Het geheim van een succesvolle webshop? Tevreden klanten! Bij bpost vind je logistieke oplossingen die het je klant, maar ook jezelf makkelijk maken. Benieuwd wat wij voor je kunnen doen?

Bespreek het met een van onze experten
SweetSwitch57_720x552px.jpg
26 maart 2020 - 2 Minuten leestijd

De online verkoop van SWEET-SWITCH® boomt sinds corona. Straf is dat dit ondernemer Sven Algoet lukt zonder grote zorgen en grote investeringen. “bpost en Shopitag maken het me zo gemakkelijk bij het online verkopen van mijn suikervrij lekkers”, zegt Sven. “Ook als ik morgen tien keer zoveel verkoop, lukt dit vlot.”

 

SweetSwitch36.jpg

 

Geen IT-kennis. Geen tijd. De zogenaamd hoge kost van een webshop. De logistieke moeilijkheden… Dit zijn enkele argumenten die veel Belgische ondernemers en zelfstandigen weerhouden om met een online winkel te starten. Toch hoeft het niet zo moeilijk te zijn. Met elkezaakonline.be van bpost en Shopitag heeft elke zaak op dertig minuten zijn webwinkel. Met de geïntegreerde oplossing is er geen enkele reden meer om de eerste stappen in e-commerce uit te stellen.

 

Meer online verkoop

Dat ervaart Sven Algoet, zaakvoerder van SWEET-SWITCH® al vandaag. Hij startte een tijdje terug met zijn online winkel naast de klassieke distributie in supermarkten van de suikervrije producten, die op vandaag in 42 landen worden verkocht.

“Sinds corona kopen veel meer mensen online”, merkt Sven op. “Ze leerden SWEET-SWITCH® kennen in de supermarkt of op de luchthaven en ontdekken nu een veel ruimer assortiment in de SWEET-SWITCH®-webshop. We verzonden net nog pakketjes naar online klanten, inclusief enkele gratis staaltjes en persoonlijk bedankkaartje.”

Wat opvallend is in dit digitale verhaal? Dat SWEET-SWITCH® nu nog sneller een grote speler kan worden in dit marktsegment, zonder grote investeringen te moeten doen. Want dankzij het e-commerce platform en bpost kunnen ze nu – letterlijk – de hele wereld bedienen op een eenvoudige manier.

 

Eenvoudiger, sneller en goedkoper

“Ik heb genoeg aan een laptop met printer”, zegt Sven. “Mijn webshop maakte ik heel eenvoudig met Shopitag, gelinkt aan de verzendservice van bpost. Eenvoudiger, sneller en goedkoper kan niet. Producten online plaatsen is even eenvoudig als een bericht op Facebook posten. Wanneer iemand een bestelling plaatst, kan ik meteen het kant-en-klaar verzendlabel printen. Vervolgens haalt de postbode elke dag mijn pakjes op. Ze worden gewogen en meteen verzonden naar mijn klanten. Achteraf krijg ik één overzichtelijke factuur per maand met alle verzendingen, hun gewicht en kostprijs.”

“Door de verregaande integratie en overzichtelijke facturen maakt bpost het me vandaag al zo gemakkelijk, dat ik binnenkort plan om meer taken aan hen uit te besteden.”

 

Zonder problemen maal 10

Bijkomend voordeel van het verregaand uitbesteden aan gespecialiseerde partners is de schaalbaarheid. “Zelfs als ik morgen tien keer zoveel verkoop, lukt dat vlot”, rekent Sven. “Mijn webshop groeit mee zonder dat ik moet investeren in servers, een straffer netwerk en een IT-er. Ook bpost kan zonder problemen het tienvoud versturen. Daarom zou ik elke ondernemer aanraden om zoveel mogelijk uit te besteden. Je zoekt beter één keer naar een goede partner dan alles zelf te blijven doen. Ondertussen kan je je, zoals ik, 100% concentreren op de belangrijke kerntaken.”

 

“Producten online plaatsen op Shopitag is even eenvoudig als een bericht op Facebook posten.” Sven Algoet CEO, eigenaar en oprichter van SWEET-SWITCH®

 

“Als ik morgen tien keer zoveel verkoop, lukt dat vlot. Mijn webshop groeit mee zonder dat ik moet investeren in servers, een straffer netwerk en een IT-er.” Sven Algoet CEO, eigenaar en oprichter van SWEET-SWITCH®

 

Start je eigen online winkel op 30 minuten >

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig tips en tricks.

Gerelateerde artikelen

Pakjes
Gids neemt Nederlandse e-commerce mee door de bijzonderheden van België
Border sign Belgium
12 juni 2024
Border sign Belgium
Pakjes
“Duurzame e-business en klantentevredenheid gaan hand in hand”
Katrien Spilliaert- Keynote Becom Summit '24
6 juni 2024
Katrien Spilliaert- Keynote Becom Summit '24
Leveringsvoorkeuren, My bpost app, Pakjes
MijnVoorkeuren: bpost levert pakjes zoals jouw klanten dat willen
Headers_MijnVoorkeuren_A_720x552px.jpg
29 januari 2024
- 2 Minuten leestijd
Headers_MijnVoorkeuren_A_720x552px.jpg
Pakjes
[Campagne] Makkelijk pakjes verzenden met bpost!
Campagne Verzenden
4 mei 2023
- 2 Minuten leestijd
Campagne Verzenden
Pakjes, Levering, Verzenden
bpost zet alles op alles voor zorgeloze feesten
eindejaarspiek
21 november 2022
- 4 Minuten leestijd
eindejaarspiek