International Value

Internationale aangetekende zending met aangegeven waarde

  • Vanaf € 11,26
  • Minimumverzekering: € 250. Het maximumbedrag van de verzekering hangt af van het land van bestemming.
  • De afzender krijgt een gedateerd verzendingsbewijs.
  • De zending wordt uitgereikt tegen aftekening door de bestemmeling of zijn lasthebber.
  • Op de zending komt altijd een streepjescode waarmee ze makkelijk online kan worden opgevolgd.

International Value

Internationale aangetekende zending met verzekerde waarde

Gebruik een aangetekende zending om een verzendingsbewijs te krijgen of wanneer de wet het voorschrijft. Zo hebt u de garantie dat uw zending aan de bestemmeling of zijn lasthebber tegen aftekening wordt afgegeven

Gebruik de zending met aangegeven waarde om de waarde van uw internationale aangetekende zending te verzekeren. Uw zending wordt tegen aftekening aan de geadresseerde of zijn volmachthebber overhandigd.  Als u uw afgiftebewijs voorlegt, betaalt bpost u een schadevergoeding ingeval van verlies, diefstal of beschadiging van uw zending. Deze schadevergoeding is beperkt tot het bedrag van de aangegeven waarde.  

Opgelet: Het maximumbedrag van de aangegeven waarde en de manier waarop de zending aan de bestemmeling wordt afgegeven verschillen van land van bestemming tot land van bestemming. Sommige landen nemen niet deel aan de dienst voor zendingen met aangegeven waarde. Meer inlichtingen hierover kunt u in uw postkantoor of bij de Klantendienst krijgen


Opties

Bericht van ontvangst

  • Voeg een bericht van ontvangst bij uw aangetekende zending om een schriftelijk bewijs te hebben dat de zending aan de geadresseerde werd overhandigd
  • bpost stuurt het u terug nadat het de zending heeft uitgereikt
  • De datum van uitreiking, de naam van de geadresseerde (of zijn volmachthebber) en zijn handtekening staan erop
  • Deze optie is beschikbaar voor de nationale en internationale aangetekende zendingen met of zonder aangegeven waarde. Tarief: + €1,32

Tarieven

De prijs voor een aangetekende zending bestaat uit de aantekenport + het tarief ˜PRIOR˜ (zie tabel hieronder). De aantekenport hangt van de manier van gebruikte frankering af: 5,49€ (frankering met zegels of vignetten) of 5,33€ (frankering met frankeermachine, PB nummer, Uitgestelde vergoeding-UV of Collect&Stamp).
Maximaal gewicht: 2 kg.
Optie «Bericht van ontvangst» + 1.32€


 

Internationale geografische zones (genormaliseerd en niet-genormaliseerd formaat).

Europa: Albanië, Andorra, Azoren, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Canarische Eilanden, Ceuta, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Faeröereilanden, Finland, Frankrijk (exclusief DOM-COM-TAAF), Georgië, Gibraltar, Griekenland, Groenland, Groot-Brittannië, Guernsey, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Jersey, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Groothertogdom Luxemburg, Macedonië, Madera, Malta, Eiland Man, Melilla, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, San Marino, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechische Republiek, Turkije, Vaticaanstad, Wit-Rusland, Zweden, Zwitserland.

Rest van de wereld: alle andere landen.

(1) Deze prijs is van toepassing vanaf 5 postzegels (zonder faciale waarde) met een eenheid 1, en vanaf 2 postzegels (zonder nominale waarde) met een eenheid 3.
(2) Deze prijs per stuk komt overeen met het frankeertarief, dat dus tevens van toepassing is op de zendingen gefrankeerd met zegels met nominale waarde (met de waarde vermeld in euro of Belgische frank), of op de zendingen gefrankeerd aan het loket.
(3) Voor zendingen naar die landen hoeft u geen douanedocumenten meer bij te voegen, behalve indien ze extracommunautaire goederen bevatten. Voor de overige landen zijn de douaneformaliteiten voor buiten de EU van toepassing.


 

De frankering bestaat uit het PRIOR-tarief, de aantekenport en de verzekerport. De aantekenport hangt van de manier van gebruikte frankering af: 5,49€ (frankering met zegels of vignetten) of 5,33€ (Maximum gewicht: 2 kg).