Het geheim van een succesvolle webshop? Tevreden klanten! Bij bpost vind je logistieke oplossingen die het je klant, maar ook jezelf makkelijk maken. Benieuwd wat wij voor je kunnen doen?

Bespreek het met een van onze experten
Headers_E-news_0920_EZO_Testimonial_A_720x552px.jpg
24 september 2020 - 2 Minuten leestijd

Geen technische kennis en schrik voor het logistieke. Net zoals bij veel andere ondernemers waren dat voor zussen Evi en Sigrid Dehauwere genoeg redenen om een webshop onderaan hun to-dolijst te houden. Toen sloeg corona keihard toe. Dankzij elkezaakonline.be verkopen ze hun hebbedingen voor je interieur nu toch online.

 

testimonial EZO - Sigrid en Evi.jpg

 

Homeware en lekker eten

In 2014 hielden Evi en Sigrid De wereld van Alice boven het doopvont. Een conceptstore met een koffie- en lunchbar, een plek voor workshops en een winkel met tweedehands kinderkleding. “Met Alice wilden we het creatieve stadsgevoel naar Merchtem brengen. Dat werd gesmaakt.” 6 jaar later is Alice geëvolueerd. De workshops en kinderkleding maakten plaats voor homeware, de favoriete theeën van de zussen en ander lekkers.

 

Beeld in artikel 2.jpg

 

De drempel van de webshop

“Voor een webshop hadden we vage plannen. Het stond ergens onderaan onze to-dolijst en bleef daar ook staan. We zijn geen helden op IT-gebied en het leek ons heel moeilijk om het logistieke deel van de verzendingen te organiseren. Aan de andere kant voelden we de behoefte groeien om onze ‘hebbedingen voor je interieur’ zoals we onze homeware zelf noemen ook buiten de eerder beperkte openingsuren van De wereld van Alice te verkopen. Ook de klanten vroegen er meer en meer naar.”

 

verkoop online_0.jpg

 

In een-twee-drie een webshop

En toen kwam COVID-19, het virus dat alle zelfstandigen en kmo’s een mokerslag vanjewelste verkocht. “Gelukkig zijn bpost en Shopitag met elkezaakonline.be gestart. We beslisten snel om mee op de kar te springen. Ondanks onze beperkte digitale skills was het een fluitje van een cent om een webshop te maken en onze producten met bijpassende foto’s en beschrijvingen online te zetten. De weinige vragen die we hadden, werden via chat meteen door Shopitag beantwoord.”

 

image00007.jpeg

 

Gemak van begin tot eind

“Dankzij elkezaakonline.be is een webshop runnen heel makkelijk. Een nieuw product staat in enkele muisklikken online. bpost neemt de hele verzending uit handen. Ze halen elke dag de pakjes op en leveren ze de volgende werkdag bij onze klanten. We hoeven alleen de bestellingen in te pakken en de verzendetiketten af te drukken en op de pakjes te kleven. We zullen de komende maanden ongetwijfeld nog wat zaken moeten aanpassen, maar we hebben er het volste vertrouwen in dat dat even makkelijk gaat als de opstart.”

 

Heb je nog vragen over dit artikel of andere? Dan kan je terecht bij onze e-commerce expert en ontvang je advies op maat van je zaak. Plan een gratis videogesprek van 1 uur via elkezaakonline.be

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig tips en tricks.

Gerelateerde artikelen

Duurzaam, Webshop, Elkezaakonline
Webshop Mamzel heeft een duidelijke missie
Mamzel
4 januari 2023
- 5 Minuten leestijd
Mamzel
Webshop, e-commerce, Elkezaakonline
Local Day zet jouw webshop extra in de kijker op Black Friday
Local Day
28 oktober 2022
- 2 Minuten leestijd
Local Day
Webshop, Elkezaakonline
Verkopen via een online marktplaats? Dit zijn onze tips!
Zalando
22 augustus 2022
- 4 Minuten leestijd
Zalando
Webshop, e-commerce, Elkezaakonline
Lazy Sunday is back!
Lazy Sunday
3 augustus 2022
- 4 Minuten leestijd
Lazy Sunday
Webshop, Webinar, Elkezaakonline
Webinar: Hoe vermijd je dat online shoppers vroegtijdig afhaken?
webshop Optimalisation
9 juni 2022
- 3 Minuten leestijd
webshop Optimalisation