Het geheim van een succesvolle webshop? Tevreden klanten! Bij bpost vind je logistieke oplossingen die het je klant, maar ook jezelf makkelijk maken. Benieuwd wat wij voor je kunnen doen?

Bespreek het met een van onze experten
carbon offset
25 mei 2022 - 2 Minuten leestijd

Groot nieuws! Want we bezorgen elk pakje in België nu volledig CO2-neutraal op de juiste plek. Daarvoor hebben we verschillende initiatieven om onze uitstoot te verminderen. En wat dan met de CO2 die we niet kunnen reduceren? Die compenseren we vanaf 1 juni via een project dat bossen redt. Hoe juist? Lees snel verder.

 

Minder CO2 loont letterlijk

Als wij je pakjes klimaatneutraal leveren, wint het milieu. En jij ook. Want vandaag de dag verwachten je klanten dat je duurzaam onderneemt. Het loont dan letterlijk om dat ook te doen. Zo lok je meer online shoppers naar jouw website. En dan is het natuurlijk fijn om te weten dat wij als logistieke partner jouw inspanningen steunen.

 

Hoe we uitstoot uitsluiten

  • Ons wagenpark in België kleurt steeds groener. Naast (elektrische) fietsen komen er alleen dit jaar al meer dan 1000 nieuwe elektrische bestelwagens bij.
  • In onze Ecozones zorgen we ervoor dat de levering van pakjes en post 100% uitstootvrij gebeurt. Het resultaat van de eerste Ecozone in Mechelen? Een dagelijkse trajectbesparing van 164 km. Daarnaast leveren we ook al ecologisch in postcodes in Bergen binnenstad, Louvain-La-Neuve en Leuven. We starten dit jaar nog met ecozones in postcodes in Antwerpen, Brussel, Luik, Gent, Namen, Leuven, Oostende, Brugge, Aalst, Sint-Niklaas, Hasselt, Seraing, Kortrijk, Roeselare, Verviers en Waver.
  • We stimuleren de levering in Afhaalpunten. Dat is efficiënter en vermindert de transportuitstoot gemiddeld met 30%. En zelfs 90% als het pakje te voet of met de fiets wordt opgepikt. Dat kan trouwens makkelijk: met 2500 Afhaalpunten hebben we het dichtste netwerk in België, dat bovendien blijft groeien. Er is er dus altijd wel een in de buurt.
  • Al 3 miljoen Belgen stelden hun leveringsvoorkeuren in. Zo voorkomen we dat we een pakje proberen leveren als er niemand thuis is. En leggen we dus minder kilometers af. Met steeds preciezere levertijden vergroten we bovendien de kans dat mensen wél thuis zijn.
  • Met onze milieuvriendelijke verzenddozen verkleinen we de afvalberg door gerecycleerde vezels te gebruiken. Daarnaast zijn de dozen herbruikbaar. Zo kan de ontvanger in diezelfde doos iets anders verzenden.
  • We ontwerpen alle nieuwe gebouwen van bpost zodat ze volledig CO2-neutraal zijn. Daarvoor rusten we ze uit met zonnepanelen, warmtepompen …

 

Onze groene ambitie tegen 2030:
100% CO2-neutrale laatste-km-leveringen

  • Tegen eind 2025 Ecozones in alle Belgische grootsteden
  • Tegen 2030 een volledig uitstootvrij wagenpark door alternatieve brandstoffen, fietsen en e-trailers
  • Tegen 2030 een Afhaalpunt op maximaal 5 minuten wandelen of fietsen, van waar dan ook in België

 

Compenseren wat we nog niet elimineren

De uitstoot in België die we vandaag (nog) niet kunnen vermijden, compenseren we met onze steun aan het Ghana Cookstove Project. Dat beschermt de Ghanese bossen én verhoogt de levensstandaard van de Ghanezen door zoveel mogelijk inwoners van kookfornuizen te voorzien.

Hoe dat in z’n werk gaat, ontdek je in de pdf over het project van onze partner, CO2logic. Daarin zie je meteen dat het project Gold Standard-gecertificeerd is. Dat certificaat zorgt ervoor dat projecten die CO2-uitstoot verminderen, het hoogste niveau van integriteit bezitten en bijdragen aan duurzame ontwikkeling.

Lees de volledige pdf >

 

Groener is gratis voor jou

Milieuvriendelijk is bij bpost ook budgetvriendelijk voor jou. Want wij zorgen helemaal gratis voor de compensatie van alle pakjes geleverd in België. Noch de verzender, noch de ontvanger betalen één cent extra.

Wist je dat … we dit al sinds 2020 in praktijk brengen voor post in grote aantallen?
Zo compenseren we de CO2-uitstoot van geadresseerde zendingen in een MassPost Center integraal.

 

Gebruik het ‘CO2-neutraal’-label

Zo’n klimaatneutrale zending, daar mag je best trots op zijn. Met het ‘CO2-neutraal’-label laat je jouw klanten zien dat de verzending van hun bestelling geen impact heeft op het klimaat. Gebruik dat dus gerust op je website, je communicatie of zelfs op je verzenddozen.

Download het label nu >

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig tips en tricks.

Gerelateerde artikelen

Pakjes, Levering, Verzenden
bpost zet alles op alles voor zorgeloze feesten
eindejaarspiek
21 november 2022
- 4 Minuten leestijd
eindejaarspiek
Levering, Pakjes, e-commerce
Je pakjes altijd op tijd bij je klanten, ook als het druk is
EYO
22 september 2022
- 4 Minuten leestijd
EYO
Pakjes, Duurzaam, Levering, Leveringsmethode
Pakjes met 30% minder CO2 leveren? Yes, we can!
bpost Pudo
21 september 2022
- 4 Minuten leestijd
bpost Pudo
Pakjes, Verzenden, Levering
Nieuw: pakjes retourneren en verzenden via de postbode
Swap
21 september 2022
- 4 Minuten leestijd
Swap
Levering, Afhaalpunt, Pakjesautomaat
Zo verhoog je het gebruiksgemak voor je klanten
Pakjesautomaten
29 augustus 2022
- 2 Minuten leestijd
Pakjesautomaten