Het geheim van een succesvolle webshop? Tevreden klanten! Bij bpost vind je logistieke oplossingen die het je klant, maar ook jezelf makkelijk maken. Benieuwd wat wij voor je kunnen doen?

Bespreek het met een van onze experten
Ecozone Leuven
29 december 2021 - 2 Minuten leestijd

Na ons pilootproject in Mechelen kiest nu ook Leuven voor een Ecozone. Pakjes verzenden en ophalen wordt er vanaf nu makkelijker dankzij een netwerk van Pakjesautomaten die 24/7 beschikbaar zijn. Bovendien helpen we ook de natuur door het aantal verplaatsingen in de binnenstad drastisch te beperken.

 

Ecozone Leuven

 

Net als in Mechelen heeft bpost in Leuven een fijnmazig netwerk van Pakjesautomaten geïnstalleerd. Het uitgangspunt daarbij is dat elke inwoner van het centrum van de stad op minder dan 400 meter een automaat vindt. Over de hele stad staan lockers verspreid op strategische punten die gemakkelijk te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer te bereiken zijn.

 

Pakjes ophalen en verzenden in een handomdraai

Klanten die ervoor kiezen om hun pakjes in een Pakjesautomaat te laten leveren, krijgen via mail of via de My bpost app een melding op het moment dat hun bestelling beschikbaar is. Aan de automaat hoeven ze enkel een code te laten scannen om de locker met hun pakje te openen. Een levering ophalen duurt dus niet langer dan 30 seconden.

Ook pakjes verzenden of retourneren kan via onze Pakjesautomaten. Het volstaat om het verzend- of retouretiket op het pakje te kleven en de stappen in de My bpost app te volgen om een automaat naar keuze te selecteren. Aan de automaat hoeft de klant enkel het etiket te scannen om een locker te openen en het pakje bij bpost aan te melden. De postbode pikt het pakje later op en wij nemen de rest van het verzendproces voor onze rekening.

 

Voor een groene en aangename stad

Het netwerk van Pakjesautomaten zorgt voor minder onnodige verplaatsingen. Bij levering aan huis staan onze postbodes namelijk vaak voor een gesloten deur, waarna ze het pakje naar een Afhaalpunt brengen. Nu er een ruimer aanbod aan Pakjesautomaten is, kiezen klanten vaker voor deze leveringsmethode en vallen deze extra verplaatsingen weg.

Vanuit het centraal depot vertrekken onze voertuigen volledig gevuld naar enkele strategische punten aan de rand van de stad. Van daaruit brengen we de pakjes naar de Pakjesautomaten in de Ecozone met cargofietsen en elektrische busjes. We moedigen de inwoners van Leuven bovendien aan om te voet of met de fiets hun pakjes op te halen. Zo maken we samen onze leveringen in het centrum van de stad 100% uitstootvrij!

 

Wil je meer weten over onze nieuwe milieuvriendelijke aanpak? Lees alles over onze Ecozones >

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig tips en tricks.

Gerelateerde artikelen

Leveringsvoorkeuren, My bpost app, Pakjes
MijnVoorkeuren: bpost levert pakjes zoals jouw klanten dat willen
Headers_MijnVoorkeuren_A_720x552px.jpg
29 januari 2024
- 2 Minuten leestijd
Headers_MijnVoorkeuren_A_720x552px.jpg
Pakjes
[Campagne] Makkelijk pakjes verzenden met bpost!
Campagne Verzenden
4 mei 2023
- 2 Minuten leestijd
Campagne Verzenden
Pakjes, Levering, Verzenden
bpost zet alles op alles voor zorgeloze feesten
eindejaarspiek
21 november 2022
- 4 Minuten leestijd
eindejaarspiek
Levering, Pakjes, e-commerce
Je pakjes altijd op tijd bij je klanten, ook als het druk is
EYO
22 september 2022
- 4 Minuten leestijd
EYO
Duurzaam, Pakjes, e-commerce
bpost en e-commerce retailers testen herbruikbare zakken
sacs réutilisables
22 september 2022
- 4 Minuten leestijd
sacs réutilisables