelijk te maken om ook andere zaken met de postbode mee te geven, maken we recycleren bijvoorbeeld makkelijker. Zowel voor particulieren als bedrijven. Momenteel lopen er twee van die ‘recyclageprojecten’.

  • Gebruikte koffiecapsules (i.s.m. Nespresso)
    Nespresso streeft ernaar om elke gebruikte capsule op te halen en te recycleren. Goed nieuws voor Nespresso-koffiedrinkers: in heel België kunnen ze hun gebruikte capsules nu in recyclagezakken verzamelen en meegeven met de postbode.
     
  • Batterijen en kleine elektrische toestellen (pilootproject i.s.m. Recupel) In bepaalde regio’s kunnen consumenten ook batterijen en kleine elektrische toestellen die kapot zijn of die ze niet meer gebruiken, meegeven met de postbode. Wij bezorgen de toestellen dan aan Recupel, die er op zijn beurt voor zorgt dat ze gerecycleerd worden.

 

Enkele voorwaarden

Aan de dienst zijn wel enkele voorwaarden verbonden.

  • Deze dienst is enkel voor particulieren. Ze kunnen per keer maximaal twee pakjes meegeven.
  • Pakjes en elektrische toestellen mogen niet meer dan 30 kg wegen en moeten van een retour- of verzendlabel voorzien zijn.
  • De postbode kan pakjes weigeren als ze niet aan de voorschriften voldoen of als hij/zij ze niet veilig kan meenemen.
  • Als de postbode het pakje van de consument in de brievenbus kan leveren, zal hij/zij niet aanbellen en kan de consument geen pakjes, toestellen of zakken meegeven

Meer info vind je op bpost.be/postbodepakje 

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig tips en tricks.

Gerelateerde artikelen

Leveringsvoorkeuren, My bpost app, Pakjes
MijnVoorkeuren: bpost levert pakjes zoals jouw klanten dat willen
Headers_MijnVoorkeuren_A_720x552px.jpg
29 januari 2024
- 2 Minuten leestijd
Headers_MijnVoorkeuren_A_720x552px.jpg
Pakjes
[Campagne] Makkelijk pakjes verzenden met bpost!
Campagne Verzenden
4 mei 2023
- 2 Minuten leestijd
Campagne Verzenden
Pakjes, Levering, Verzenden
bpost zet alles op alles voor zorgeloze feesten
eindejaarspiek
21 november 2022
- 4 Minuten leestijd
eindejaarspiek
Levering, Pakjes, e-commerce
Je pakjes altijd op tijd bij je klanten, ook als het druk is
EYO
22 september 2022
- 4 Minuten leestijd
EYO
Duurzaam, Pakjes, e-commerce
bpost en e-commerce retailers testen herbruikbare zakken
sacs réutilisables
22 september 2022
- 4 Minuten leestijd
sacs réutilisables