Onze experten bieden ondersteuning en advies bij wijze van voorbereiding en evaluatie van uw campagnes, media expertise en inspiratie over In-Home Advertising.

Contacteer onze Media Experts
Online et In-Home Advertising : les Batman & Robin du mix média
28 maart 2019 - 7 Minuten leestijd

Een uitpuilende brievenbus? Dat is gegarandeerd een beeld van de vorige eeuw. Vandaag zijn het vooral inboxen en online platformen die krioelen van de reclame. Boodschappen die de consument in veel gevallen probeert te omzeilen. Er wordt geskipt, doorgespoeld, ge-unsubscribed en gedeletet dat het een lieve lust is. Lees hier meer over de ‘ad-titude’ van de Belgische consument en hoe u hem effectief kunt bereiken via een uitgekiende mediacombinatie.

Over de houding van de consument ten opzichte van reclame is heel wat te doen. Vaak gaat het om berichten waar bedrijven, marketeers en agencies niet echt vrolijk van worden. Hoe zit het precies met de ‘ad avoidance’ van de Belgische consument op de verschillende media? bpost media liet het onderzoeken bij ruim 2.000 respondenten in samenwerking met Deepblue en AQrate. De resultaten van het Ad’titude Tracker onderzoek laten zien dat 9 van de 10 consumenten zich storen aan reclame die interruptief is, té overvloedig en niet aangepast aan hun behoeften. Zij vinden reclame vaak wel oké als ze informatie brengt over nieuwe producten, als ze overtuigend is en leuk. Kortom: als ze relevant is en mensen raakt, ook emotioneel.

In-Home Advertising is welkom in het hart van het huis

Een van de meest verrassende bevindingen in de Ad’titude Tracker? Dat is dat In-Home Advertising (IHA) één van de meest gewaardeerde vormen van reclame is in deze tijden van ‘ad avoidance’. IHA brengt uw merk tot in het hart van het huis, op de salon- of keukentafel. Daar waar aankoopbeslissingen worden besproken én genomen. Het gaat zowel om geadresseerd als niet-geadresseerd drukwerk. Ook in dit laatste geval kan u selectief inspelen op profielen, gezinssamenstelling, lifestyle en zo meer. Lees meer over targeting via huis-aan-huis zendingen.. Staat u te kijken van die hoge waarderingsscore? Wel, er is meer dan één reden voor:  

  • 92% opent dagelijks de brievenbus.
  • 69% is nieuwsgierig naar wat erin zit (over leeftijdsgroepen heen).
  • 50% leest In-Home Advertising binnen het 1ste uur.
  • 93% houdt In-Home Advertising bij (op een zichtbare plaats).

Dan bewaart men de folder of Direct Mail die relevant en attractief is tot een rustig moment om hem door te nemen. En vaak houdt men hem bij tot wanneer men klaar is voor een aankoop.

In-Home Advertising is welkom in het hart van het huis

FACT IHA staat in de top 5 van media met de hoogste advertising reach op vlak van ad avoidance. Slechts 19% heeft een no pub-sticker. Bron: Ad'titude Tracker, bpost media 2018

Bron: Ad'titude Tracker, bpost media 2018

De trend is prigital

Moet de adverteerder kiezen: of online, of In-Home? In geen geval. Want online en In-Home Advertising kunnen perfect complementair zijn in een uitgekiende mediamix. Sommigen spreken zelfs van de prigital trend, inderdaad: print en digitaal gecombineerd. Elk hebben ze hun sterktes en zwaktes, maar samenwerken doen ze als de besten. A match made in heaven.

Relevantie, emotie en activatie zijn key

Hoe zorg je voor een impactvolle campagne? Keywords voor succes zijn relevantie, emotie en activatie. Of: breng een boodschap die je buyer persona direct aanbelangt, zorg ervoor dat je hem/haar ook emotioneel raakt én zet aan tot actie. Dat kan perfect met een prigital campagne. Op een ‘time-sensitive’ moment kan je (bijvoorbeeld) een heel gepersonaliseerde boodschap sturen zoals VTM deed op Moederdag. De ontroerende actie werd massaal gedeeld op sociale media en bracht een grote stroom bezoekers aan hun website op gang. Bekijk hier de inspirerende case met VTM, bpost en Merci chocolaatjes.

De mediamix van grote online spelers

Dat print en digitaal elkaar versterken, bewijzen zelfs de allergrootste online spelers zoals Facebook, Uber, WeTransfer en Airbnb. In de voorbije jaren besloten zij om ook een gedrukt content magazine te maken. En dat doen ze niet zonder exact te meten (en dus te weten) waarom. Misschien is het wel simpel. Sommige boodschappen komen maximaal tot hun recht op het internet, andere verdienen de rust en de allure van mooi papier en de magazine touch. Trek in elk geval de nodige rode draden tussen beide sterk door. Een brand personality verandert niet radicaal als zij online of offline gaat. En mik op maximale synergie.

De mediamix van grote online spelers

De mediamix van grote online spelers

De mediamix van grote online spelers

Met andere woorden: go prigital en steek gerust meer IHA in je mediamix!

Meer weten over de attitude van consumenten tegenover advertising in tijden van ad avoidance?

Ontdek de Ad'titude Tracker