Het geheim van een succesvolle webshop? Tevreden klanten! Bij bpost vind je logistieke oplossingen die het je klant, maar ook jezelf makkelijk maken. Benieuwd wat wij voor je kunnen doen?

Bespreek het met een van onze experten
eindejaarspiek
21 november 2022 - 4 Minuten leestijd
De gezelligste maar ook drukste periode van het jaar komt er weer aan, met een piek aan pakjes en brieven die op tijd bij je klanten moeten raken. Bpost zet zoals elk jaar een stevig tandje bij om jouw zendingen op tijd te leveren, zodat zowel jij als je klanten zonder zorgen het eindejaar kunnen vieren.

 

Bpost wil er alles aan doen zodat pakjes op tijd bij je klanten geraken. Ook tijdens de feestperiode kan je rekenen op bpost. Wij wachten niet op het nieuwe jaar en maken nu al onze goede voornemens. Klanten kunnen tijdig hun zotste Black Friday-deals thuis ontvangen, Sinterklaas zal geen enkel kind vergeten en de pakjes onder de kerstboom zullen niet ontbreken.

 

 

Hoe we onze goede voornemens nu al kunnen waarmaken alvorens het nieuwe jaar van start gaat? Op basis van de verwerkte volumes in het verleden en de voorspelling van de pakjesdrukte in 2023, wordt de sorteercapaciteit met 10% verhoogd tijdens de eindejaarsfeesten. Dat doen we niet enkel door in te zetten op extra kracht en werkuren maar ook op efficiëntie en optimalisatie.

1. We gaan meer en langer sorteren
We verhogen onze sorteercapaciteit allereerst door meer tijd te voorzien voor het sorteren van pakjes. Het transportplan wordt daarnaast aangepast om de drukte van de eindejaarsperiode te faciliteren. Zo kan het team van bpost alle pakjes efficiënt en tijdig verdelen naar hun uiteindelijke bestemming, ook de jouwe!
 

2. Vlotte levering bij sorteercentra
De vlotte levering van alle pakjes bij sorteercentra is van groot belang tijdens de eindejaarsperiode. Bpost voorziet hiervoor extra parkeerplaatsen om wachtrijen voor vrachtwagens te vermijden, waardoor op zijn beurt vertragingen worden voorkomen. In en rond de sorteercentra zorgt bpost voor extra containers en opslagruimtes, waardoor bijkomende ruimte wordt gecreëerd om het grote volume aan pakjes vlot aan te kunnen. Daarnaast werken niet enkel Sinterklaas en de Kerstman ‘s nachts heel hard om alle pakjes rond te krijgen. Bovendien stelt bpost ’s nachts meer docks ter beschikking voor de ontvangst van pakjes. Dit versnelt nogmaals de verwerking van de pakjes voor ze richting hun eindbestemming gaan.
 

3. Extra werkkracht
Onze 11.000 postbodes staan er ook dit jaar weer niet alleen voor tijdens de eindejaarspiek. Niet enkel tijdelijk extra personeel, ook meer dan 600 medewerkers van het hoofdkantoor van bpost zullen meewerken aan een vlotte pakjesbedeling en daardoor aan zorgeloze feesten voor jou en jouw klanten. Het hele team van bpost staat klaar om samen van deze eindejaarsperiode een succes te maken. We zijn niet voor niets ‘the biggest team in Belgium’…
 

4. Onze openingsuren en sluitingsdagen
Tijdens de eindejaarsperiode heeft bpost aangepaste openingsuren. Op woensdag 01/11 (Allerheiligen), zaterdag 11/11 (Wapenstilstand) en maandag 25/12 (Kerstdag), sluit bpost zijn deuren. Op 26/12 zijn de postkantoren gesloten, maar worden pakjes, kranten, brieven, … wel nog geleverd. Ook postpunten, pakjespunten en pakjeslockers blijven open. De sorteercentra en MassPost Centers zijn open en de diensten Collect & Send, Collect & Stamp en Transport halen zoals afgesproken de zendingen bij u op.

Samen zorgen we ervoor dat het eindejaar een groot succes wordt en dat elk pakje en elke brief met liefde tot bij je klanten wordt gebracht.

Heb je hierbij nog vragen? Neem gerust contact op met onze klantendienst.

 

>>> English version .

 

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig tips en tricks.

Gerelateerde artikelen

Leveringsvoorkeuren, My bpost app, Pakjes
MijnVoorkeuren: bpost levert pakjes zoals jouw klanten dat willen
Headers_MijnVoorkeuren_A_720x552px.jpg
29 januari 2024
- 2 Minuten leestijd
Headers_MijnVoorkeuren_A_720x552px.jpg
Pakjes
[Campagne] Makkelijk pakjes verzenden met bpost!
Campagne Verzenden
4 mei 2023
- 2 Minuten leestijd
Campagne Verzenden
Levering, Pakjes, e-commerce
Je pakjes altijd op tijd bij je klanten, ook als het druk is
EYO
22 september 2022
- 4 Minuten leestijd
EYO
Duurzaam, Pakjes, e-commerce
bpost en e-commerce retailers testen herbruikbare zakken
sacs réutilisables
22 september 2022
- 4 Minuten leestijd
sacs réutilisables
Pakjes, Duurzaam, Levering, Leveringsmethode
Pakjes met 30% minder CO2 leveren? Yes, we can!
bpost Pudo
21 september 2022
- 4 Minuten leestijd
bpost Pudo