Jouw mailings met bpost nu CO2-neutraal

CO2 compensatie

Jouw mailings met bpost nu CO2-neutraal

  Waarom lanceert bpost dit CO2-neutraal initiatief?

  Bpost wil tegen eind 2030 20% minder CO2 uitstoten, gevalideerd door de Science Based Targets Initiative (SBT's). In het kader van een ambitieuzere strategie wil bpost een nieuwe doelstelling van 55% minder CO2-uitstoot tegen 2030 laten valideren en tegen 2040 volledig CO2-neutraal zijn. Als een van de acties om deze doelstelling te halen, lanceerde bpost in januari 2020 het initiatief om de CO2-uitstoot gelinkt aan de behandeling van de geadresseerde zendingen in grote aantallen die zijn afgegeven in een MassPostcenter te compenseren. De distributie van die volumes is dus neutraal op vlak van klimaat zonder extra kosten voor jou als klant.

  Hoe wordt de behandeling van mijn mailing CO2-neutraal?

  Samen met onze gecertificeerde partner CO2logic compenseren we deze CO2-uitstoot door te investeren in een project waarbij toegang tot proper water wordt verstrekt in Eritrea. Proper water voorkomt gezondheidsproblemen (SDG 3 & 6) en moet niet gekookt worden waardoor er minder hout of houtskool verbrand moet worden. Dankzij het verlagen van de vraag naar hout voor verbranding, dragen we samen bij tot het voorkomen & verminderen van ontbossing (SDG 13 & 15) en CO2-uitstoot. Voor meer informatie over dit duurzame project, klik op deze link.

  Wat kan ik doen om mijn mailings CO2-neutraal te versturen?

  1. Je kan je engagement voor het milieu tonen door het CO2 neutral mailing – label van onze partner, CO2logic, te gebruiken op elke mailing die je uitstuurt. Hiermee worden ook jullie klanten bewust van het wereldwijd milieuprogramma waarop wordt ingezet.
  2. Op het einde van het jaar krijg je een certificaat toegestuurd voor de deelname aan het CO2-compensatie programma. Dat certificaat kan je ook in je bedrijfscommunicatie gebruiken.

  CO2 neutral mailing – label

  Hoe breng ik het CO2-compensatie label aan op mijn mailings?

  Je kan het label op de volgende zones op de brief aanbrengen:

  • 3 - Frankeer- en afstempelzone
  • 4 - Vrije zone voor de afzender
  • 7 - Semivrije zone voor de afzender

  Meer praktische informatie kan je vinden in de Masspost gids.

  Hoeveel kost het om de CO2-uitstoot gelinkt aan de distributie van mijn zendingen te compenseren?

  Voor jouw bedrijf kost het niks om je mailings op CO2-neutrale wijze te versturen.
  Bpost betaalt de bijdrages aan CO2logic zodat zij het ‘zuiver water project’ in Eritrea kunnen financieren.