Het geheim van een succesvolle webshop? Tevreden klanten! Bij bpost vind je logistieke oplossingen die het je klant, maar ook jezelf makkelijk maken. Benieuwd wat wij voor je kunnen doen?

Bespreek het met een van onze experten
Nissan
7 maart 2022 - 2 Minuten leestijd

Nederlandse webshops zijn populair bij de Belgische consument. Als Belgen niet op een Belgische webshop kopen, dan toch liefst op een Nederlandse. Bij bpost willen we ervoor zorgen dat de Nederlandse webshops hun pakjes zo snel mogelijk bij hun Belgische klanten krijgen. Dankzij een nieuw partnership met ViaTim bieden we een snelle, kwalitatieve en betaalbare levermethode in België.

 

Nissan

 

Hoe garanderen we de snelle levering van Nederlandse pakjes?

Tot 22.00 uur kan ViaTim pakjes bij jou komen ophalen (enkel voor de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel is dit nog niet mogelijk). Vervolgens worden ze binnen 24 uur bij jouw Belgische klanten geleverd. Zo’n pick-up kost € 15,00 en is verplicht vanaf 30 pakjes per dag (zo’n 600 per maand).

Bij minder dan 30 pakjes per dag kunnen webshops in Nederland hun pakjes tot maar liefst 21u zelf afleveren in één van de 600 ViaTim Punten in Nederland. De pakjes worden nadien rechtstreeks aangeleverd in de bpost sorteercentra wat zorgt dat we sneller kunnen leveren (binnen de 48u). En zo is er ook minder kans op foutjes onderweg.

De late cut-off tijd is een belangrijke troef als Nederlandse KMO om de concurrentie aan te gaan met de grotere spelers in de markt. Het helpt je klantentevredenheid te verhogen en leidt zelfs tot groei voor je webshop in de Belgische markt. Zo zorgt een latere cut-off tijd bijvoorbeeld voor een hogere positie in het koopblok van de marktplaatsen.

Je pakjes worden in België geleverd aan de deur of in de brievenbus van je klanten of in één van de 2500 Afhaalpunten en Pakjesautomaten waarover bpost beschikt. Dit is meteen het grootste netwerk van Afhaalpunten in België.

 

Geïnteresseerd?

Om sneller verzenden naar België mogelijk te maken, werken bpost en ViaTim met een voorinschrijving op basis van volume. Is er voldoende interesse, dan gaan we starten. Elke webshop kan dan genieten van dit aanbod via Shops United en Sendcloud.

Om de snelle beslissers te belonen, genieten alle pakjes die opgegeven zijn in de voorinschrijving in het eerste jaar bovendien van 25ct korting per pakje.

 

Voor meer informatie over de voorwaarden en om in je in te schrijven: Meer info >

Let op! Voorinschrijven is slechts een paar weken mogelijk.

 

Wat is ViaTim?

Het snelgroeiende ViaTim is met ruim 600 punten de nummer 1 white label servicepunten leverancier in Nederland en België. ViaTim Punten zijn voor 95 procent mensen die overdag thuis zijn en klaar willen staan voor hun wijk. Bij ViaTim Punten kan je pakjes inleveren, afhalen en ViaTim Punten bezorgen pakjes bij mensen thuis.

Bovendien kunnen webshops met veel ViaTim Punten individuele afspraken maken over het inleveren of laten afhalen van de pakjes. Dagelijks komen er nu 18.000 mensen aan de voordeur bij ViaTim Punten om hun pakje af te halen of in te leveren.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig tips en tricks.

Gerelateerde artikelen

Afhaalpunt, Nederland, Frankrijk
Nieuw: meer dan 12.000 Afhaalpunten in Nederland en Frankrijk
Headers_E-news_0720_Pudo_A_720x552px.jpg
30 juli 2020
- 2 Minuten leestijd
Headers_E-news_0720_Pudo_A_720x552px.jpg
België, Nederland, e-commerce
België vs. Nederland: hoe we verschillen in e-commerce (infografiek)
Headers_02_ BEvsNL_720x552px.jpg
28 juni 2018
- 2 Minuten leestijd
Headers_02_ BEvsNL_720x552px.jpg