Vergroot uw impact en ROI met een up-to-date adressenbestand

Klantdata springlevend houden

Klantdata springlevend houden

Vergroot uw impact en ROI met een up-to-date adressenbestand

 • Spot snel dubbele adressen, foute en verouderde gegevens
 • Communiceer efficiënter en verlaag het aantal retours
 • Verlies geen klanten uit het oog

Een succesvolle campagne staat of valt met een up-to-date adressenbestand. Check daarom regelmatig uw adresdatabase voor u een Direct Mail uitstuurt. Want op een jaar tijd wijzigt uw klantdata met zo’n 20%: door verhuis, sterfte, scheiding … Voorkom dubbele gegevens en ontdek snel adreswijzigingen via onze tool. Zo verhoogt u actief uw datakwaliteit, vermijdt u onnodige kosten en komen uw campagnes steeds aan bij de juiste persoon.

Zo strijdt u tegen verouderde adresdata

1.Gezondheidscontrole van uw data

Vraag uw gratis audit aan en deel uw adresdata via een beveiligde drive. Ons ervaren team analyseert uw data grondig en binnen 5 werkdagen ontvangt u een gedetailleerd overzicht over verouderde en ontbrekende gegevens. Na deze audit kan u uw gegevens laten bijwerken.

Gratis audit aanvragen

2.Blijf up-to-date over verhuisinfo

Via Movers Flag weet u wie is verhuisd, zodat u deze gegevens kan bijwerken in uw database. Kiest u voor Movers Update, dan gaan we een stapje verder. U ontvangt dan de meest recente adresgegevens van verhuisde klanten, inclusief hun nieuwe adres.

Movers Flag of Update aanvragen

3.Houd adressen springlevend met data cleaning

Liever meteen de ‘grote kuis’? Geef uw gegevens dan een krachtige boost met een eenmalige data clean-up of update. Of laat uw database regelmatig onderhouden. Want enkel met data in topvorm schiet u met scherp, met een hoger conversie van uw campagnes als resultaat.

Clean-up of onderhoud aanvragen

Alleen info over verhuizers nodig?

We kunnen u wekelijks een lijst bezorgen met de nieuwe adressen van klanten die verhuisd zijn.

Misschien heeft u deze vragen nog

bpost kan 2 dingen nakijken voor u:

1. Gratis adresvalidatie: we kijken na of het adres bij ons bekend is.

2. Data Quality Service: we passen adressen aan van mensen die zijn verhuisd.

Naar de tool voor adresvalidatie

Om een adressenbestand van bpost te huren betaalt u vaste administratieve kosten.

bpost organiseert regelmatig promotieacties. Meer informatie over die acties vindt u terug op onze website.

Wil u een offerte om een adressenbestand te huren?

 1. Neem contact op met uw accountmanager.
 2. Neem contact op met de klantendienst.
 3. Vul het contactformulier in en krijg snel een antwoord

Wij hebben gegevens van meer dan een miljoen Belgische gezinnen. Dus bent u bij ons aan het juiste adres voor databestanden voor al uw reclamezendingen. Laat ons weten wat het concept en doel is van uw mailing en wij stellen u de ideale doelgroep voor.

Wij kunnen onze adressenbestanden filteren op:

 • Geografie
 • Geslacht
 • Taal
 • Aankoopplannen en interesses
 • Demografische kenmerken

Bij bpost verhuren we geen telefoonnummers. Wel verhuren we postadressen voor Direct Mail-campagnes waarbij u ook onze e-maildatabase kan inschakelen. Door tegelijk een e-mail te versturen naar dezelfde doelgroep als de postadressen, kan u zo uw Direct Mail versterken.

De e-mailadressen worden nooit doorgegeven en kunnen enkel in combinatie met een Direct Mail-campagne ingeschakeld worden. De e-mailadressen worden dan via ons bpost-platform aangesproken.

Met gegevens van meer dan 1,5 miljoen Belgische consumenten kunnen we zo de ideale doelgroep voor uw Direct Mails samenstellen. We kunnen onze adressenbestanden onder meer filteren op:

 • Geografie
 • Leeftijd
 • Geslacht
 • Taal
 • Levensstijl en aankoopintenties
 • Inkomensklasse

Ontdek zelf hoeveel potentiële klanten u kan bereiken met onze data via onze simulatietool.

Data Supply (SelectPost)

Wij verzamelen alle data op basis van verschillende vragenlijsten, met vragen die een beeld geven van hun manier van leven en hun gewoonten. De respondenten geven uitdrukkelijk de goedkeuring om interessante aanbiedingen te ontvangen. We leggen hen duidelijk uit welke gegevens we bewaren, waarom en voor hoelang. En we garanderen dat we hun gegevens alleen gebruiken met respect voor het privéleven van die respondenten. U vindt meer informatie daarover in onze privacyverklaring.

Data Quality (Movers)

Om gegevens aan te passen van mensen die zijn verhuisd, baseren we ons op het Koninklijk Besluit van 24 april 2014. De consument heeft altijd de mogelijkheid om zich te verzetten tegen het gebruik van zijn gegevens.